haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, nişasta, çinko, mineral, fosfor, potasyum ve lif bakımından çok iyi bir kaynaktır. Tüm bu vitamin ve minerallerin yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Kabağın idrar söktürücü etkisi vardır ve kabızlığa karşı iyi gelir. Mide ve bağırsak hareketlerini rahatlatır. Mesane ve böbrek iltihabına karşı faydalıdır. Kan yapıcı, cinsel gücü arttırıcı, tansiyon ve kan şekerini düşürücü etkisi vardır.

Doğurganlığı arttırır, kan yapar, öksürüğe iyi gelir ve göğsü yumuşatır. Kabağın görüldüğü gibi sağlık açısından da pek çok faydası vardır. Kabak haşlama oldukça basit ve hafif bir yemek olduğu için herkes kolaylıkla yapabilir. Özellikle diyet yapanlar kabak haşlamayı diyet listelerine ekleyebilir.

Kabak Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz ve kırmızı pul biber

Kabak Haşlama Yapılışı

Kabak tıpkı makarna gibi kaynar suda haşlanabileceği gibi fırında da haşlanabilir. Fırın yöntemi ile daha sağlıklı olacağı için tarifimizde fırında haşlama yöntemine yer vereceğiz. Kabağın kabukları bıçak ile kazınarak bol su ile yıkanır. Ardında halka şeklinde iri iri doğranır. Fırın kabına doğranan kabaklar sıralanır. Üzerine 1 su bardağı kadar su ilave edilerek 200 derecede ısınmış fırına verilir. Fırında yaklaşık 20 dakika kadar haşlanır. İyice yumuşayan kabaklar fırından alınarak üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilerek hafif karıştırılır. Ardında haşlanan kabaklar servis tabağına alınır.

Kabak Haşlama

1 kase yoğurda 3 diş sarımsak rendelenerek eklenir. Bir miktar tuz ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt servis tabağına alınan kabağın üzerine dökülür. 1 yemek kaşığı tereyağı ufak bir cezvenin içinde eritilerek üzerine kırmızı pul biber eklenir. Hazırlanan tereyağı sosu 1 kaşık yardımı ile sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirilir. Haşlama kabak servis için hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 13:11:24

Kabak Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kabak Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı  evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyo...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Haşlanmış Sebze

Haşlanmış sebze,  oldukça sağlıklı besin değeri oldukça yüksek ve kalorisi bir okadar da düşük olan kolay ve pratik bir yemek tarifidir. Az zahmetle hazırlanan bu garnitür çeşidi, ana yemeklerin yanında çok yakışan bir yemektir. A...

Tavuk Budu Haşlama

Tavuk budu haşlama, Et kadar tavuk hatta tavuk etten daha çok seviliyor ve daha çok tüketiliyor. Bunun nedeni hem çok lezzetli olması hemde ete göre biraz daha ucuz olmasıdır. Böyle olunca herkes rahatlıkla tavuk alıp arzu ettiği...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...

Haşlama Dana Eti

Haşlama dana eti: Haşlama dana eti kızartma yemeklerinin yağlı yapısından uzak durmak isteyenler için ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Eşsiz bir lezzete sahip olan haşlama dana eti görünümü ile de iştah kabartıcı bir yemek...

Tavuk Haşlama Yemeği

Tavuk haşlama yemeği, Bu yemek tarifi sağlıklı olduğu kadar bir o kadarda lezzetli ve de kolayca hazırlanan pratik bir yemek tarifidir. Bu tarifin içine eğer arzu ederseniz normal soğan yerine arpacık soğan da ekleyip daha görseli...

Haşlama Et Yemeği

Haşlama Et Yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Vitamin değeri de oldukça yüksek olan haşlama et yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Et ve sebze sevenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yemekler aras...

Piliç Haşlama

Piliç Haşlama: Pilici bütün olarak haşlama öbür et haşlama çeşitlerine göre daha iyi ve sağlıklıdır. Bunun sebebi tabi ki beyaz et olmasıdır. Bütün insanlar tarafından bilindiği üzere dünyada beyaz et çok daha fazla oranda tüketil...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017