haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Kuzu Boyun Haşlama

Kuzu Boyun Haşlama, pratik ve bir o kadarda sağlıklı bir tariftir. Sulu bir yemek olduğu için sindirimi çok kolaydır. Aynı zamanda bu tarifi sindirim sorunu yaşayanlar yapıp tüketebilirler. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifte kullanılan sebzeler sayesinde bol lifli bir öğün yaşanmış olur. Dileyenler yanına bulgur veya pirinç pilavı yaparak, hem besleyiciliğini hemde görselini artırmış olurlar. 2 yaşını doldurmuş çocuklar için bu tarif, hem çok sağlıklı hemde doyurucudur. İçerisinde et ve kemik olan bu tarif, gelişim yaşındaki çocukların kemik gelişimlerine destek verir. 

Malzemeler:
  • 4 adet kuzu boyun
  • 6 adet arpacık soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Hazırlanışı:


Derin bir kabın içerisine su doldurduktan sonra kuzu boyunlarını içerisine koyalım ve 10 dakika bekletelim. Kuzu boyunlarını dikkatli bir şekilde yıkadıktan sonra haşlama tenceresinin içerisine koyalım ve üzerine sıcak su ilave edelim. Kuzu boyunlarını tek başına 10 dakika boyunca kaynatalım. Sürenin sonunda tencereye arpacık soğan, patates, havuç, karabiber, pul biber ve sıvı yağı koyalım. Kuzu Boyun HaşlamaHaşlamayı 40 dakika boyunca kısık ayarda hazırlanmış ocakta pişirelim. Sürenin sununda haşlamaya tuz ilave edelim. Tuz ilavesi et yemeklerinin tamamında en son yapılmalıdır, çünkü ilk başta ilave edilirse et geç pişer aynı zamanda sert olur. Pişirme işleminin sonunda kuzu boynu haşlamasını servis tabağına alalım ve sunumunu yapalım.

Afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 23:32:28

Kuzu Boyun Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuzu Boyun Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı  evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyo...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Haşlanmış Yumurta Diyeti

Haşlanmış Yumurta Diyeti: Haşlanmış Yumurta yemek aşırı kilo aldırır ve diyeti bozar gibi söylemler pekte inandırıcı olmamakla beraber, yumurta diyeti son günlerde tüm dünyada epeyce yaygın bir hal almış durumdadır. Bunun nedeni...

Haşlama Et

Haşlama et, Haşlama et tarifi herkesin mutlaka yapıp yemesi gereken bir yemek tarifidir. Özellikle çocuklara ve hamilelik dönem veya emziren kadınların yemesi gereken bir tariftir. İçinde bulunan vitamin ve mineral açısından olduk...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Tavuk Patates Haşlama

Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır, hem lezzet verir hemde vitamininden yararlanmış olu...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...

Haşlanmış Patates

Haşlanmış patates, oldukça sevilen ve hayatımızda çok fazla tüketilen bir besindir. Ancak bulunduğumuz çağın en büyük sorunları arasında aşırı kilo sebebiyle hangi besin daha az kilo yapar diye araştırmalar yapılmaktadır. Ülkemizd...

Haşlama Yemeği

Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Bir çok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan...

Kuzu Et Haşlama

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yeme...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017