haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de yapılır, çeşitli yemeklere katılarak da kullanılır. Etin ızgara, haşlama veya tavası yapılarak tüketilecek olan etleri işleme sokmadan önce, aroma ve lezzet katmak, yumuşaklığını sağlamak için bazı işlemler uygularız. Bu yaptığımız işlemlere eti marine veya terbiye etmek denir. Etin terbiye edilmesi sağlık açısından oldukça yararlı olduğu bilimsel olarak açıklanmıştır. Etin terbiyesinde birçok yöntem vardır. Bu yöntemlerde belirleyici olan, etin terbiyesinde kullanılacak malzemeler, bu malzemelerin ölçüsü ve etin terbiye için dinlendirilme süresidir.


Terbiyeli Et Haşlama Malzemeleri

  • 1 kg et ( kuzu ya da dana) 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 4 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Maydanoz
  • 6 su bardağı soğuk su

Terbiyeli Et Haşlama Hazırlanışı

İlk önce parçalanmış ya da kemikli et güzelce yıkanır. Yıkandıktan sonra süzülmesi için bir kaba koyulur. Ardından havuç, soğan ve patates soyulur. Soyulan patates dörde bölünür, havuç ise verev şeklinde doğranır. Maydanozlar çok ince olmayacak şekilde kıyılır. Düdüklü tencereye (düdüklü tencere yoksa normal bir tencerede olabilir) eti, zeytinyağı ve su koyularak tencerenin kapağı kapatılır, ocağa koyulur. 20-25 dakika kadar et haşlanmaya bırakılır. Et haşlanırken terbiye sosu hazırlanır.

Geniş bir kase içine yumurta sarısı, yarım limon suyu ve un koyularak, güzelce karıştırılır. Etin haşlama süresinin son 5 dakikasında düdüklünün kapağı açılır ve terbiye için etin suyundan iki kepçe alınarak terbiye sosuna eklenir. Daha sonra etin yanına doğranmış olan patates ve havuç, bütün olarak da soğan düdüklüye ilave edilerek 5 dakika etle beraber pişirilir. Daha sonra düdüklünün kapağı açılarak terbiye için hazırlanan sos eklenir. Ardından tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz eklenerek, düdüklü açık olarak bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. Terbiyeli et haşlama servise hazırdır.

Afiyet Olsun...
Terbiyeli Et Haşlama
Terbiyeli Et Haşlamada Püf Nokta

Düdüklü tencerede et haşlama süresi 20-25 dakika arasındadır. Kemikli bir eti 20 dakika pişirirseniz et pişer ama kemiğin üzerinden ayrılmaz. Etin kemikten ayrılmasını isterseniz eti, 25 dakika süre ile pişirmeniz gerekir. Düdüklü tencerede sebzeli et haşlarken dikkat edilmesi gereken nokta, sebzelerin dağılmamasını sağlamaktır. Soğan, patates ve havucun farklı pişirme süreleri vardır. Bu sebeple üç sebzeyi aynı sürede haşlamak için, sebzelerin boylarını doğru ayarlamak gerekir. Patatesi soyduktan sonra dörde, havucu ise bir parmak kalınlığında verev şeklinde doğrayın. Soğanı orta boy seçin, soyun ve bütün bırakın. Dilerseniz eti ve sebzeleri farklı tencerelerde haşlayıp, daha sonra haşladığınız sebzeleri etin üzerine ilave edebilirsiniz. Fakat etin ve sebzelerin suyunun birlikte karışması yemeğe daha fazla lezzet katacağından birlikte haşlanması önerilir.

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 23:30:19

Terbiyeli Et Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Terbiyeli Et Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı  evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyo...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Haşlanmış Yumurta Diyeti

Haşlanmış Yumurta Diyeti: Haşlanmış Yumurta yemek aşırı kilo aldırır ve diyeti bozar gibi söylemler pekte inandırıcı olmamakla beraber, yumurta diyeti son günlerde tüm dünyada epeyce yaygın bir hal almış durumdadır. Bunun nedeni...

Haşlama Et

Haşlama et, Haşlama et tarifi herkesin mutlaka yapıp yemesi gereken bir yemek tarifidir. Özellikle çocuklara ve hamilelik dönem veya emziren kadınların yemesi gereken bir tariftir. İçinde bulunan vitamin ve mineral açısından olduk...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Tavuk Patates Haşlama

Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır, hem lezzet verir hemde vitamininden yararlanmış olu...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...

Haşlanmış Patates

Haşlanmış patates, oldukça sevilen ve hayatımızda çok fazla tüketilen bir besindir. Ancak bulunduğumuz çağın en büyük sorunları arasında aşırı kilo sebebiyle hangi besin daha az kilo yapar diye araştırmalar yapılmaktadır. Ülkemizd...

Haşlama Yemeği

Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Bir çok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan...

Kuzu Et Haşlama

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yeme...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017