haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür. Her biri birbirinden lezzetlidir ama haşlama kestane tadı bambaşka bir tatdır. Özellikle kestanenin kabuklarını soymayı sevmeyenler varsa haşlama mükemmel bir seçimdir. Kestane başlanırken bir kaç püf noktası vardır eğer bunlara uyulursa kabukları tamamen soyulan ve rengi olduğu gibi ortaya çıkan bembeyaz bir kestane ortaya çıkacaktır. 

Kestane nasıl haşlanır gerekli olan malzemeler nelerdir:
  • 20 adet kestane
  • Bir miktar su
Kestane nasıl haşlanır yapılışı:

Kestane nasıl haşlanır diyecek olursanız bir püf noktası vardır. Kestaneyi haşlamadan önce sakın yıkamayın. Çünkü piştikten sonra kolayca soyulmaları için bunu yapmanız gerekli. Yıkama sırasında içine su kaçması halinde piştikten sonra soyulması çok zor olacaktır. Bu yüzden temiz bir bezle sadece kestanenin kabuklarını silmeniz yeterli olacaktır. Bu arada kestaneleri haşlamak için bir tencereye bir miktar su koyun ve ocağın üzerine koyun ve altını açın. Bu arada kestanelerin kabuklarını sakın çizmeyin. Yani çizmeniz durumunda haşlanırken kahverengi bir renk salacağı için kestanelerin rengi kararıp güzel bir görüntü olmayacaktır. Kestaneleri su kaynadıktan sonra iki seferde kaynatacak şekilde paylaştırın. Bu işlem kaynayan suyun sıcaklığı düşmeden haşlanması için gerekli bir yöntemdir. Siz bunu beşer gruplar halinde de suya atabilirsiniz. Kaynayan suya ilk kestaneleri atın. Bu şekilde bir müddet kaynatın. Kestanelerin haşlandığını kabukları açılınca anlarsınız. Kestanelerin kabukları açılınca sudan çıkarın ve diğer kestaneleri suyun içine atın ve yine aynı şekilde haşlayın. Kestaneler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kaynayan suyun içinde sadece 2-3 dakika kadar kalması yeterli olacaktır. Eğer piştikten sonra hemen kabuklarını soymak istiyorsanız sıcak sudan haşlanmış kestaneleri soğuk suyun altına atın. Daha sonra soğuk sudan çıkınca kolay bir şekilde kabukları çıkacaktır. Kestane nasıl haşlanır diye şaşırmayın sizde hemen deneyin çok beğeneceksiniz. Kestaneler hazır sıcak olarak uygun bir servis tabağına alın ve servis edin. Şimdiden hepinize afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 05.11.2016 10:34:25

Kestane Nasıl Haşlanır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kestane Nasıl Haşlanır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı  evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyo...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Haşlanmış Yumurta Diyeti

Haşlanmış Yumurta Diyeti: Haşlanmış Yumurta yemek aşırı kilo aldırır ve diyeti bozar gibi söylemler pekte inandırıcı olmamakla beraber, yumurta diyeti son günlerde tüm dünyada epeyce yaygın bir hal almış durumdadır. Bunun nedeni...

Haşlama Et

Haşlama et, Haşlama et tarifi herkesin mutlaka yapıp yemesi gereken bir yemek tarifidir. Özellikle çocuklara ve hamilelik dönem veya emziren kadınların yemesi gereken bir tariftir. İçinde bulunan vitamin ve mineral açısından olduk...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Tavuk Patates Haşlama

Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır, hem lezzet verir hemde vitamininden yararlanmış olu...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...

Haşlanmış Patates

Haşlanmış patates, oldukça sevilen ve hayatımızda çok fazla tüketilen bir besindir. Ancak bulunduğumuz çağın en büyük sorunları arasında aşırı kilo sebebiyle hangi besin daha az kilo yapar diye araştırmalar yapılmaktadır. Ülkemizd...

Haşlama Yemeği

Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Bir çok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan...

Kuzu Et Haşlama

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yeme...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017