haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Rüyada Haşlanmış Yumurta Yemek
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Kestane Haşlama

Kestane haşlama, kış geldiğinde kestane yemeyi seven kişilerin tercih ettiği yöntemlerden biridir. Kimi mangalda pişirmeyi, kimi ocağın üzerinde saçta pişirmeyi tercih ederken, kimileri de kestane haşlamayı seçer. Her birinin verdiği haz birbirinden farklıdır. Özellikle kestanenin kabuklarını soymayı sevmeyenler için haşlama mükemmel bir seçim olacaktır. Kestaneler haşlanırken bazı püf noktalarına dikkat edilirse, ortaya kabukları tamamen soyulan içi kendi rengini yansıtan kararmamış bir kestane çıkacaktır. Bunu tek başına tüketebileceğiniz gibi, iç pilavlarda ve farklı yemeklerde garnitür olarak ta kullanabilirsiniz. Üstelik kestaneleri haşlayarak, kalorisini biraz azaltmış olursunuz. Şimdi birlikte kestane haşlamasını hazırlamaya başlayalım.

Kestane haşlama için gerekli malzemeler

  • 20 adet kestane
  • Su

Kestane haşlama yapımı

Kestaneleri haşlamadan önce kesinlikle yıkamamanız gerekir. Çünkü piştikten sonra kolayca soyulmaları buna bağlı. Yıkama esnasında içine su kaçtığında, sonradan kabukları soymak oldukça zor olur. Bu yüzden sadece temiz bir bezle kestanenin kabuklarını silin. Bu arada haşlama yapacağınız tencereye suyu koyarak kaynaması için ocağa alın. Bu arada kestaneleri kesinlikle çizmeyin. Yani kabuklarını çizerseniz, pişme sırasında koyu renk bir su salacağından, kestanenin içi kararacaktır.

Tenceredeki su kaynayınca, kestaneleri partiler halinde içine atacaksınız. Suyun ısısının düşmemesi için böyle yapıyoruz. Kestaneleri beşerli gruplar olarak suya atıyor, kabukları açılmaya başlayınca suyun içinden alıyoruz. Daha sonra diğer 5 taneyi suya atıyoruz. Aynı şekilde pişince diğer grubu atıyoruz. Sadece 2-3 dakikada kestaneler pişecektir. Hemen kabuklarını soymak istiyorsanız, pişen kestaneleri soğuk suyun içine atın. Kestane HaşlamaDaha sonra çıkararak kabuklarını kolayca soyun. Püre şeklinde kullanacağınız kestaneleri direkt olarak soğuk suyun içine koyarak haşlayabilirsiniz. Kestane haşlama uygun bir servis tabağında ikram edilmeye hazır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 23:31:51

Kestane Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kestane Haşlama"

utku

kestane fırında, ya da sobada ya da tavada daha iyi oluyor.

2016-03-22

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlama Terbiyesi

Haşlama Terbiyesi, Besin değerini kaybetmeden vitamin ve mineral dengesini koruyarak besinleri tüketmenin tek yolu haşlama yöntemidir. Haşlama terbiyesi ile besinlerin vücuda faydası daha fazla artmaktadır. Bu nedenle özellikle ge...

Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Haşlama biber turşusu nasıl yapılır, Değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli bir karışım içinde suda belli bir süre bekleyerek yemeğe hazır bir duruma gelmesine turşu deriz. Kış hazırlıklarının başında özellikle turşu gelir....

Yumurta Nasıl Haşlanır

Yumurta Nasıl Haşlanır; Zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudumuzun temel ihtiyacı olan aminoasitleri de içerisinde barındırır. Ayrıca A, D, B1, B2, B6, B12, E...

Haşlama Et Yemeği

Haşlama Et Yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Vitamin değeri de oldukça yüksek olan haşlama et yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Et ve sebze sevenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yemekler aras...

Haşlama Yemeği

Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Bir çok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan...

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Haşlanmış yumurta besin değeri, vücudumuz için gerekli olan birçok vitamin ve mineralleri içermektedir. Özellikle vücut geliştirme sporu yapanların günde neredeyse 5 yumurta yedikleri olmaktadır. Ancak onlar beyaz kısmını daha çok...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Et Nasıl Haşlanır

Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmedi...

Tavuk Patates Haşlama

Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır, hem lezzet verir hemde vitamininden yararlanmış olu...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mart - 2017