haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Rüyada Haşlanmış Yumurta Yemek
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve marketşerden temin edilerek yemek sofralarını süsleyebilmektedir. Enginar yaprakları idrar söktürücü, böbrekleri çalıştırıcı ve safra akışını arttırmak için Avrupa'da alternatif tıp olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Enginar aynı zamanda karaciğerin temizlenmesinde, sindirim sistemi rahatsızlıklarında da kullanılan şifalı bir bitkidir. Faydaları sayılmayacak kadar çok olan enginarın kısaca faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz; Kansızlık, kolesterol, irritabl bağırsak sendromu ve mide ekşimesi gibi birçok sağlık sorununa karşı iyi gelmektedir.

Enginar Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 tane orta büyüklükte enginar
  • 1 tane limon
  • 20 su bardağı su
  • 3-4 çorba kaşığı tuz

Enginar Haşlama Hazırlanışı

Enginarların sap kısımları bıçakla kesilir. Sert yaprakları temizlenir. Enginarların üst tarafı ve yapraklarının uç kısımları bıçakla temizlenir. Temizlenen enginar bol su ile yıkanır. Kesilen kısımları limon ile iyice ovulur. Bıçakla temizlenmiş kısımları hafif gevşetilerek tüy ve dikenli kısımları temizlenir. Enginarın orta kısmına limon damlatılarak gevşemiş yaprakları tekrar sıkılaştırılır.

20 su bardağı su büyük bir tencereye alınarak kaynatılır. Kaynayan suya tuz ilave edilir ve temizlenen enginarlar tencereye yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılarak orta hararetli ısıda 20 dakika kadar kaynatılır. Kaynama anında enginarlar birkaç defa ters düz edilir. Enginar yaprakları yumuşamış ve kolaylıkla koparılıyorsa enginar haşlanmış demektir.

Enginar Haşlama

Bu aşamadan sonra tencere ocaktan alınarak süzgeç ile enginarlar suyun içinden alınır. Enginarların temizlenmiş kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına yerleştirilir. Enginar haşlaması tercihe göre artık servis edilebilir. Haşlanan enginar farklı soslarla buluşturularak ya da tereyağı, mayonez ile soslanarak servis edilebilir. Salata ya da et yemeklerinin yanında mükemmel bir garnitür olarak da kullanılabilir.

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 13:10:50

Enginar Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Enginar Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı  evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyo...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...

Haşlanmış Patates Kalori

Haşlanmış Patates Kalori: Patates  günlük yaşamda en çok tüketilen besin maddelerinden birisidir. Orta irilikte haşlanmış 1 adet patates ortalama olarak 70 kalori içermektedir. 100 gram haşlanmış patates  1.63 gram protein, 11.85...

Süt Mısır Nasıl Haşlanır

Süt Mısır Nasıl Haşlanır, Merhabalar, süt mısır haşlamanın da tarifi olur mu? Demeyin.  Ben ne zaman pazardan süt mısır alıp eve getirip haşlasam sahilde kocaman kazanlarda satılanların mısırın  tadınıbir türlü yakalayamıyorum di...

Haşlama Yemeği

Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Bir çok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan...

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Haşlanmış yumurta besin değeri, vücudumuz için gerekli olan birçok vitamin ve mineralleri içermektedir. Özellikle vücut geliştirme sporu yapanların günde neredeyse 5 yumurta yedikleri olmaktadır. Ancak onlar beyaz kısmını daha çok...

Tavuk Budu Haşlama

Tavuk budu haşlama, Et kadar tavuk hatta tavuk etten daha çok seviliyor ve daha çok tüketiliyor. Bunun nedeni hem çok lezzetli olması hemde ete göre biraz daha ucuz olmasıdır. Böyle olunca herkes rahatlıkla tavuk alıp arzu ettiği...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2017