haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı olan aminoasitleri de içerisinde barındırır. Ayrıca A, D, B1, B2, B6, B12, E ve K vitaminlerini içerir. Tek bir yumurtanın içerisinde beş altı gram ham protein bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olan besinler arasında en uygun fiyatlı olanıdır. Hazır yiyeceklere nazaran çok daha uzun süre tokluk sağlar. Uzmanlar özellikle büyüme ve gelişme dönemindeki çocukların protein ihtiyaçlarının karşılanmasında haşlanmış yumurtanın tüketilmesini tavsiye etmektedir.

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
  • Çok zengin bir protein kaynağıdır.
  • Vücut geliştirmede birinci sırada tüketilmesi gereken besinlerdendir.
  • Yumurtanın sarısındaki A vitamini gözlerin çok daha iyi görmesini sağlar.
  • Kemik gelişimine yardımcı olur.
  • Sağlıklı dişlere sahip olmamızı sağlar.
  • Vücudumuzun enfeksiyonlara karşı direnç göstermesine yardımcı olur.
  • Yumurta sarısındaki D vitamini özellikle çocuklarda kemik bozukluğunu önler ve kemiklerin daha sağlıklı gelişmesini sağlar.
  • E vitamini bakımından oldukça zengindir ve böylelikle vücudumuzu zararlı maddelere karşı korur.
  • B grubu vitaminleri katkısıyla besin öğelerini enerjiye çevirir.
  • Deri sağlığı açısından önemlidir.
  • Kan yapımı için gerekli olan demiri içerir.
  • Büyüme, gelişme ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Özellikle hamile bayanlara günlük on taneye kadar rafadan pişmiş yumurta önerilir.
  • Yumurta protein bakımından zengin olduğundan sebzelerle birlikte tüketildiğinde sağlık açısından yararlı olur.

Haşlanmış yumurtanın faydalarından bahsettik. Peki yumurtayı nasıl haşlamamız gerekir?

Haşlanmış rafadan yumurta
  • Yumurta(istenilen adet kadar)
  • Cezve
  • Su 
Yapılışı
Cezveye su alınıp ocağa konur, ocak açılır. Su kaynayınca yumurta yavaşça içerisine bırakılır. Su tekrar kaynayınca iki dakika tutulur ve iki dakikanın sonunda ocak kapatılır. Cezve soğuk suya tutulur. Yumurta soyulup afiyet ile yenir.

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış kayısı kıvamlı yumurta
  •  Yumurta (istenilen adet kadar)
  • Cezve 
  • Su 
Yapılışı
Cezveye su alınıp ocağa konur, ocak açılır. Su kaynayınca yumurta yavaşça içerisine bırakılır. Su tekrar kaynayınca altı dakika tutulur ve altı dakikanın sonunda ocak kapatılır. Cezve soğuk suya tutulur. Yumurta soyulup afiyet ile yenir.

Haşlanmış katı yumurta
  • Yumurta (istenilen adet kadar)
  • Cezve
  • Su
Yapılışı
Cezveye su alınıp ocağa konur, ocak açılır. Su kaynayınca yumurta yavaşça içerisine bırakılır. Su tekrar kaynayınca on iki dakika tutulur ve on iki dakikanın sonunda ocak kapatılır. Cezve soğuk suya tutulur. Yumurta soyulup afiyet ile yenir.

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 23:29:22

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Haşlanmış Yumurtanın Faydaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı  evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyo...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Haşlanmış Sebze

Haşlanmış sebze,  oldukça sağlıklı besin değeri oldukça yüksek ve kalorisi bir okadar da düşük olan kolay ve pratik bir yemek tarifidir. Az zahmetle hazırlanan bu garnitür çeşidi, ana yemeklerin yanında çok yakışan bir yemektir. A...

Tavuk Budu Haşlama

Tavuk budu haşlama, Et kadar tavuk hatta tavuk etten daha çok seviliyor ve daha çok tüketiliyor. Bunun nedeni hem çok lezzetli olması hemde ete göre biraz daha ucuz olmasıdır. Böyle olunca herkes rahatlıkla tavuk alıp arzu ettiği...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...

Haşlama Dana Eti

Haşlama dana eti: Haşlama dana eti kızartma yemeklerinin yağlı yapısından uzak durmak isteyenler için ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Eşsiz bir lezzete sahip olan haşlama dana eti görünümü ile de iştah kabartıcı bir yemek...

Tavuk Haşlama Yemeği

Tavuk haşlama yemeği, Bu yemek tarifi sağlıklı olduğu kadar bir o kadarda lezzetli ve de kolayca hazırlanan pratik bir yemek tarifidir. Bu tarifin içine eğer arzu ederseniz normal soğan yerine arpacık soğan da ekleyip daha görseli...

Haşlama Et Yemeği

Haşlama Et Yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Vitamin değeri de oldukça yüksek olan haşlama et yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Et ve sebze sevenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yemekler aras...

Piliç Haşlama

Piliç Haşlama: Pilici bütün olarak haşlama öbür et haşlama çeşitlerine göre daha iyi ve sağlıklıdır. Bunun sebebi tabi ki beyaz et olmasıdır. Bütün insanlar tarafından bilindiği üzere dünyada beyaz et çok daha fazla oranda tüketil...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017