haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Rüyada Haşlanmış Yumurta Yemek
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave edilen sebzeler, et haşlamanın lezzetine farklı ve daha hafif olmasını sağlayan bir aroma katmaktadır. Özellikle Kurban Bayramlarında yapacağınız et haşlamasını sebzeli yaparak lezzetine lezzet katabilirsiniz. Kolay gelsin...

Sebzeli Et Haşlama Malzemeler:
  • 2 kilo kemikli dana veya kuzu eti
  • Bir kase arpacık soğan
  • 2 adet orta büyüklükte patates
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1.5 litre kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Sebzeli Et Haşlama Hazırlanışı:

Öncelikle kemikli etleri, geniş bir kabın içerisinde en az 2 saat bekletiyoruz. daha sonra suyunu süzüp bol su ile kanı tamamen çıkıncaya kadar yıkıyoruz. Ardından bir süzgecin üzerine alıp fazla suyunu atmasını sağlıyoruz.

Etleri pişireceğimiz tencerenin içine, kalın kemikli ve yağlı kısımları altına gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte yarım saat kadar susuz bir şekilde pişiriyoruz. Eti susuz olarak pişirilmesinin nedeni etin yağlı kısımlarının tamamen erimesi ve kendi suyu ile pişmesini sağlamaktır. Yarım saatin sonunda ocağın altını kapatıp, kapağını açıyoruz. Bir süre de kapağı açık vaziyette, suyunu tamamen çekip, biraz kendi yağında kızarıncaya kadar kısık ateşte bırakıyoruz. Daha sonra üzerine kaynar suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatıyoruz. Sebzeli Et HaşlamaBu şekilde etler kemiklerinden ayrılmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz. Etler pişerken bizde patatesleri soyup iri bir şekilde küp küp doğruyoruz. Soğanları da soyarak hazır hale getiriyoruz. Etler istenilen kıvama geldiğinde hazırladığımız sebzeleri tuzunu ve pul biberini tencereye ilave ediyoruz. Eğer suyu azalmış ise, bir miktar daha kaynar su ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun..

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 23:29:57

Sebzeli Et Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sebzeli Et Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış Mısır Besin Değeri; 100 gram haşlanmış mısır, 96 kaloridir. Mısır tahıl grubunda yer alan bir besindir. Mısır, folik asit, potasyum, B grubu vitaminler, magnezyum, fosfor, lif ve demir açısından oldukça zengin bir besind...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Düdüklüde Mısır Haşlama

Düdüklüde mısır haşlama, Taze mısır hemen hemen herkes tarafından sevilen bir atıştırmalık besindir. Sağlığa oldukça faydalıdır. Her ne kadar pişim aşaması uzun sürse de kolay ve pratik bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. Düdükl...

Haşlanmış Yumurta Protein

Haşlanmış Yumurta Protein, Bir adet haşlanmış olan yumurta da yaklaşık olarak 6 gram protein bulunmaktadır. Buda çocukların sağlıklı gelişimleri ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesini büyük ölçüde etkilemektedir. Yumurtanın için...

Tavuk Patates Haşlama

Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır, hem lezzet verir hemde vitamininden yararlanmış olu...

Haşlanmış Patates Kalori

Haşlanmış Patates Kalori: Patates  günlük yaşamda en çok tüketilen besin maddelerinden birisidir. Orta irilikte haşlanmış 1 adet patates ortalama olarak 70 kalori içermektedir. 100 gram haşlanmış patates  1.63 gram protein, 11.85...

Haşlama Dana Eti

Haşlama dana eti: Haşlama dana eti kızartma yemeklerinin yağlı yapısından uzak durmak isteyenler için ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Eşsiz bir lezzete sahip olan haşlama dana eti görünümü ile de iştah kabartıcı bir yemek...

Tavuk Haşlama Yemeği

Tavuk haşlama yemeği, Bu yemek tarifi sağlıklı olduğu kadar bir o kadarda lezzetli ve de kolayca hazırlanan pratik bir yemek tarifidir. Bu tarifin içine eğer arzu ederseniz normal soğan yerine arpacık soğan da ekleyip daha görseli...

Haşlama Et Yemeği

Haşlama Et Yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Vitamin değeri de oldukça yüksek olan haşlama et yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Et ve sebze sevenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yemekler aras...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2017