Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
İncik Haşlama

İncik Haşlama

İncik Haşlama, birçok yörede yapılan ve sevilerek yenen bir yemek türüdür. Bu yemek için tavuk, kuzu ve dana inciği kullanılabilmektedir. Ayrıca haşlama olduğu için çok sağlıklı bir öğündür. Çocuklarımız sevmezse de ara sıra haşlama et yemekleri yedirmekte fayda vardır.

Kuzu incik haşlama için malzemeler

  • Altı adet kuzu incik
  • İki adet soğan
  • Üç adet patates
  • Bir adet havuç
  • Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı
  • Bir çorba kaşığı un
  • Bir limonun suyu
  • Tuz ve karabiber

Kuzu incik haşlama nasıl yapılır?


Kuzu incikler kabukları soyulmuş tam soğanlarla birlikte bir tencereye koyulur. Tencereye üç su bardağı su ilave edilerek incikler ve soğanlar biraz yumuşayana kadar haşlanır. Başka bir tencerede tereyağı eritilir ve içine rendelenmiş havuçlar atılır üç dakika kadar devamlı karıştırılarak kavrulur. Sonrasında üzerine un serpiştirilerek eklenir ve un da kavrulur. Sonrasında incikler ve soğanların suyu süzülür havuç un karışımının bulunduğu tencereye alınır. Üzerine limon suyu dökülür ve karabiber ile tuz ilave edilir. Sonrasında harcımız kaynamaya bırakılır. Yemek kaynayınca üzerinde oluşan köpük bir süzgeçle alınır. Patatesler yumuşadığında yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Dana incik haşlama malzemeleri

  • Yüz elli gramlık altı parça dana incik
  • Üç adet orta boy patates
  • İki adet orta boy havuç
  • Bir adet orta boy kereviz
  • İki adet orta boy kuru soğan
  • On iki su bardağı su
  • Yirmi beş gram tereyağı
  • Bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı kimyon
  • Üç yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş (Varsa lezzet katar yoksa kullanılmayabilir)
Dana incik haşlama nasıl yapılır?

Bir tencerede tereyağı eritilir yuvarlak yuvarlak doğranmış soğanlar yağa bırakılır. Üç dört dakika kadar soğanlar kavrulur. Sonrasında incikler karışıma ilave edilir ve yedi sekiz dakika kadar kavurma işlemine devam edilir. On iki su bardağı su ilave edilerek etler haşlanmaya bırakılır. Yuvarlak ve ince olarak doğranmış havuçlar, küp-küp doğranmış patatesler ve kereviz karışıma eklenir ve sonra tuz ve kimyon ilave edilir. Sebzeler yumuşayınca kadar pişirme işlemine devam edilir. Sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Tavuk incik haşlama malzemeler
  • Altı tane tavuk incik
  • İki adet soğan
  • İki adet havuç
  • İki adet patates
  • Sıvı yağ
Tavuk incik haşlama nasıl yapılır?

Tavuklar tencereye alınır. Üzerleri geçecek şekilde su ilave edildikten sonra tavuklar haşlanmaya başlanır. Tavuklarımız haşlandıktan sonra suyu süzülür ve inciklerin derileri soyulur. Sonrasında bir tencereye sıvı yağ ilave edilir sonra parmak şeklinde havuç ve soğan eklenir. Havuçlar ve soğanlar biraz kavrulduktan sonra hazır bekletilen tavuklar da ilave edilir. Tavuklarda biraz kavrulduktan sonra üzerine su ilave edilir. Havuçlar yarı haşlandıktan sonra parmak şeklinde doğranan patatesler eklenir ve içine kırılmış defne yaprağı koyulur. Kaynarken üzerinde oluşan köpük muhakkak bir süzgeç vasıtasıyla alınıp temizlenir. Sonrasında tuzu eklenir. Sebzeler piştikten sonra üzerine limon suyu ve kıyılmış maydanoz eklenir ve sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 11:32:57
İncik Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
İncik Haşlama Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "İncik Haşlama"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içermektedir. Tok tutucu özelliği olduğu için alınan kalori göz ardı edilmelidir. Ancak yalnızca yumur...
Patatesli Tavuk Haşlama
Patatesli Tavuk Haşlama
Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpacık soğan veya havuç ilavesi de yapabilirsiniz. Tavuk suyu soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyo...
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya kanadından mı yapacağımıza karar vermeliyiz. Yapılacak olan ete karar verdikten sonra, içerisin...
Tavuk Haşlama Kaç Kalori?
Tavuk Haşlama Kaç Kalori?
Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle gelişmekte olan çocukların, yetişkinlerin mutlaka tüketmesi tavsiye edilir. Tavuk eti çeşitli şekiller...
Patates Haşlama Süresi
Patates Haşlama Süresi
Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. Yemeklerin direkt olarak yapılmasında, yemeklerde katkı malzemesi olarak, böreklerde, salatalarda,...
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?
Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar, tırnaklar ve kemikler proteine ihtiyaç duyarlar. Küçük yaştaki çocuklarında proteine ihtiya...
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda ve haşlama yöntemi ile tüketilen yumurtanın birçok haşlama yöntemi vardır. Yumurtanın protein değer...
Kabak Haşlama
Kabak Haşlama
Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, nişasta, çinko, mineral, fosfor, potasyum ve lif bakımından çok iyi bir kaynaktır. Tüm bu vitamin v...
Kereviz Haşlama
Kereviz Haşlama
Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Lif bakımından zengin bir içeriğe sahip olan kereviz sağlık için de çok faydalıdır. ...
Mısır Haşlama Süresi
Mısır Haşlama Süresi
Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bunlardan ilki mısır alınırken mısırların iri taneli olanlarının alınması tercih edilme...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve marketşerden temin edilerek yemek sofralarını süsleyebilmektedir. Enginar yaprakları idrar söktürücü, ...
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 kalori içermektedir. 100 gram haşlanmış patates 11.85 gram karbonhidrat, 1.63 gram protein ve 0.09...

 

Tavuk Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Mantı Haşlama
Brokoli Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Kemik Haşlama
Kestane Haşlama
Yumurta Haşlama
Tavuk kaç dakikada haşlanır
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kalori
Gerdan Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Patlıcan Haşlama
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Patatesli Tavuk Haşlama
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk Haşlama Kaç Kalori?
Patates Haşlama Süresi
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Popüler İçerik
Terbiyeli Et Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yem...
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular ar...
Sebzeli Et Haşlama
Sebzeli Et Haşlama
Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ...
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü...
Patlıcan Haşlama
Patlıcan Haşlama
Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M.Ö 5 yy' da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da...
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ih...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024