Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır?

Pancar, besleyici ve lezzetli bir kök sebzedir. Ancak, doğru şekilde haşlanması zaman ve dikkat gerektirir. Bu rehberde, pancarı en iyi şekilde nasıl haşlayabileceğinizi adım adım açıklayacağız.

Pancarın Hazırlanması

Pancarları haşlamadan önce iyice temizlemek gereklidir. İşte pancarların hazırlanması için izlenecek adımlar:

  • Pancarı bol su ile yıkayarak iyice temizleyin.
  • Pancarların kabuklarını gerekirse fırçalayarak yıkayın. Bu, toprağın tamamen arınmasını sağlar.

Pancarın Haşlanması

Pancarları haşlamak için düdüklü tencere kullanmak en uygun yöntemdir. İşte bu adımlar:

  • Temizlenen pancarları 4 parçaya bölerek düdüklü tencere içerisine koyun.
  • Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ile doldurun.
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kaynayana kadar hararetli bir şekilde açın.

Haşlama Süreci

Tencere içerisindeki su kaynadığında düdüklü tencerenin düdüğü çalacaktır:

  • Düdüklü tencerenin düdüğü çaldıktan itibaren süre tutarak yarım saat kısık ateşte pişirin.
  • Yarım saat sonrasında düdüklü tencerenin altını kapatın ve tencerenin havasının inmesini bekleyin veya soğuk suyun altına tencereyi tutarak havasını alın.

Pancarın Pişip Pişmediğinin Kontrol Edilmesi

Pancarların pişip pişmediğini çatal ile kontrol edin:

  • Pancar yumuşamış ise pişmiş demektir.
  • Eğer pancar yumuşamamış ise ocağın altını tekrar yakıp biraz daha pişirin.

Pancarın Sunumu

Pancar haşlandıktan sonra kabukları soyularak tüketilmelidir. Haşlanmış pancarları çeşitli şekillerde sunabilirsiniz:

  • Salataların içerisine ekleyerek.
  • Yoğurt veya zeytinyağı ile servis ederek.
  • Meze olarak sofralarınıza renk katarak.

Bu eşi benzeri olmayan lezzeti sevdiklerinizle paylaşmak istiyorsanız, pancar haşlama tarifini uygulayarak sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık sunabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Güncel

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Süresi

Patates Haşlama Süresi

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Patates Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Patates Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Nohut Nasıl Haşlanır?

Nohut Nasıl Haşlanır?