Sosis Haşlama Sosis haşlama, özellikle çocukların sevdiği ve pratik bir pişirme yöntemi sunan bir tariftir. Bol su içerisinde kaynatılarak pişirilen sosisler, içlerinde bulunma olasılığı yüksek olan bakterilerden arındırılır. Bu tarifi çeşitli sote yemekleri ve pilavların yanında tüketebilir ya da kahvaltı sofralarınıza dahil edebilirsiniz. Pratik ve kısa sürede hazırlanması sayesinde, atıştırmalık ihtiyacı duyan herkes bu tarifi yaklaşık 10 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayıp sunabilir. Ayrıca, sunumda sebze sote kullanarak besin değerini artırabilirsiniz. Sosis Haşlama Malzemeleri
Sosu İçin
Sosis Haşlama Nasıl Yapılır? Sosisleri su çekmemesi için hızlı bir şekilde yıkayalım. Kürdan yardımı ile farklı yerlerine delikler açalım. Böylece daha sağlıklı haşlanacaklardır. Derin bir tencereye 6 su bardağı sıcak suyu koyalım ve kaynadığı zaman içerisine tuz ile karabiberi ilave edelim. Aromalandırdığımız suyun içerisine sosisleri koyup, 6 dakika kadar kaynatalım. Kürdan ile pişmiş olup olmadığına baktıktan sonra, süzelim ve servis tabağına alalım. Sosu pişirmek için ocağa küçük bir tava koyup, içerisine tereyağını koyalım. Yağ eridiği zaman sarımsağı rendeleyelim ve kokusunu bırakıncaya kadar kavuralım. Tavaya domates salçasını ve sebze suyunu koyup iyice pişirelim. Koyu bir kıvam aldığında içerisine tuz, karabiber, kekik, kimyon ve ince kıyılmış yeşil naneyi ilave edelim. Sos piştiği zaman servis tabağında bulunan sosis haşlamanın üzerine döküp, sunumunu gerçekleştirelim. Afiyet olsun. |