Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Haşlama

Kestane haşlama, kış mevsiminde kestane tüketmeyi sevenler için ideal bir yöntemdir. Mangalda ya da ocak üzerinde pişirme yöntemlerine alternatif olarak, haşlama yöntemi de oldukça tercih edilir. Her bir pişirme yöntemi farklı bir lezzet sunar. Özellikle kestane kabuklarını soymayı zahmetli bulanlar için haşlama yöntemi mükemmel bir seçenektir. Kestaneleri doğru şekilde haşladığınızda, kabukları kolayca soyulan, içi kararmayan ve doğal rengini koruyan kestaneler elde edebilirsiniz. Bu kestaneleri tek başına tüketebileceğiniz gibi, iç pilavlarda ve çeşitli yemeklerde garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Üstelik haşlama yöntemi, kestanenin kalorisini bir miktar azaltır. Şimdi birlikte kestane haşlamayı öğrenelim.

Kestane Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 20 adet kestane
  • Su

Kestane Haşlama Nasıl Yapılır?

Kestaneleri haşlamadan önce kesinlikle yıkamamanız gerekir. Çünkü piştikten sonra kolayca soyulmaları buna bağlıdır. Yıkama esnasında içine su kaçtığında, sonradan kabuklarını soymak oldukça zor olur. Bu yüzden kestanelerin kabuklarını sadece temiz bir bezle silin. Haşlama yapacağınız tencereye su koyarak kaynaması için ocağa alın. Bu arada kestanelerin kabuklarını kesinlikle çizmeyin. Yani kabuklarını çizerseniz, pişme sırasında koyu renk bir su salacağından, kestanenin içi kararacaktır.

Tenceredeki su kaynadıktan sonra, kestaneleri partiler halinde kaynar suya atın. Suyun ısısının düşmemesi için bu yöntemi kullanıyoruz. Kestaneleri beşerlik gruplar halinde suya atın ve kabukları açılmaya başladığında sudan çıkarın. Daha sonra diğer beş kestaneyi suya atın. Aynı şekilde piştiğinde diğer grubu atın. Kestaneler yaklaşık 2-3 dakika içinde pişecektir. Hemen kabuklarını soymak isterseniz, pişen kestaneleri soğuk suyun içine atın ve daha sonra çıkararak kabuklarını kolayca soyun. Püre şeklinde kullanacağınız kestaneleri ise direkt olarak soğuk suyun içine koyarak haşlayabilirsiniz. Haşlanmış kestaneler uygun bir servis tabağında ikram edilmeye hazır hale gelecektir.

Ekstra Bilgiler

Haşlanmış kestaneleri tatlı tariflerinde de kullanabilirsiniz. Örneğin, kestaneleri şekerle kaynatarak kestane şekeri yapabilir veya kestane püresi hazırlayarak pastalarda kullanabilirsiniz. Ayrıca haşlanmış kestaneleri dondurucuda saklayarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Böylece her zaman elinizin altında haşlanmış kestane bulundurabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Popüler İçerikler

Haşlama Diyeti Listesi

Haşlama Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır?

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Yumurta Salatası

Haşlanmış Yumurta Salatası

Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Diyette Haşlanmış Patates Yenir mi?

Diyette Haşlanmış Patates Yenir mi?

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Güncel

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dil Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dil Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Nasıl Yapılır?

Haşlama Nasıl Yapılır?

Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Kalori

Haşlanmış Patates Kalori

Düdüklüde Tavuk Göğsü Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Göğsü Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Sade Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Brokoli Nasıl Haşlanır?

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri