Kemik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kemik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Haşlama

Kemik haşlama, besin değeri yüksek bir yemek olup, özellikle kemikli etten yapılan bir yemektir. Bu yemekte kullanılan kemik ve etin yanı sıra, haşlama suyu da son derece faydalıdır. Sağlık alanında, kemik kırıklarının tedavisinde kemik suyu ve kemik iliğinin tedavi edici etkileri olduğu bilinmektedir. Kış aylarında nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde de kemik haşlama vücut direncini artırır. Kemik haşlamada kalan suyu dökmek yerine çorba veya sos yaparak değerlendirmek, vücuttaki zararlı mikroplara karşı önlem almayı sağlar.

Kemik Haşlama Malzemeleri

  • 4-5 adet etli kemik
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet havuç
  • 5 adet orta boy patates
  • 10 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
  • 1 adet limon suyu
  • 1 litre kaynamış su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Kemik Haşlama Nasıl Yapılır?

Kemik haşlama için hazırlanan kemikleri ve kuşbaşı etleri derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kendi sularıyla pişirin. Yaklaşık 15 dakika veya kendi suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra bir çay bardağı sıvı yağı ekleyip, suyunu çeken et ve kemikleri yaklaşık 5 dakika kavurun. Yemeklik doğradığınız havuçları, iri küpler halinde doğradığınız patatesleri, arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve limon suyunu ilave edin. Son olarak, malzemelerin üzerine iki parmak aşacak kadar kaynamış su ekleyip orta ateşte pişirin. Pişen kemik haşlamayı servis yapabilirsiniz.

Kemik Haşlamanın Faydaları

Kemik haşlama, içerdiği yüksek protein ve kollajen sayesinde kemik sağlığına olumlu etkilerde bulunur. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırır. Kemik iliği, içeriğindeki zengin mineraller sayesinde kansızlık ve demir eksikliği gibi sorunların giderilmesine katkı sağlar. Kemik haşlama suyu, sindirim sistemini destekleyici etkisiyle bilinir ve mide-bağırsak sorunlarının hafifletilmesine yardımcı olur.

Kemik Haşlamanın Püf Noktaları

  • Kemik haşlamada kullanılan kemiklerin taze olmasına özen gösterin.
  • Kemikleri önceden soğuk suda bekleterek kanın çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kemik haşlamayı düşük ısıda ve uzun süre pişirmek, lezzetin daha iyi olmasını sağlar.
  • Kemik suyunu çorba ve soslarda kullanarak besin değerini artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Patates Kalori

Haşlanmış Patates Kalori