haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. Yemeklerin direkt olarak yapılmasında, yemeklerde katkı malzemesi olarak, böreklerde, salatalarda, pürelerde patates kullanılır. Patates haşlama yapılarak kullanılacaksa, bunun haşlama süresi nerede kullanılacağına bağlı olarak değişik olabilir. Püre yapımında kullanacağınız patatesi biraz daha fazla haşlayabilir, salata yapımında kullanacağınızı daha az süre haşlayabilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken patateslerin büyüklüğüdür. Büyük boy patatesler daha uzun süre haşlanmalıdır. Orta boy ve küçük olanlar ise, daha kısa sürede pişecektir.

Patateslerin haşlama süresi ne kadardır?

Öncelikle haşlanacak patatesleri uygun bir tencerede haşlamalısınız. İçine koyacağınız su soğuk su olmalıdır ve patateslerin üstünü 2 parmak kadar geçmelidir. Önce patateslerin bulunduğu su kaynayıncaya kadar yüksek ısıda ocağınızı yakmalısınız. Süre tutmaya haşlama suyu kaynayınca başlamalısınız. Patatesleriniz büyük boy ise, yaklaşık su kaynadıktan sonra 30 dakika düşük ısıda kaynamaya devam etmelidir. Eğer patatesler orta boy ise, aynı yolu takip ederek su kaynadıktan sonra 20 dakika haşlamanız yeterli gelir.

Bu sürelerde patatesi haşladığınızda rahatlıkla salata gibi tariflerde diri bir şekilde kullanabilirsiniz. Eğer püre gibi patatesi ezme yapacaksanız, bu sürelere 10 dakika daha ilave etmenizi tavsiye ederiz. Patates Haşlama SüresiBurada patatesin cinsi de önemlidir. Bu yüzden haşlamalık diye bilinen patatesi almanızı tavsiye ederiz. Çünkü diğer türleri haşlanırken hemen dağılabilir. En doğrusu patatesin cinsini bilmiyorsanız, arada bir çatalla patatesin yumuşayıp yumuşamadığını kontrol etmenizdir.

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 13:12:16

Patates Haşlama Süresi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Patates Haşlama Süresi"

hakan

kaç patatis olduğunu deseydiniz eyyidi

2016-02-16

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı  evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyo...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Haşlanmış Yumurta Diyeti

Haşlanmış Yumurta Diyeti: Haşlanmış Yumurta yemek aşırı kilo aldırır ve diyeti bozar gibi söylemler pekte inandırıcı olmamakla beraber, yumurta diyeti son günlerde tüm dünyada epeyce yaygın bir hal almış durumdadır. Bunun nedeni...

Haşlama Et

Haşlama et, Haşlama et tarifi herkesin mutlaka yapıp yemesi gereken bir yemek tarifidir. Özellikle çocuklara ve hamilelik dönem veya emziren kadınların yemesi gereken bir tariftir. İçinde bulunan vitamin ve mineral açısından olduk...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Tavuk Patates Haşlama

Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır, hem lezzet verir hemde vitamininden yararlanmış olu...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...

Haşlanmış Patates

Haşlanmış patates, oldukça sevilen ve hayatımızda çok fazla tüketilen bir besindir. Ancak bulunduğumuz çağın en büyük sorunları arasında aşırı kilo sebebiyle hangi besin daha az kilo yapar diye araştırmalar yapılmaktadır. Ülkemizd...

Haşlama Yemeği

Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Bir çok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan...

Kuzu Et Haşlama

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yeme...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017