haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Rüyada Haşlanmış Yumurta Yemek
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Karides Haşlama

Karides Haşlama, Kabuklu deniz ürünlerinden karidesin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok. D vitamini açısından oldukça zengin olan karides kemiklerin ve dişlerin güçlenmesine katkı sağlar. Çocuklarda beyin gelişimine ve kan hücrelerinin gelişimine yardımcı olur. En önemlisi de kansere neden olan hücrelerin etkisiz hale gelmesini sağlar. Bu nedenle sofralarımızda deniz ürünlerinden olan karidese de sık sık yer vermek ailemiz ve bizler için oldukça fayda sağlayacaktır. Gelen konuklarımız için farklı lezzetler sunmak oldukça özel bir seçim. 

Karides Haşlama Malzemeleri  
  • Yarım kilo karides
  • 1 kereviz
  • 1 limon
  • 3-4 sap maydanoz
  • yarım çay bardağı sirke 
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pul biber
Sosu için,
  • 1 diş sarımsak 
  • Yarım portakal 
  • Yarım limon
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Zeytinyağı

Karides Haşlama Tarifi

Derince bir tencereye koyduğumuz soğuk suyun içine 1 adet kerevizi iri taneler halinde doğrayıp atıyoruz. Üzerine 1 limonu ikiye bölerek suyunu tencerenin içine sıkalım ve limonu kabuklarıyla birlikte tencereye koyalım. Maydanozun saplarını ve sirkeyi ilave ediyoruz. En son baharatları ve bir diş sarımsağı yine doğramadan karışımın içine koyup tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz. Bu sırada her evde bulunabilecek olan havanın içine 1 diş sarımsak, maydanozun yapraklarını, yarım portakalın suyunu, limonun suyunu, baharatları ve tuzu ekliyoruz. Karides HaşlamaEn son olarak zeytinyağını da ekleyip havanda dövüyoruz. Bu arada kaynamakta olan malzemelerin üzerine karidesleri ilave ediyoruz. Karideslerin pişme süresi oldukça kısa olduğu için dikkatlice takip etmek gerekir. Karideslerin rengi pembeye döndüğünde tencereden alıyoruz. Pişen karides haşlamayı servis tabağına alıp üzerine sosu döküyoruz. 

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 02.06.2015 03:02:52

Karides Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karides Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlama Terbiyesi

Haşlama Terbiyesi, Besin değerini kaybetmeden vitamin ve mineral dengesini koruyarak besinleri tüketmenin tek yolu haşlama yöntemidir. Haşlama terbiyesi ile besinlerin vücuda faydası daha fazla artmaktadır. Bu nedenle özellikle ge...

Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Haşlama biber turşusu nasıl yapılır, Değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli bir karışım içinde suda belli bir süre bekleyerek yemeğe hazır bir duruma gelmesine turşu deriz. Kış hazırlıklarının başında özellikle turşu gelir....

Yumurta Nasıl Haşlanır

Yumurta Nasıl Haşlanır; Zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudumuzun temel ihtiyacı olan aminoasitleri de içerisinde barındırır. Ayrıca A, D, B1, B2, B6, B12, E...

Haşlama Et Yemeği

Haşlama Et Yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Vitamin değeri de oldukça yüksek olan haşlama et yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Et ve sebze sevenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yemekler aras...

Haşlama Yemeği

Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Bir çok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan...

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Haşlanmış yumurta besin değeri, vücudumuz için gerekli olan birçok vitamin ve mineralleri içermektedir. Özellikle vücut geliştirme sporu yapanların günde neredeyse 5 yumurta yedikleri olmaktadır. Ancak onlar beyaz kısmını daha çok...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Et Nasıl Haşlanır

Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmedi...

Tavuk Patates Haşlama

Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır, hem lezzet verir hemde vitamininden yararlanmış olu...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mart - 2017