Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama

Tavuk haşlama, tavuğun hemen hemen her parçasıyla hazırlanabilir. Bu yemeği dilediğiniz sebzelerle zenginleştirerek, tavuğun suyundan, etinden ve eklediğiniz sebzelerin yararlı etkilerinden faydalanabilirsiniz. Tavuk eti oldukça yararlı ve besleyici özelliklere sahiptir. Üstelik fiyatı uygun olduğundan, hemen hemen tüm mutfaklarda yer verilen bir besindir. Tavukla çok çeşitli yemekler hazırlanabilir. Eğer tavuk haşlama sırasında suyu fazla olursa, bu suyu çorba yapımında veya pilav pişirirken kullanabilirsiniz. Özellikle hastaların iyileşme dönemlerinde, tavuk haşlama hem hafifliği hem de şifalı özelliğiyle sıkça tercih edilir. Şimdi, bu lezzetli yemeği nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım açıklayalım.

Gerekli Malzemeler

  • 500 gram tercihe göre tavuk budu, göğüs eti veya kalça bölgesi
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Önce havuçların kabuklarını kazıyın ve patatesleri soyun. Bunları iri parçalar halinde doğrayın. Kuru soğanı ise sadece soyun. Tavuk haşlamayı pişireceğiniz tencerenin içine tavuk parçalarını yıkayarak koyun. Bunun üzerine tavukları 3-4 parmak geçinceye kadar su ilave edin. İçine biraz tuz atın. Tuzu bu aşamada eklemek, tavuk etlerinin daha lezzetli olmasını sağlar. En son sıvı yağı ilave edin ve tencereyi ocağa yerleştirin. Malzeme kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra, haşlamanın içine bütün kuru soğanı ve doğranmış havuçları ekleyin. Bir süre kısık ateşte bu şekilde pişirin. Daha sonra içindeki kuru soğanı alarak, doğranmış patatesleri ekleyin. Patatesleri daha sonra eklememizin nedeni, patateslerin daha çabuk pişmesidir. Havuçlar pişinceye kadar patatesler eriyebilir. Patatesler piştikten sonra, tavuk haşlama da pişmiş olacak. Sıcak olarak yanında limonla birlikte servis etmenizi tavsiye ederiz. Tavuk haşlamanın içine damak tadınıza uygun sebzeleri de ilave edebilirsiniz. Özellikle kerevizi denemenizi öneririz.

Ekstra Bilgiler

Tavuk haşlama yaparken, suyun miktarını kontrollü bir şekilde ayarlayarak, suyun fazlasını çorba yapımında veya pilav suyu olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca, tavuk haşlama yaparken ekleyeceğiniz sebzelerle vitamin ve mineral içeriğini artırabilirsiniz. Örneğin, kereviz, brokoli veya pırasa gibi sebzeler de bu yemeğe çok yakışır. Tavuk haşlama, özellikle çocuklar ve yaşlılar için besleyici ve kolay sindirilebilir bir yemek olarak öne çıkar.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haşlanmış Yumurta Salatası

Haşlanmış Yumurta Salatası

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Yumurta Protein

Haşlanmış Yumurta Protein

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Et Haşlama Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Et Haşlama Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Et Nasıl Haşlanır?

Et Nasıl Haşlanır?

Düdüklü Tencerede Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlama Dana Eti Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Dana Eti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısır Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Nasıl Haşlanır?

Nohut Nasıl Haşlanır?

Patates Haşlama Süresi

Patates Haşlama Süresi

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

1 Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

1 Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Dana Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sosis Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sosis Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri