Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?
22 Temmuz 2024

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk, piliç ve benzeri kümes hayvanları, derin dondurucudan çıkarıldığında doğrudan haşlanmamalıdır. Tavuk veya piliç, düdüklü tencere veya normal tencere yardımıyla haşlanacaksa, donmuş halde pişirilmeye çalışıldığında iç kısımları pişmez ve çiğ kalır. Bu durum, etin içinde kan toplanmasına ve pişmemesine yol açabilir, bu da tavuğun atılmasına neden olabilir. Bu nedenle, donmuş olarak alınan tavuk veya piliç haşlanmadan önce oda sıcaklığında değil, mutlaka buzdolabında veya mikrodalga fırında çözülmelidir.

Tavuğun Ön Haşlama Süreci

Tavuk, ambalaj içerisine konuluncaya kadar firmanın tavuk işleme tesislerinde bir dizi işlemden geçmektedir. Bu nedenle, tavuk pişirildiğinde lezzet ve aromasını sağlamak için ön haşlama yapılması önerilir. Bu ön haşlama şu şekilde yapılır: Uygun bir tencereye yeterli miktarda su konulur ve su ocakta ısıtılır. Ancak, su kesinlikle kaynatılmamalıdır. Isınan suyun içine tavuk konulacak ve birkaç dakika boyunca bu suyun içerisinde tutulacaktır.

Tavuğun ısıtıldığı suya verdiği koyu renkli su dökülür. Tavuk soğuk su ile tekrar yıkanır ve butları bir ip yardımıyla birbirine bağlanır. Ön haşlama için tavuk ve piliç fark etmez; her ikisi de denenmelidir.

Haşlama Süreleri

  • Düdüklü tencerede tavuk haşlama süresi tavuğun iriliğine göre 15-17 dakika arasında değişir.
  • Düdüklü tencerede piliç haşlama süresi yaklaşık olarak 12-15 dakika arasında değişir.
  • Normal tencerede tavuk pişirme süresi yaklaşık olarak 90 dakikadır.
  • Normal tencerede tavuk baget veya tavuk budu yemeği pişirme süresi ise 50 dakikadır.

Ekstra Bilgiler

Haşlama işlemi sırasında, tavuğun daha lezzetli olmasını sağlamak için suya çeşitli baharatlar eklenebilir. Defne yaprağı, tane karabiber, tuz ve soğan gibi malzemeler suya eklenerek tavuğun aroması zenginleştirilebilir. Ayrıca, haşlama suyunu çorba yapmak için de kullanabilirsiniz, bu su oldukça besleyicidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sağun

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Tavuk haşlamadan önce ön haşlama yapmanın gerekliliğini tam anlamadım. Ön haşlama yapmadan direkt haşlasak ne gibi bir fark görürüz? Bu işlem tavuğun lezzetini nasıl etkiler?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Öncelikle yorumun için teşekkürler Sağun. Ön haşlama, tavuğun yüzeyindeki kir ve mikroorganizmaları temizlemek amacıyla yapılan bir işlemdir. Bu işlem, tavuğun daha hijyenik olmasını sağlar ve sonrasında pişirilecek yemeğin daha sağlıklı olmasına katkıda bulunur. Ayrıca, ön haşlama tavuğun fazla yağını da alarak daha hafif ve lezzetli bir sonuç elde etmenize yardımcı olabilir. Direkt haşladığınızda, bu ekstra temizlik ve yağ azaltma işlemi gerçekleşmez, bu da hem lezzet hem de sağlık açısından farklılık yaratabilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlama Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır?

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır?

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Güncel

Haşlanmış Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri