Kemik Haşlama Kemik haşlama, besin değeri yüksek bir yemek olup, özellikle kemikli etten yapılan bir yemektir. Bu yemekte kullanılan kemik ve etin yanı sıra, haşlama suyu da son derece faydalıdır. Sağlık alanında, kemik kırıklarının tedavisinde kemik suyu ve kemik iliğinin tedavi edici etkileri olduğu bilinmektedir. Kış aylarında nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde de kemik haşlama vücut direncini artırır. Kemik haşlamada kalan suyu dökmek yerine çorba veya sos yaparak değerlendirmek, vücuttaki zararlı mikroplara karşı önlem almayı sağlar. Kemik Haşlama Malzemeleri
Kemik Haşlama Nasıl Yapılır? Kemik haşlama için hazırlanan kemikleri ve kuşbaşı etleri derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kendi sularıyla pişirin. Yaklaşık 15 dakika veya kendi suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra bir çay bardağı sıvı yağı ekleyip, suyunu çeken et ve kemikleri yaklaşık 5 dakika kavurun. Yemeklik doğradığınız havuçları, iri küpler halinde doğradığınız patatesleri, arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve limon suyunu ilave edin. Son olarak, malzemelerin üzerine iki parmak aşacak kadar kaynamış su ekleyip orta ateşte pişirin. Pişen kemik haşlamayı servis yapabilirsiniz. Kemik Haşlamanın Faydaları Kemik haşlama, içerdiği yüksek protein ve kollajen sayesinde kemik sağlığına olumlu etkilerde bulunur. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırır. Kemik iliği, içeriğindeki zengin mineraller sayesinde kansızlık ve demir eksikliği gibi sorunların giderilmesine katkı sağlar. Kemik haşlama suyu, sindirim sistemini destekleyici etkisiyle bilinir ve mide-bağırsak sorunlarının hafifletilmesine yardımcı olur. Kemik Haşlamanın Püf Noktaları
Afiyet olsun. |