Sosis Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Sosis Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sosis Haşlama

Sosis haşlama, özellikle çocukların sevdiği ve pratik bir pişirme yöntemi sunan bir tariftir. Bol su içerisinde kaynatılarak pişirilen sosisler, içlerinde bulunma olasılığı yüksek olan bakterilerden arındırılır. Bu tarifi çeşitli sote yemekleri ve pilavların yanında tüketebilir ya da kahvaltı sofralarınıza dahil edebilirsiniz. Pratik ve kısa sürede hazırlanması sayesinde, atıştırmalık ihtiyacı duyan herkes bu tarifi yaklaşık 10 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayıp sunabilir. Ayrıca, sunumda sebze sote kullanarak besin değerini artırabilirsiniz.

Sosis Haşlama Malzemeleri

  • 500 gr sosis
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu İçin

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam yeşil nane
  • Yarım su bardağı sebze suyu

Sosis Haşlama Nasıl Yapılır?

Sosisleri su çekmemesi için hızlı bir şekilde yıkayalım. Kürdan yardımı ile farklı yerlerine delikler açalım. Böylece daha sağlıklı haşlanacaklardır. Derin bir tencereye 6 su bardağı sıcak suyu koyalım ve kaynadığı zaman içerisine tuz ile karabiberi ilave edelim. Aromalandırdığımız suyun içerisine sosisleri koyup, 6 dakika kadar kaynatalım. Kürdan ile pişmiş olup olmadığına baktıktan sonra, süzelim ve servis tabağına alalım.

Sosu pişirmek için ocağa küçük bir tava koyup, içerisine tereyağını koyalım. Yağ eridiği zaman sarımsağı rendeleyelim ve kokusunu bırakıncaya kadar kavuralım. Tavaya domates salçasını ve sebze suyunu koyup iyice pişirelim. Koyu bir kıvam aldığında içerisine tuz, karabiber, kekik, kimyon ve ince kıyılmış yeşil naneyi ilave edelim. Sos piştiği zaman servis tabağında bulunan sosis haşlamanın üzerine döküp, sunumunu gerçekleştirelim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuklu Patates Haşlama

Tavuklu Patates Haşlama

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Beyin Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Beyin Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Mısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Mısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Nasıl Haşlanır?

Lahana Nasıl Haşlanır?

Güncel

Et Nasıl Haşlanır?

Et Nasıl Haşlanır?

Güncel

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Patates Kalori

Haşlanmış Patates Kalori

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Boynu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Boynu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama