haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Kuzu Boyun Haşlama

Kuzu Boyun Haşlama, pratik ve bir o kadarda sağlıklı bir tariftir. Sulu bir yemek olduğu için sindirimi çok kolaydır. Aynı zamanda bu tarifi sindirim sorunu yaşayanlar yapıp tüketebilirler. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifte kullanılan sebzeler sayesinde bol lifli bir öğün yaşanmış olur. Dileyenler yanına bulgur veya pirinç pilavı yaparak, hem besleyiciliğini hemde görselini artırmış olurlar. 2 yaşını doldurmuş çocuklar için bu tarif, hem çok sağlıklı hemde doyurucudur. İçerisinde et ve kemik olan bu tarif, gelişim yaşındaki çocukların kemik gelişimlerine destek verir. 

Malzemeler:
  • 4 adet kuzu boyun
  • 6 adet arpacık soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Hazırlanışı:


Derin bir kabın içerisine su doldurduktan sonra kuzu boyunlarını içerisine koyalım ve 10 dakika bekletelim. Kuzu boyunlarını dikkatli bir şekilde yıkadıktan sonra haşlama tenceresinin içerisine koyalım ve üzerine sıcak su ilave edelim. Kuzu boyunlarını tek başına 10 dakika boyunca kaynatalım. Sürenin sonunda tencereye arpacık soğan, patates, havuç, karabiber, pul biber ve sıvı yağı koyalım. Kuzu Boyun HaşlamaHaşlamayı 40 dakika boyunca kısık ayarda hazırlanmış ocakta pişirelim. Sürenin sununda haşlamaya tuz ilave edelim. Tuz ilavesi et yemeklerinin tamamında en son yapılmalıdır, çünkü ilk başta ilave edilirse et geç pişer aynı zamanda sert olur. Pişirme işleminin sonunda kuzu boynu haşlamasını servis tabağına alalım ve sunumunu yapalım.

Afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 23:32:28

Kuzu Boyun Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuzu Boyun Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı  evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyo...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Haşlama Et

Haşlama et, Haşlama et tarifi herkesin mutlaka yapıp yemesi gereken bir yemek tarifidir. Özellikle çocuklara ve hamilelik dönem veya emziren kadınların yemesi gereken bir tariftir. İçinde bulunan vitamin ve mineral açısından olduk...

Tavuk Haşlama Yemeği

Tavuk haşlama yemeği, Bu yemek tarifi sağlıklı olduğu kadar bir o kadarda lezzetli ve de kolayca hazırlanan pratik bir yemek tarifidir. Bu tarifin içine eğer arzu ederseniz normal soğan yerine arpacık soğan da ekleyip daha görseli...

Piliç Haşlama

Piliç Haşlama: Pilici bütün olarak haşlama öbür et haşlama çeşitlerine göre daha iyi ve sağlıklıdır. Bunun sebebi tabi ki beyaz et olmasıdır. Bütün insanlar tarafından bilindiği üzere dünyada beyaz et çok daha fazla oranda tüketil...

Et Haşlama Yemeği

Et haşlama yemeği, Et protein açısından oldukça zengin bir besindir. Vejetaryenler hariç hemen hemen herkes eti severek tüketmektedir. Kimimiz eti ızgarada kimimiz kavurma şeklinde severken kimimizde haşlama olarak severiz. Özelli...

Haşlama Dana Eti

Haşlama dana eti: Haşlama dana eti kızartma yemeklerinin yağlı yapısından uzak durmak isteyenler için ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Eşsiz bir lezzete sahip olan haşlama dana eti görünümü ile de iştah kabartıcı bir yemek...

Haşlama Et Yemeği

Haşlama Et Yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Vitamin değeri de oldukça yüksek olan haşlama et yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Et ve sebze sevenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yemekler aras...

Et Nasıl Haşlanır

Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmedi...

Patates Nasıl Haşlanır

Patates Nasıl Haşlanır, herkesin bildiği gibi genel olarak, normal tencerede yada düdüklü tencerede su ile haşlanır. Patates seneler boyunca mutfaklarımızda bulunuyor ve hada bulunmaya devam ediyor. Patates ile türlü yemekler hazı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017