haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Kuzu Et Haşlama

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yemekleri masanızdan eksik etmemeniz çok önemlidir. Kuzu et haşlama ve yanında beyaz bir pilavla muhteşem bir akşam yemeği menüsü oluşturabilirsiniz. Hem protein hem de sebze ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz basit lezzetli ve pratik bir tarif. Hem de çok sağlıklı. Et ile birlikte kemiğin içindeki ilik suyundan da faydalanmış olacaksınız. Kuzu etinden haşlama yapacaksanız kuzu etinde seçmeniz gereken yerler ön kol, incik yada gerdan olmalıdır. 

Kuzu et haşlama için gereken malzemeler

  • 1 adet kuzu ön kol
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 6 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet kereviz sapı

Terbiyesi için,

  • 1 adet orta boy yumurta sarısı
  • 7-8 adet tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • yarım çay kaşığı toz zerdeçal
  • yeterince tuz
  • yarım adet sıkılmış limon suyu

Kuzu Et Haşlama Yapılışı

Kuzu etini haşlamaya almadan önce kirli suyundan ve varsa kanlı bölgelerinden yıkamak sureti ile iyice arındıralım. Eti haşlamak için büyük ve derin bir tencereye alalım. Ve etin üzerini kaplayacak şekilde soğuk su ilave edelim. Arpacık soğanları ve sarımsakları ayıkladıktan sonra onları da tencereye alalım. Kaynama aşamasına gelene kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşe alarak pişirme işlemini yapalım. Bu aşamada etiniz sakın tuz ilave etmeyin tuz etin sertleşmesini ve geç pişmesini sağlar. Et pişip yumuşayınca  jülyen doğranmış havuçları, kereviz yapraklarını, defne yapraklarını ve tane karabiberleri ekleyerek aşağı yukarı ilave ettiğimiz malzemelerle birlikte 15 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edelim. Bu süre dolduktan sonra içinden kereviz yapraklarını, defne yapraklarını, arpacık soğanları ve tane karabiberleri bir kepçe yardımı ile çıkaralım. Sadece havuçlar kalsın. Ve kaynamakta olan karışıma patatesleri de ekleyerek patatesler yumuşayana kadar kaynatalım. Patatesler çabuk pişip ezileceğinden dağılmamalarına dikkat ederek sık sık kontrol edelim. 

Terbiye için limon suyu, yumurta sarısı ve toz zerdeçalı iyice çırparak karışım haline getirelim. Kaynamakta olan kuzu etinin suyundan bir miktar koyarak temperleme işlemi ile sosu alıştıralım. Eğer direk olarak kaynayan et suyuna ilave edersek yumurtalar sıcaklıkla bir anda pişeceğinden top top görünür. Bu da hoş bir görüntü oluşturma. Azar azar terbiyeyi et suyuna ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatalım. Bu aşamada yemeğinizin tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Çukur bir servis tabağına aldığımız kuzu eti haşlamamızın üzerini kıyılmış maydanoz tutamları ile süsleyerek servis edebiliriz.        

      

Yayınlanma Tarihi : 14.11.2016 12:25:38

Kuzu Et Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuzu Et Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı  evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyo...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Haşlanmış Yumurta Diyeti

Haşlanmış Yumurta Diyeti: Haşlanmış Yumurta yemek aşırı kilo aldırır ve diyeti bozar gibi söylemler pekte inandırıcı olmamakla beraber, yumurta diyeti son günlerde tüm dünyada epeyce yaygın bir hal almış durumdadır. Bunun nedeni...

Haşlama Et

Haşlama et, Haşlama et tarifi herkesin mutlaka yapıp yemesi gereken bir yemek tarifidir. Özellikle çocuklara ve hamilelik dönem veya emziren kadınların yemesi gereken bir tariftir. İçinde bulunan vitamin ve mineral açısından olduk...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Tavuk Patates Haşlama

Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır, hem lezzet verir hemde vitamininden yararlanmış olu...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...

Haşlanmış Patates

Haşlanmış patates, oldukça sevilen ve hayatımızda çok fazla tüketilen bir besindir. Ancak bulunduğumuz çağın en büyük sorunları arasında aşırı kilo sebebiyle hangi besin daha az kilo yapar diye araştırmalar yapılmaktadır. Ülkemizd...

Haşlama Yemeği

Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Bir çok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan...

Kuzu Et Haşlama

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yeme...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017