Düdüklü Tencerede Et Haşlama
27 Haziran 2024

Düdüklü Tencerede Et Haşlama


Et pişirmek, genellikle zaman alıcı bir işlemdir. Ancak, düdüklü tencerelerin hayatımıza girmesi ile bu durum büyük ölçüde kolaylaşmıştır. Geleneksel yöntemlerde, etin doğrudan suya atılması sonucu, etin kendi lezzetini kaybetmesi sıkça karşılaşılan bir sorundur. Bu makalede, düdüklü tencere kullanarak nasıl daha lezzetli et haşlayabileceğinizi öğreneceksiniz. Düdüklü tencere, etin daha iyi pişmesini sağlarken, havuç, patates ve kereviz gibi sebzeler ekleyerek yemeğinize ekstra lezzet katabilirsiniz.

Düdüklü Tencerede Et Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 litre kaynar su
  • Bir çorba kaşığı kadar tuz
  • 2 kilo kemikli koyun veya dana eti

Düdüklü Tencerede Et Haşlama Nasıl Yapılır?

İlk olarak, etin üzerinde bulunan kan kalıntılarının suya geçerek tadını ve rengini bozmaması için eti birkaç saat soğuk su içerisinde bekletin. Daha sonra, etin suyunu süzerek bol su ile iyice temizleyin. Etleri süzgece koyup iyice süzdürdükten sonra düdüklü tencereye gelişigüzel yerleştirin ve kapağını kapatın. Kapağı kapattıktan sonra tencereyi susuz bir şekilde ocağa koyun. Orta ateşte, et suyunu salıp geri çekene kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık yirmi dakika sürecektir. Et ateş gördüğünde sulanır, bu nedenle yanmaz, endişe etmeyin. Daha sonra düdüklünün altını kapatın ve buhar çıktıktan sonra kapağını açarak yeniden ocağın altını açın. Etlerin biraz da kendi yağı içinde kızarmasını sağlayın. Ardından suyunu ekleyin, tuz ayarını yapın ve düdüklünün kapağını kapatın. Orta ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Düdüklü tencerede et haşlamanın süresi, etin tazeliğine ve düdüklü tencerenin kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, hacmi küçük olan bir düdüklü tencere, daha büyük bir düdüklü tencereye göre daha kısa sürede pişirebilir.

Afiyet olsun.

Not: Eğer koyun eti haşlaması yapacaksanız, koyun etinin karakteristik kokusunu azaltmak için birkaç adet defne yaprağı veya kabuğunu soyduğunuz bir baş kuru soğan ekleyebilirsiniz. Bu malzemeler, koyun etinin kokusunu alır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Düdüklüde Tavuk Göğsü Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Göğsü Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Güncel

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır?

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır?

Güncel

Sosis Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sosis Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Et Nasıl Haşlanır?

Et Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Haşlanmış Yumurta Protein

Haşlanmış Yumurta Protein