haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Rüyada Haşlanmış Yumurta Yemek
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Yumurta Haşlama

Yumurta haşlama, yumurta herkesin vazgeçemediği protein kaynaklarından en önemlisidir. Hem ucuz maliyeti, hem de lezzeti yumurtayı eşsiz bir besin maddesi haline getirmiştir. Sabah kahvaltılarının en önemli ayrıntısı olarak masanın baş köşesinde yerini alır. Özellikle gelişme çağında olan çocuklarımıza, gebe kadınlara, emzirenlere her gün tavsiye edilen yumurta çok değerli bir besin maddesidir. Bunun hiç bir katkı maddesi içermemesi de çok önemlidir. Bazıları yumurta haşlamayı katı pişmiş olarak severken, bazıları kayısı dediğimiz kıvamda, bazıları ise rafadan dediğimiz şekilde yemeyi sever. Bunu haşlama sırasında ayarlamamız gerekir. Şimdi yumurtanın haşlama türlerine birlikte göz atalım.

Yumurta haşlama malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • Uygun boyda cezve
  • Su

Rafadan yumurta haşlama

Cezvenin içine yeteri kadar su konularak ocağın üzerinde kaymaya bırakın. Cezvedeki su kaynadıktan sonra yumurtayı kaşıkla içine yavaşça bırakın. Burada dikkat etmeniz gereken konu yumurtanın oda sıcaklığında olmasıdır. Çünkü kaynayan suyun içine koyduğunuz yumurta buzdolabından çıktığı gibi konursa çatlayabilir. Yumurtayı kaynayan suyun içine koyduğunuzda, tam 2 dakika bekleyin. Daha sonra ocağın altını hemen kapatın. Cezvenin içindeki yumurtayı soğuk suya tutarak soğumasını sağlayın. Bazılarının rafadan yumurta kıvamı daha farklı olabilir. Ancak 2-4 dakika arasındaki sürede yumurta rafadan kıvamı yakalayacaktır. Yumurtanın beyazı ve sarısı az pişmiş kıvamda haşlanmış olur.

Kayısı yumurta haşlama

Yine cezvenin içine yeteri kadar su koyarak kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra yumurtayı bir kaşıkla yine suyun içine yavaşça bırakın. Su yeniden kaynayınca, tam 6 dakika sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra soğuk suya tutarak, yumurtanın pişmesini durdurun. Kayısı kıvamında yumurtada 4-6 dakika arasında elde edilebilir. Bu şekilde yumurtanın beyazı tam pişmiş olur, sarısı ise az pişmiş olur. Yine yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Katı yumurta haşlama

Cezvemizin içine yine yeteri kadar suyu koyalım ve ocağa koyarak kaynatalım. Su kaynadıktan sonra oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaşıkla suyun içine yavaşça bırakalım. Su yeniden kaynadıktan sonra, tam 10 dakika sonra katı haşlanmış yumurtanız hazır. Ocağı söndürerek, yumurtayı soğuk suya tutarak soğutun.

Yumurta Haşlama

Yumurta haşlama sırasında çatlamaması için ne yapılmalı?

Yumurtaları haşlarken oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Ocağın altı orta kararda açık olmalıdır. Eğer buzdolabından direkt olarak haşlama yapmaya kalkarsanız, yumurtalar büyük olasılıkla çatlar. Çok zorunlu kalırsanız, buzdolabından aldığınız yumurtanın düz olan taraflarını bir dikiş iğnesiyle delerek suyun içinde haşlayabilirsiniz. Yumurtanın bir sivri tarafı vardır. Birde altta düze yakın tarafı vardır. Delmeyi alttan yapacaksınız.

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 23:31:32

Yumurta Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yumurta Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori, Türkiye'de oldukça büyük bir tahıl bitkisi olan mısır yurdumuzda da çok sık bir şekilde yenilen bir bitki türüdür. Mısır denince akla yazın yetişmekte olan püsküllü ve uzun boylu çok hoş duran bi...

Düdüklüde Mısır Haşlama

Düdüklüde mısır haşlama, Taze mısır hemen hemen herkes tarafından sevilen bir atıştırmalık besindir. Sağlığa oldukça faydalıdır. Her ne kadar pişim aşaması uzun sürse de kolay ve pratik bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. Düdükl...

Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Haşlama biber turşusu nasıl yapılır, Değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli bir karışım içinde suda belli bir süre bekleyerek yemeğe hazır bir duruma gelmesine turşu deriz. Kış hazırlıklarının başında özellikle turşu gelir....

Süt Mısır Nasıl Haşlanır

Süt Mısır Nasıl Haşlanır, Merhabalar, süt mısır haşlamanın da tarifi olur mu? Demeyin.  Ben ne zaman pazardan süt mısır alıp eve getirip haşlasam sahilde kocaman kazanlarda satılanların mısırın  tadınıbir türlü yakalayamıyorum di...

Patates Nasıl Haşlanır

Patates Nasıl Haşlanır, herkesin bildiği gibi genel olarak, normal tencerede yada düdüklü tencerede su ile haşlanır. Patates seneler boyunca mutfaklarımızda bulunuyor ve hada bulunmaya devam ediyor. Patates ile türlü yemekler hazı...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlanmış Patates Diyeti

Haşlanmış Patates Diyeti, Patates diyeti tarifleri kalorisi düşük bir diyet türüdür. Haşlanmış patates haricinden fazla besin çeşidi kullanılmadığından dolayı diyetisyenler tarafından fazla önerilmemektedir. Ancak haşlanmış pat...

Tavuk İncik Haşlama

Tavuk incik haşlama, bu tarif çok amaçlı yapılan bir yemektir. Hem suyunu yemeklerde ve çorbaların içine koyarak kullanabilirsiniz. Hemde tavuk incik haşlamayı yağda kızartarak veya yanında güzel bir pilav eşliğinde yeyip tüketebi...

Et Haşlama Sosu

Et haşlama sosu: Et yemekleri ülkemizde oldukça sevilmektedir. Fakat sosla beraber pişen et yemeklerinin yeri apayrıdır. Et haşlama sosu et yemeklerine lezzet veren, daha yumuşak ve ağızda dağılan bir kıvama gelmesine fayda sağ...

Haşlanmış Yumurta

Haşlanmış yumurta, protein ve besin değerleri bakımından çiğ yumurtayla aynıdır. Pişme işlemi gören ve kimyasal değişime uğrayan yumurta içeriğindeki besin değerlerini kaybetmez. Yumurtanın pişirilme şekli ne olursa olsun ister ha...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2017