haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Kuru Fasulye Haşlama

Kuru fasulye haşlama, kuru fasulye özellikle soğuk kış aylarının vazgeçilmez sıcak yemeklerinden biridir. Başka bir ilave olmadan da enfes bir yemek olduğu gibi kemikli ve kemiksiz et, sucuk veya pastırma ilavesiyle güzel et kokan bir kuru fasulyede pişirilebilir.

Kuru fasulye ıslatma 

Kuru fasulye haşlamak oldukça basittir. Dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Kuru fasulye pişirilmeden bir gece öncede suda bekletilir. Fasulyeleri suda bekletmek için büyük ve derin bir kap kullanılmalıdır. Kuru fasulyeler suya koyulmadan önce iyice yıkanmalıdır. Islatılan kuru fasulyeler kaba koyulduktan sonra her yarım kilo için bir çay bardağı tuz eklenir. 1 tatlı kaşığı karbonat ekledikten sonra fasulyelerin üzerini 5 parmak sığacak kadar ılık su ilave edildikten sonra bekletilir. Bu bekletme esnasında suyun içine eklediğiniz karbonat kuru fasulyenin içindeki gazının arındırılmasına yardımcı olacak ve daha çabuk haşlanmasını sağlayacaktır. Eğer zamanınız varsa her 3 saatte bir suyu değiştirmeniz faydalı olur. Bu yöntem fasulyelerde bulunan tarımsal atıkların daha iyi temizlenmesini hem de fasulyenin daha güzel pişmesini sağlar. Eğer sürekli suyunu değiştirecek zamanınız yoksa iki saat sonra muhakkak ilk dökülen su yenilenmesi lazım.

Islatılan kuru fasulye haşlama nasıl olur

En az bir gece önceden ıslatılan fasulyeleri süzüp bol su ile iyice yıkanmalıdır. Yıkanan ve süzülen fasulyeleri büyük ve derin bir tencerenin içerisine alıp üzerini biraz geçecek şekilde su katılır. Su kaynadıktan sonra altını kısıp beş dakika kaynatılır. Altını kıstıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde otuz dakika kaynama suyu içerisinde bekletilmelidir. Pişirme esnasında suyun üzerinde oluşan köpüğün mutlaka temizlenmesi gerekir. Böylelikle fasulyenin gaz yapmaması için önlem alınmış olunur. Bu bekletme işlemi hem kuru fasulyelerin gaz yapmamasını önleyecek hem de daha iyi kabarmasına olanak sağlayacak.

Haşlanan kuru fasulyeler nasıl pişirilir

Pişirilen ve yumuşaması için bekletilen kuru fasulyeleri haşlamak için yeni bir su katılmasına gerek yoktur. Pişirme suyunun içerisinde haşlanabilir. Gerek varsa üzerine su katılabilir ya da suyun fazlası dökülür. Kuru fasulye pişirirken katacağınız yağı tencereye atıp eritilmelidir. Yemeklik küçük küçük doğradığınız kuru soğanları eriyen yağda pembeleşene kadar pişirilmelidir. Pişirilen soğanlara salçayı katıp  iyice kavrulur. Daha sonra pişirme suyu ile birlikte kuru fasulyeleri ilave edip karabiber ve tuzunu da katıldıktan sonra otuz dakika kısık ateşte pişirilir. Ateşi kapatmadan önce fasulyelerin pişip pişmediğini mutlaka kontrol edilmelidir. Haşlanan kuru fasulye bir gece bekletildikten sonra daha güzel bir tat alacağı için imkanınız varsa buzdolabında 12 saat dinlendirilmelidir.

Yayınlanma Tarihi : 03.11.2016 11:11:34

Kuru Fasulye Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuru Fasulye Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Süt Mısır Nasıl Haşlanır

Süt Mısır Nasıl Haşlanır, Merhabalar, süt mısır haşlamanın da tarifi olur mu? Demeyin.  Ben ne zaman pazardan süt mısır alıp eve getirip haşlasam sahilde kocaman kazanlarda satılanların mısırın  tadınıbir türlü yakalayamıyorum di...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı  evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyo...

Et Haşlama Yemeği

Et haşlama yemeği, Et protein açısından oldukça zengin bir besindir. Vejetaryenler hariç hemen hemen herkes eti severek tüketmektedir. Kimimiz eti ızgarada kimimiz kavurma şeklinde severken kimimizde haşlama olarak severiz. Özelli...

Haşlama Et Yemeği

Haşlama Et Yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Vitamin değeri de oldukça yüksek olan haşlama et yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Et ve sebze sevenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yemekler aras...

Patates Nasıl Haşlanır

Patates Nasıl Haşlanır, herkesin bildiği gibi genel olarak, normal tencerede yada düdüklü tencerede su ile haşlanır. Patates seneler boyunca mutfaklarımızda bulunuyor ve hada bulunmaya devam ediyor. Patates ile türlü yemekler hazı...

Haşlanmış Patates

Haşlanmış patates, oldukça sevilen ve hayatımızda çok fazla tüketilen bir besindir. Ancak bulunduğumuz çağın en büyük sorunları arasında aşırı kilo sebebiyle hangi besin daha az kilo yapar diye araştırmalar yapılmaktadır. Ülkemizd...

Haşlanmış Yumurta Diyeti

Haşlanmış Yumurta Diyeti: Haşlanmış Yumurta yemek aşırı kilo aldırır ve diyeti bozar gibi söylemler pekte inandırıcı olmamakla beraber, yumurta diyeti son günlerde tüm dünyada epeyce yaygın bir hal almış durumdadır. Bunun nedeni...

Et Nasıl Haşlanır

Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmedi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018