Brokoli Nasıl Haşlanır?
09 Temmuz 2024

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Brokoli Nasıl Haşlanır

Brokoli, güçlü antioksidan özellikleri ve içerdiği yüksek miktarda vitamin, mineral ve klorofil sayesinde sağlığa birçok fayda sağlayan mucizevi bir besindir. Özellikle glukozinolat bileşeni ile anti-kanserojenik koruyucu maddelere dönüşerek kansere karşı önemli bir koruma sağlar. Ayrıca, doğru şekilde pişirildiğinde kolesterolü dengeleyici etkisiyle de bilinir. Bu özelliklerden tam anlamıyla yararlanabilmek için brokolinin doğru pişirilmesi büyük önem taşır; aksi takdirde besin değerlerini kaybedebilir.

Brokoli Seçimi ve Hazırlığı

Brokoli satın alırken taze olduğunu anlamak için çiçekli kısmının sıkı ve saplarının kolay kırılabilecek kadar taze olmasına dikkat edilmelidir. Taze ve kaliteli brokoli, pişirme sırasında ve sonrasında besin değerlerini koruyacaktır.

Brokolinin Buharda Pişirilmesi

Eğer mümkünse brokoliyi buharda pişirmek en sağlıklı pişirme yöntemidir. Evde buharlı pişirme aleti yoksa, büyük bir tencereye biraz su koyup, üzerine bir kap yerleştirerek ve bu kabın içine brokoliyi yerleştirerek buharda pişirme işlemi yapılabilir.

Brokolinin Suda Haşlanması

Buharda pişirme imkanı yoksa brokoliyi suda haşlamak da bir alternatiftir. Brokoliyi haşlamak için:

  • Tencereye, brokolinin üzerini aşmayacak miktarda kaynar su koyun.
  • Brokolinin sap kısımları alt tarafta kalacak şekilde yerleştirin.
  • Kapak açık olarak, 5 dakikayı aşmayacak şekilde pişirin. Daha uzun süre pişirilirse brokoli besin değerlerini kaybeder.
  • Haşladıktan sonra hemen kaynar sudan çıkararak buzlu veya soğuk suya batırarak şoklama işlemi yapın. Bu işlem brokolinin yeşil kalmasını sağlar.

Brokolinin Saklanması

Haşlanmış brokoliyi saklamak için ağzı kapalı bir kap yeterlidir. Bu şekilde yaklaşık 4-5 gün boyunca tazeliğini koruyabilir.

Sonuç olarak, brokolinin doğru pişirilmesi ve saklanması, tüm bu sağlık faydalarından tam anlamıyla yararlanabilmek için kritik öneme sahiptir. Brokoliyi doğru şekilde hazırlayarak, besin değerlerini ve lezzetini koruyabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Güncel

Yumurta Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Lahana Nasıl Haşlanır?

Lahana Nasıl Haşlanır?

Diyette Haşlanmış Patates Yenir mi?

Diyette Haşlanmış Patates Yenir mi?

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır?

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır?

Haşlama Et Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Et Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır?

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır?

Dil Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dil Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri