haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı yada but veya kanadından mı yapacağımıza karar vermeliyiz. Yapılacak olan ete karar verdikten sonra, içerisine koyacağımız havucu hazırlamaya başlayabiliriz. havuçları tertemiz yıkadıktan sonra halka halka doğraya biliriz. Tabi ki havuçlar küp şeklinde de doğranabilir. Havuçlar hazırlandıktan sonra patatesler de kişilerin zevklerine göre doğranabilir. Patatesler soyulduktan sonra doğranır ve hazır hale getirilir. Patatesin de nasıl doğranması gerektiği, o yemeği hazırlayan kişiniz zevkine uygun hazırlanır.

Ya küp küp doğranır ya da patates sadece dörde bölünerek, dilimleri büyük olarak servis edilir. Daha sonra haşlama için kullanılacak tuz ve pul biber de hazırlanır. Bunun yanında yemeğe lezzet vermesi için büyük boy bir adet soğan ve limon da kullanılabilir. Eğer soğan konacaksa yemeğe, doğranmak üzere hazır hale getirilir ve tavuk haşlamayı yapmaya başlayabiliriz.


Haşlama yapacağımız tavuk etlerini, tencerenin içerisine dizeriz ve arkasından suyunu, tavuk etini biraz geçecek şekilde tencereye ekleriz. Tavuk etlerini ekledikten sonra sadece tat vermesi için soğanı da tencereye koyarız. Küp küp yada halka halka doğradığımız havuçları tencereye ekledikten sonra orta ateşte 15-20 dakika kadar pişirmeliyiz. Patatesleri koymadan önce doğradığımız soğanları çıkartabiliriz.

Eğer kullanılan soğan büyük bir soğan değil de arpacık soğanıysa, onu çıkartmaya biliriz. Daha sonra hazırlanan patatesleri suyun içerisine bırakmalıyız. Beraber pişmek üzere bir araya getirdiğimiz tavuk eti, havuç ve patatese, tat versin ve lezzeti artsın diye tuzunu ve pul biberini isteyeceğimiz ölçüde ekledikten sonra hazırlamak istediğimiz yemeğin pişmesini bekleriz. Patates bu aşamada bize kolaylık sağlayacaktır. Çünkü patatesin pişip pişmediğini kontrol ederek yemeğin pişip pişmediğine karar vereceğiz. Patatesler yumuşayana kadar bekledikten sonra yemeğimizi ocaktan indirebiliriz. Hazır hale gelen tavuk haşlama yemeğimiz servis edilmek üzere hazırdır artık.


Tavuk Nasıl Haşlanır
Daha sonraki aşama yemeği hazırlayan ve ikram eden kişini maharetine kalmıştır. Hazırlanan yemek servis edilmek üzere tabaklara konulduktan sonra, üzerine hafif kara biber ve limon eklenerek hazır hale getirilir. Hazırlanan yemek sofradaki yerine ve zamanına göre ikram edilir. Afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 13:12:42

Tavuk Nasıl Haşlanır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tavuk Nasıl Haşlanır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı  evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyo...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Haşlanmış Sebze

Haşlanmış sebze,  oldukça sağlıklı besin değeri oldukça yüksek ve kalorisi bir okadar da düşük olan kolay ve pratik bir yemek tarifidir. Az zahmetle hazırlanan bu garnitür çeşidi, ana yemeklerin yanında çok yakışan bir yemektir. A...

Tavuk Budu Haşlama

Tavuk budu haşlama, Et kadar tavuk hatta tavuk etten daha çok seviliyor ve daha çok tüketiliyor. Bunun nedeni hem çok lezzetli olması hemde ete göre biraz daha ucuz olmasıdır. Böyle olunca herkes rahatlıkla tavuk alıp arzu ettiği...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...

Haşlama Dana Eti

Haşlama dana eti: Haşlama dana eti kızartma yemeklerinin yağlı yapısından uzak durmak isteyenler için ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Eşsiz bir lezzete sahip olan haşlama dana eti görünümü ile de iştah kabartıcı bir yemek...

Tavuk Haşlama Yemeği

Tavuk haşlama yemeği, Bu yemek tarifi sağlıklı olduğu kadar bir o kadarda lezzetli ve de kolayca hazırlanan pratik bir yemek tarifidir. Bu tarifin içine eğer arzu ederseniz normal soğan yerine arpacık soğan da ekleyip daha görseli...

Haşlama Et Yemeği

Haşlama Et Yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Vitamin değeri de oldukça yüksek olan haşlama et yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Et ve sebze sevenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yemekler aras...

Piliç Haşlama

Piliç Haşlama: Pilici bütün olarak haşlama öbür et haşlama çeşitlerine göre daha iyi ve sağlıklıdır. Bunun sebebi tabi ki beyaz et olmasıdır. Bütün insanlar tarafından bilindiği üzere dünyada beyaz et çok daha fazla oranda tüketil...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017