haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Rüyada Haşlanmış Yumurta Yemek
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de yapılır, çeşitli yemeklere katılarak da kullanılır. Etin ızgara, haşlama veya tavası yapılarak tüketilecek olan etleri işleme sokmadan önce, aroma ve lezzet katmak, yumuşaklığını sağlamak için bazı işlemler uygularız. Bu yaptığımız işlemlere eti marine veya terbiye etmek denir. Etin terbiye edilmesi sağlık açısından oldukça yararlı olduğu bilimsel olarak açıklanmıştır. Etin terbiyesinde birçok yöntem vardır. Bu yöntemlerde belirleyici olan, etin terbiyesinde kullanılacak malzemeler, bu malzemelerin ölçüsü ve etin terbiye için dinlendirilme süresidir.


Terbiyeli Et Haşlama Malzemeleri

  • 1 kg et ( kuzu ya da dana) 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 4 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Maydanoz
  • 6 su bardağı soğuk su

Terbiyeli Et Haşlama Hazırlanışı

İlk önce parçalanmış ya da kemikli et güzelce yıkanır. Yıkandıktan sonra süzülmesi için bir kaba koyulur. Ardından havuç, soğan ve patates soyulur. Soyulan patates dörde bölünür, havuç ise verev şeklinde doğranır. Maydanozlar çok ince olmayacak şekilde kıyılır. Düdüklü tencereye (düdüklü tencere yoksa normal bir tencerede olabilir) eti, zeytinyağı ve su koyularak tencerenin kapağı kapatılır, ocağa koyulur. 20-25 dakika kadar et haşlanmaya bırakılır. Et haşlanırken terbiye sosu hazırlanır.

Geniş bir kase içine yumurta sarısı, yarım limon suyu ve un koyularak, güzelce karıştırılır. Etin haşlama süresinin son 5 dakikasında düdüklünün kapağı açılır ve terbiye için etin suyundan iki kepçe alınarak terbiye sosuna eklenir. Daha sonra etin yanına doğranmış olan patates ve havuç, bütün olarak da soğan düdüklüye ilave edilerek 5 dakika etle beraber pişirilir. Daha sonra düdüklünün kapağı açılarak terbiye için hazırlanan sos eklenir. Ardından tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz eklenerek, düdüklü açık olarak bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. Terbiyeli et haşlama servise hazırdır.

Afiyet Olsun...
Terbiyeli Et Haşlama
Terbiyeli Et Haşlamada Püf Nokta

Düdüklü tencerede et haşlama süresi 20-25 dakika arasındadır. Kemikli bir eti 20 dakika pişirirseniz et pişer ama kemiğin üzerinden ayrılmaz. Etin kemikten ayrılmasını isterseniz eti, 25 dakika süre ile pişirmeniz gerekir. Düdüklü tencerede sebzeli et haşlarken dikkat edilmesi gereken nokta, sebzelerin dağılmamasını sağlamaktır. Soğan, patates ve havucun farklı pişirme süreleri vardır. Bu sebeple üç sebzeyi aynı sürede haşlamak için, sebzelerin boylarını doğru ayarlamak gerekir. Patatesi soyduktan sonra dörde, havucu ise bir parmak kalınlığında verev şeklinde doğrayın. Soğanı orta boy seçin, soyun ve bütün bırakın. Dilerseniz eti ve sebzeleri farklı tencerelerde haşlayıp, daha sonra haşladığınız sebzeleri etin üzerine ilave edebilirsiniz. Fakat etin ve sebzelerin suyunun birlikte karışması yemeğe daha fazla lezzet katacağından birlikte haşlanması önerilir.

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 23:30:19

Terbiyeli Et Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Terbiyeli Et Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlama Terbiyesi

Haşlama Terbiyesi, Besin değerini kaybetmeden vitamin ve mineral dengesini koruyarak besinleri tüketmenin tek yolu haşlama yöntemidir. Haşlama terbiyesi ile besinlerin vücuda faydası daha fazla artmaktadır. Bu nedenle özellikle ge...

Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Haşlama biber turşusu nasıl yapılır, Değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli bir karışım içinde suda belli bir süre bekleyerek yemeğe hazır bir duruma gelmesine turşu deriz. Kış hazırlıklarının başında özellikle turşu gelir....

Yumurta Nasıl Haşlanır

Yumurta Nasıl Haşlanır; Zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudumuzun temel ihtiyacı olan aminoasitleri de içerisinde barındırır. Ayrıca A, D, B1, B2, B6, B12, E...

Haşlama Et Yemeği

Haşlama Et Yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Vitamin değeri de oldukça yüksek olan haşlama et yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Et ve sebze sevenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yemekler aras...

Haşlama Yemeği

Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Bir çok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan...

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Haşlanmış yumurta besin değeri, vücudumuz için gerekli olan birçok vitamin ve mineralleri içermektedir. Özellikle vücut geliştirme sporu yapanların günde neredeyse 5 yumurta yedikleri olmaktadır. Ancak onlar beyaz kısmını daha çok...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Et Nasıl Haşlanır

Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmedi...

Tavuk Patates Haşlama

Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır, hem lezzet verir hemde vitamininden yararlanmış olu...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mart - 2017