haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Rüyada Haşlanmış Yumurta Yemek
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Kuzu Boyun Haşlama

Kuzu Boyun Haşlama, pratik ve bir o kadarda sağlıklı bir tariftir. Sulu bir yemek olduğu için sindirimi çok kolaydır. Aynı zamanda bu tarifi sindirim sorunu yaşayanlar yapıp tüketebilirler. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifte kullanılan sebzeler sayesinde bol lifli bir öğün yaşanmış olur. Dileyenler yanına bulgur veya pirinç pilavı yaparak, hem besleyiciliğini hemde görselini artırmış olurlar. 2 yaşını doldurmuş çocuklar için bu tarif, hem çok sağlıklı hemde doyurucudur. İçerisinde et ve kemik olan bu tarif, gelişim yaşındaki çocukların kemik gelişimlerine destek verir. 

Malzemeler:
  • 4 adet kuzu boyun
  • 6 adet arpacık soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Hazırlanışı:


Derin bir kabın içerisine su doldurduktan sonra kuzu boyunlarını içerisine koyalım ve 10 dakika bekletelim. Kuzu boyunlarını dikkatli bir şekilde yıkadıktan sonra haşlama tenceresinin içerisine koyalım ve üzerine sıcak su ilave edelim. Kuzu boyunlarını tek başına 10 dakika boyunca kaynatalım. Sürenin sonunda tencereye arpacık soğan, patates, havuç, karabiber, pul biber ve sıvı yağı koyalım. Kuzu Boyun HaşlamaHaşlamayı 40 dakika boyunca kısık ayarda hazırlanmış ocakta pişirelim. Sürenin sununda haşlamaya tuz ilave edelim. Tuz ilavesi et yemeklerinin tamamında en son yapılmalıdır, çünkü ilk başta ilave edilirse et geç pişer aynı zamanda sert olur. Pişirme işleminin sonunda kuzu boynu haşlamasını servis tabağına alalım ve sunumunu yapalım.

Afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 23:32:28

Kuzu Boyun Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuzu Boyun Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori, Türkiye'de oldukça büyük bir tahıl bitkisi olan mısır yurdumuzda da çok sık bir şekilde yenilen bir bitki türüdür. Mısır denince akla yazın yetişmekte olan püsküllü ve uzun boylu çok hoş duran bi...

Düdüklüde Mısır Haşlama

Düdüklüde mısır haşlama, Taze mısır hemen hemen herkes tarafından sevilen bir atıştırmalık besindir. Sağlığa oldukça faydalıdır. Her ne kadar pişim aşaması uzun sürse de kolay ve pratik bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. Düdükl...

Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Haşlama biber turşusu nasıl yapılır, Değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli bir karışım içinde suda belli bir süre bekleyerek yemeğe hazır bir duruma gelmesine turşu deriz. Kış hazırlıklarının başında özellikle turşu gelir....

Süt Mısır Nasıl Haşlanır

Süt Mısır Nasıl Haşlanır, Merhabalar, süt mısır haşlamanın da tarifi olur mu? Demeyin.  Ben ne zaman pazardan süt mısır alıp eve getirip haşlasam sahilde kocaman kazanlarda satılanların mısırın  tadınıbir türlü yakalayamıyorum di...

Patates Nasıl Haşlanır

Patates Nasıl Haşlanır, herkesin bildiği gibi genel olarak, normal tencerede yada düdüklü tencerede su ile haşlanır. Patates seneler boyunca mutfaklarımızda bulunuyor ve hada bulunmaya devam ediyor. Patates ile türlü yemekler hazı...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlanmış Patates Diyeti

Haşlanmış Patates Diyeti, Patates diyeti tarifleri kalorisi düşük bir diyet türüdür. Haşlanmış patates haricinden fazla besin çeşidi kullanılmadığından dolayı diyetisyenler tarafından fazla önerilmemektedir. Ancak haşlanmış pat...

Tavuk İncik Haşlama

Tavuk incik haşlama, bu tarif çok amaçlı yapılan bir yemektir. Hem suyunu yemeklerde ve çorbaların içine koyarak kullanabilirsiniz. Hemde tavuk incik haşlamayı yağda kızartarak veya yanında güzel bir pilav eşliğinde yeyip tüketebi...

Et Haşlama Sosu

Et haşlama sosu: Et yemekleri ülkemizde oldukça sevilmektedir. Fakat sosla beraber pişen et yemeklerinin yeri apayrıdır. Et haşlama sosu et yemeklerine lezzet veren, daha yumuşak ve ağızda dağılan bir kıvama gelmesine fayda sağ...

Haşlanmış Yumurta

Haşlanmış yumurta, protein ve besin değerleri bakımından çiğ yumurtayla aynıdır. Pişme işlemi gören ve kimyasal değişime uğrayan yumurta içeriğindeki besin değerlerini kaybetmez. Yumurtanın pişirilme şekli ne olursa olsun ister ha...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2017