Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar, sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar, pazar ve marketlerden temin edilerek yemek sofralarını süsleyebilmektedir. Enginar yaprakları idrar söktürücü, böbrekleri çalıştırıcı ve safra akışını artırmak için Avrupa'da alternatif tıp olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Enginar aynı zamanda karaciğerin temizlenmesinde, sindirim sistemi rahatsızlıklarında da kullanılan şifalı bir bitkidir. Faydaları sayılmayacak kadar çok olan enginarın kısaca faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Kansızlık
  • Kolesterol
  • İrritabl bağırsak sendromu
  • Mide ekşimesi gibi birçok sağlık sorununa karşı iyi gelmektedir
Enginar Haşlama İçin Gerekli Malzemeler
  • 6 tane orta büyüklükte enginar
  • 1 tane limon
  • 20 su bardağı su
  • 3-4 çorba kaşığı tuz
Enginar Haşlama Nasıl Yapılır?

Enginarların sap kısımları bıçakla kesilir. Sert yaprakları temizlenir. Enginarların üst tarafı ve yapraklarının uç kısımları bıçakla temizlenir. Temizlenen enginar bol su ile yıkanır. Kesilen kısımları limon ile iyice ovulur. Bıçakla temizlenmiş kısımları hafif gevşetilerek tüy ve dikenli kısımları temizlenir. Enginarın orta kısmına limon damlatılarak gevşemiş yaprakları tekrar sıkılaştırılır.

20 su bardağı su büyük bir tencereye alınarak kaynatılır. Kaynayan suya tuz ilave edilir ve temizlenen enginarlar tencereye yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılarak orta hararetli ısıda 20 dakika kadar kaynatılır. Kaynama anında enginarlar birkaç defa ters düz edilir. Enginar yaprakları yumuşamış ve kolaylıkla koparılıyorsa enginar haşlanmış demektir.

Bu aşamadan sonra tencere ocaktan alınarak süzgeç ile enginarlar suyun içinden alınır. Enginarların temizlenmiş kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına yerleştirilir. Enginar haşlaması tercihe göre artık servis edilebilir. Haşlanan enginar farklı soslarla buluşturularak ya da tereyağı, mayonez ile soslanarak servis edilebilir. Salata ya da et yemeklerinin yanında mükemmel bir garnitür olarak da kullanılabilir.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Enginar haşlama yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır:
  • Enginarların limon ile ovulması, kararmalarını önler ve daha taze görünmelerini sağlar.
  • Haşlama suyuna eklenen tuz, enginarın lezzetini artırır.
  • Enginarları haşlarken tencerenin kapağını kapalı tutmak, buharın içeride kalmasını sağlayarak daha hızlı pişmelerine yardımcı olur.
  • Haşlanan enginarları hemen servis etmek yerine, soğutarak da tüketebilirsiniz. Soğuk enginar haşlaması, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek olabilir.

Enginar haşlama tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir yemek seçeneği sunar. Bu basit tarif ile sofralarınıza şifa ve lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hindi Boynu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Boynu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

1 Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

1 Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Güncel

Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış Tavuk Kalori

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Süresi

Patates Haşlama Süresi

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış Mısır Besin Değeri