haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Rüyada Haşlanmış Yumurta Yemek
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Düdüklüde Et Haşlama

Düdüklüde Et Haşlama, et pişirmek çok uzun zaman alabilen bir iştir. Hayatımıza düdüklü tencereler girdiğinden beri, bu sıkıntı artık yok denecek kadar azaldı. Et haşlama işlemi bir çok kişinin yaptığı gibi, suya at pişir şeklinde olduğu zaman et kendi lezzetinden uzaklaşmaktadır. Bu tarif ile sizde lezzetli bir şekilde mümkün olabilen en kısa sürece et haşlayabilirsiniz. Kolay gelsin...

Düdüklüde Et Haşlama Malzemeler:
  • 2 kilo kemikli dana veya koyun eti
  •  1.5 litre kaynar su
  •  1 çorba kaşığı tuz
Düdüklüde Et Haşlama Hazırlanışı:

Öncelikle etimizde bulunan kan kalıntılarının suya geçip, rengini ve tadını bozmaması için, bir kaç saat boyunca soğuk suyun içinde bekletiyoruz. Daha sonra suyunu süzüp, bol su ile kanı tamamen arınıncaya kadar yıkıyoruz. Ardından etleri bir süzgecin üzerine alarak suyunu atmasını sağlıyoruz.

Düdüklü tencereye etleri gelişi güzel doldurup, kapağını kapattıktan sonra susuz bir şekilde ocağa alıyoruz. Orta ateşte, et suyunu salıp, çekinceye kadar pişiriyoruz. Et ateşi gördüğünde sulandığı için yanmayacaktır. Bu işlem yaklaşık 20 dakika kadar sürecektir. Daha sonra düdüklünün altını kapatıp, buharı çıktıktan sonra, kapağını açıp, tekrardan ocağın altını açarak etlerin bir miktar daha kendi yağında kızarmasını sağlıyoruz. Ardından kaynar suyu ekleyip, yeteri kadar tuz ilave ederek, kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat orta ateşte kaynatıyoruz. 

Düdüklüde Et Haşlama
Düdüklüde et haşlamanın süresi, etin tazeliğine veya düdüklünün hacmine yada kalitesine göre farklılıklar göstermektedir. Örneğin, hacmi küçük olan düdüklü tencereler büyük hacimli düdüklü tencerelere göre daha kısa sürede pişirmektedir. Afiyet olsun...

Not: Eğer koyun eti pişireceksiniz, buruk kokusunu engellemek için içerisine birkaç tane defne yaprağı veya kabuğu soyulmuş bir baş soğan atabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 02.06.2015 03:08:47

Düdüklüde Et Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Düdüklüde Et Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlama Terbiyesi

Haşlama Terbiyesi, Besin değerini kaybetmeden vitamin ve mineral dengesini koruyarak besinleri tüketmenin tek yolu haşlama yöntemidir. Haşlama terbiyesi ile besinlerin vücuda faydası daha fazla artmaktadır. Bu nedenle özellikle ge...

Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Haşlama biber turşusu nasıl yapılır, Değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli bir karışım içinde suda belli bir süre bekleyerek yemeğe hazır bir duruma gelmesine turşu deriz. Kış hazırlıklarının başında özellikle turşu gelir....

Yumurta Nasıl Haşlanır

Yumurta Nasıl Haşlanır; Zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudumuzun temel ihtiyacı olan aminoasitleri de içerisinde barındırır. Ayrıca A, D, B1, B2, B6, B12, E...

Haşlama Et Yemeği

Haşlama Et Yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Vitamin değeri de oldukça yüksek olan haşlama et yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Et ve sebze sevenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yemekler aras...

Haşlama Yemeği

Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Bir çok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan...

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Haşlanmış yumurta besin değeri, vücudumuz için gerekli olan birçok vitamin ve mineralleri içermektedir. Özellikle vücut geliştirme sporu yapanların günde neredeyse 5 yumurta yedikleri olmaktadır. Ancak onlar beyaz kısmını daha çok...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Et Nasıl Haşlanır

Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmedi...

Tavuk Patates Haşlama

Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır, hem lezzet verir hemde vitamininden yararlanmış olu...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mart - 2017