haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Karides Haşlama

Karides Haşlama, Kabuklu deniz ürünlerinden karidesin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok. D vitamini açısından oldukça zengin olan karides kemiklerin ve dişlerin güçlenmesine katkı sağlar. Çocuklarda beyin gelişimine ve kan hücrelerinin gelişimine yardımcı olur. En önemlisi de kansere neden olan hücrelerin etkisiz hale gelmesini sağlar. Bu nedenle sofralarımızda deniz ürünlerinden olan karidese de sık sık yer vermek ailemiz ve bizler için oldukça fayda sağlayacaktır. Gelen konuklarımız için farklı lezzetler sunmak oldukça özel bir seçim. 

Karides Haşlama Malzemeleri  
  • Yarım kilo karides
  • 1 kereviz
  • 1 limon
  • 3-4 sap maydanoz
  • yarım çay bardağı sirke 
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pul biber
Sosu için,
  • 1 diş sarımsak 
  • Yarım portakal 
  • Yarım limon
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Zeytinyağı

Karides Haşlama Tarifi

Derince bir tencereye koyduğumuz soğuk suyun içine 1 adet kerevizi iri taneler halinde doğrayıp atıyoruz. Üzerine 1 limonu ikiye bölerek suyunu tencerenin içine sıkalım ve limonu kabuklarıyla birlikte tencereye koyalım. Maydanozun saplarını ve sirkeyi ilave ediyoruz. En son baharatları ve bir diş sarımsağı yine doğramadan karışımın içine koyup tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz. Bu sırada her evde bulunabilecek olan havanın içine 1 diş sarımsak, maydanozun yapraklarını, yarım portakalın suyunu, limonun suyunu, baharatları ve tuzu ekliyoruz. Karides HaşlamaEn son olarak zeytinyağını da ekleyip havanda dövüyoruz. Bu arada kaynamakta olan malzemelerin üzerine karidesleri ilave ediyoruz. Karideslerin pişme süresi oldukça kısa olduğu için dikkatlice takip etmek gerekir. Karideslerin rengi pembeye döndüğünde tencereden alıyoruz. Pişen karides haşlamayı servis tabağına alıp üzerine sosu döküyoruz. 

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 02.06.2015 03:02:52

Karides Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karides Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı  evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyo...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Haşlama Et

Haşlama et, Haşlama et tarifi herkesin mutlaka yapıp yemesi gereken bir yemek tarifidir. Özellikle çocuklara ve hamilelik dönem veya emziren kadınların yemesi gereken bir tariftir. İçinde bulunan vitamin ve mineral açısından olduk...

Tavuk Haşlama Yemeği

Tavuk haşlama yemeği, Bu yemek tarifi sağlıklı olduğu kadar bir o kadarda lezzetli ve de kolayca hazırlanan pratik bir yemek tarifidir. Bu tarifin içine eğer arzu ederseniz normal soğan yerine arpacık soğan da ekleyip daha görseli...

Piliç Haşlama

Piliç Haşlama: Pilici bütün olarak haşlama öbür et haşlama çeşitlerine göre daha iyi ve sağlıklıdır. Bunun sebebi tabi ki beyaz et olmasıdır. Bütün insanlar tarafından bilindiği üzere dünyada beyaz et çok daha fazla oranda tüketil...

Et Haşlama Yemeği

Et haşlama yemeği, Et protein açısından oldukça zengin bir besindir. Vejetaryenler hariç hemen hemen herkes eti severek tüketmektedir. Kimimiz eti ızgarada kimimiz kavurma şeklinde severken kimimizde haşlama olarak severiz. Özelli...

Haşlama Dana Eti

Haşlama dana eti: Haşlama dana eti kızartma yemeklerinin yağlı yapısından uzak durmak isteyenler için ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Eşsiz bir lezzete sahip olan haşlama dana eti görünümü ile de iştah kabartıcı bir yemek...

Haşlama Et Yemeği

Haşlama Et Yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Vitamin değeri de oldukça yüksek olan haşlama et yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Et ve sebze sevenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yemekler aras...

Et Nasıl Haşlanır

Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmedi...

Patates Nasıl Haşlanır

Patates Nasıl Haşlanır, herkesin bildiği gibi genel olarak, normal tencerede yada düdüklü tencerede su ile haşlanır. Patates seneler boyunca mutfaklarımızda bulunuyor ve hada bulunmaya devam ediyor. Patates ile türlü yemekler hazı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017