Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve marketşerden temin edilerek yemek sofralarını süsleyebilmektedir. Enginar yaprakları idrar söktürücü, böbrekleri çalıştırıcı ve safra akışını arttırmak için Avrupa'da alternatif tıp olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Enginar aynı zamanda karaciğerin temizlenmesinde, sindirim sistemi rahatsızlıklarında da kullanılan şifalı bir bitkidir. Faydaları sayılmayacak kadar çok olan enginarın kısaca faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz; Kansızlık, kolesterol, irritabl bağırsak sendromu ve mide ekşimesi gibi birçok sağlık sorununa karşı iyi gelmektedir.

Enginar Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 tane orta büyüklükte enginar
  • 1 tane limon
  • 20 su bardağı su
  • 3-4 çorba kaşığı tuz

Enginar Haşlama Hazırlanışı

Enginarların sap kısımları bıçakla kesilir. Sert yaprakları temizlenir. Enginarların üst tarafı ve yapraklarının uç kısımları bıçakla temizlenir. Temizlenen enginar bol su ile yıkanır. Kesilen kısımları limon ile iyice ovulur. Bıçakla temizlenmiş kısımları hafif gevşetilerek tüy ve dikenli kısımları temizlenir. Enginarın orta kısmına limon damlatılarak gevşemiş yaprakları tekrar sıkılaştırılır.

20 su bardağı su büyük bir tencereye alınarak kaynatılır. Kaynayan suya tuz ilave edilir ve temizlenen enginarlar tencereye yerleştirilir.

Tencerenin kapağı kapatılarak orta hararetli ısıda 20 dakika kadar kaynatılır. Kaynama anında enginarlar birkaç defa ters düz edilir. Enginar yaprakları yumuşamış ve kolaylıkla koparılıyorsa enginar haşlanmış demektir.

Bu aşamadan sonra tencere ocaktan alınarak süzgeç ile enginarlar suyun içinden alınır. Enginarların temizlenmiş kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına yerleştirilir. Enginar haşlaması tercihe göre artık servis edilebilir. Haşlanan enginar farklı soslarla buluşturularak ya da tereyağı, mayonez ile soslanarak servis edilebilir. Salata ya da et yemeklerinin yanında mükemmel bir garnitür olarak da kullanılabilir.

Enginar Haşlama Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Enginar Haşlama"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Patates kaç dakikada haşlanır, patates dört mevsim mutfaklarımızda eksik olmayan bir sebzedir. Patates ile birden çok yemek yapılmakta ve yemeklerin yanında eşlik etmekte ve garnitürü olarak da yenilir. Kök sebze çeşitlerinde biri olan patatesin nişa...
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencere yardımı ile ya da normal tencere yardımı ile haşlanılacak olan tavuk ve piliç direk olarak ...
Patatesli Tavuk Haşlama
Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpacık soğan veya havuç ilavesi de yapabilirsiniz. Tavuk suyu soğuk algınlığı ve gribal enfeks...
Kemikli Et Haşlama
Kemikli et haşlama, oldukça lezzetli bir yemek olan kemikli et haşlama tercihe göre bazı sebzeler ile pişirilerek harika ve besleyici bir yemek elde edilebilir. Akşam yemeği olarak tercih edilebilecek kemikli et haşlamanın yapılışı oldukça kolay ve p...
Brokoli Haşlama
Brokoli Haşlama, Kış sebzelerinden brokoli artık hemen mutfağa girmekte. Kansere olan faydasıyla bilenen brokolinin daha bir çok yararı vardır. Kolesterin düşmesini sağlayan brokoli düzenli tüketildiği takdirde iltahabın çözülmesine de yardımcı olmak...
Düdüklüde Et Haşlama
Düdüklüde Et Haşlama, et pişirmek çok uzun zaman alabilen bir iştir. Hayatımıza düdüklü tencereler girdiğinden beri, bu sıkıntı artık yok denecek kadar azaldı. Et haşlama işlemi bir çok kişinin yaptığı gibi, suya at pişir şeklinde olduğu zaman et ken...
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda ve haşlama yöntemi ile tüketilen yumurtanın birçok haşlama yöntemi vardır. Yumurtanın protein değer...
Düdüklü Tencerede Patates Haşlama
Düdüklü tencerede patates haşlama; patateslerin haşlanma süresini kısaltır. Düdüklü tencerenizi uygun pişirme prosedürüne ve güvenlik kontrollerini yaptığınızı iyice kontrol etmelisiniz.Patates, ülkemizde patates üretimi oldukça yaygındır ve bir çok ...
Kuşbaşı Et Haşlama
Kuşbaşı et haşlama nasıl yapılır, bunu anlatmadan önce yemeğe katılacak etin ilk önce pişirilmesi gerekmektedir. Yemek malzemelerinin pişme süresi ile etin pişme süresi aynı değildir. Kuşbaşı et haşlamanın yumuşaklığı nedeniyle yemeklerde doğrudan ku...
Brokoli Nasıl Haşlanır
Brokoli nasıl haşlanır, mucizevi bir besin olarak görülen brokoli üzerinde bilimsel alanda en çok araştırma yapılan besinler arasında yer almaktadır. Brokoli çok güçlü bir antioksidan olmak ile birlikte içeriğinde bulunan klorofil, mineraller ve vit...
1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori
1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden bir tanesidir. Birbirinden farklı şekillerde hazırlanarak tüketilebilir. İster haşlama, fırında yada kızartma olarak hazırlanabilir. Aralarında en düşük ka...
Sade Tavuk Haşlama
Sade tavuk haşlama: oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan kolaylıkla sofralarda yer almaktadır. Sade tavuk haşlama hemen hemen herkes tarafından sevilerek ve benimsenerek tüketilmektedir. Pilav eşliğinde eşsiz bir lezzete kavuşan sade tavuk haşla...
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 kalori içermektedir. 100 gram haşlanmış patates 11.85 gram karbonhidrat, 1.63 gram protein ve 0.09...

Patates Kaç Dakikada Haşlanır

Patates kaç dakikada haşlanır, patates dört mevsim mutfaklarımızda eksik olmayan bir sebzedir. Patates ile birden çok yemek yapılmakta ve yemeklerin yanında eşlik etmekte ve garnitürü olarak da yenilir. Kök sebze çeşitlerinde biri olan patatesin nişa...

Kuru Fasulye Haşlama

Kuru fasulye haşlama, kuru fasulye özellikle soğuk kış aylarının vazgeçilmez sıcak yemeklerinden biridir. Başka bir ilave olmadan da enfes bir yemek olduğu gibi kemikli ve kemiksiz et, sucuk veya pastırma ilavesiyle güzel et kokan bir kuru ...

Sebze Haşlama

Sebze Haşlama, kolayca yapılan bir garnitür seçeneğidir. Sağlıklı yaşamayı prensip edinenler bu tarifi uygulayabilirler. Oldukça kolay olan bu tarif çok kısa zaman içerisinde hazırlanır ve pişirilir. Ana yemek yanına yakışacak bir seçenektir. ...

Bütün Tavuk Haşlama

Bütün tavuk haşlama diğer et haşlamalara göre daha sağlıklıdır. Bunun nedeni tabi ki beyaz ettir. Herkes tarafından bilineceği üzere dünyada beyaz et daha çok tüketilmektedir. Bütün tavuk haşlama ise yüzlerce çeşit beyaz et yemeğinden s...

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. Yemeklerin direkt olarak yapılmasında, yemeklerde katkı malzemesi olarak, böre...

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içermektedir. Tok tutucu özelliği olduğu için alınan kalori göz ardı edilmelidir. ...

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Kuru fasulye yemeğini yapmak isteyen kişilerin bu yemeği yaparken ç...

Tavuk But Haşlama

Tavuk But Haşlama diğer et haşlama çeşitlerine göre daha sağlıklı bir haşlama türüdür. Bunun sebebi beyaz et olmasıdır. Sağlıklı bir yaşam için tavuk but haşlama sık sık sofralarınızda yer alabilir. Tavuk ile yapılan haşlama yeme...

Patates Haşlama

Patates Haşlama, patates mutfaklarımızda sürekli bulunan yararlı sebzelerdendir. Çeşitli yemeklerinin yapılması ile beraber çoğu yemeklerin yapımında da katkı malzemesi olarak kullanılır. Ayrıca bir çok yemeğin yanında garnitür olarak da ...

Dana Haşlama

Dana Haşlama, sağlık açısından oldukça faydalı olan yemek çeşitlerinden bir tanesi de dana haşlama yemeğidir. Çocukların özellikle gelişim dönemlerinde haftada 2 veya 3 kere dana haşlama yapılıp hem suyundan hem de etinden faydalanması g...

Karnıbahar Haşlama

Karnabahar Haşlama, sağlık açısından çok doğru bir seçimdir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında yetişen bu sebzenin sayısız faydaları bulunmaktadır. Vitamin ve mineral açısından zengin olan bu sebzede, B1, B2, A ve C vitaminleri fazlaca bulun...

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı olan aminoasitleri de içerisinde barındırır. Ayrıca A, D, B1, B2, B6, B12, E ve K vita...

Sosis Haşlama

Sosis Haşlama, sosisi seven çocuklar için en doğru pişirme seçeneğidir. Bol su içerisinde kaynayarak pişirilen sosislerin içerisinde bulunma olasılığı yüksek bakteriler kaybolurlar. Tarifi her türlü sote ve pilavın yanında tüketebilirsiniz. Ar...

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama

Düdüklü tencerede tavuk haşlama, kış aylarında bol bol tükettiğimiz bir yemektir. Tavuk haşlamada sebze ve tavukların bütün vitamin suyu bırakır özellikle su ile tüketilmesi çok önemlidir. Çocukların ve yaşlıların tüketmesi ger...

Mantı Haşlama

Mantı Haşlama, bilindiği gibi Türk toplumu olarak mantıya ayrı bir ilgimiz ve düşkünlüğümüz vardır. Yöresel olarak hazırlanan mantının farklı yörelere göre hazırlanma ve pişirilme şekilleri vardır. Ancak mantı denilince ilk akla ...

Kestane Haşlama

Kestane haşlama, kış geldiğinde kestane yemeyi seven kişilerin tercih ettiği yöntemlerden biridir. Kimi mangalda pişirmeyi, kimi ocağın üzerinde saçta pişirmeyi tercih ederken, kimileri de kestane haşlamayı seçer. Her birinin verd...

Tavuk Haşlama Kaç Kalori

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde, hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle gelişmekte olan çocukların, yetişkinlerin mutlaka tüketmesi tavsiye edilir. Tavuk...

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır, bir tencere içerisinde su ile haşlanır. Yeşil mercimek içinde bulundurduğu vitaminler sayesinde çok zengin bir yapıya sahip olan bir besin olmaktadır. Özellikle folik asit bakımından önemli bir besin zenginliğine...

Düdüklüde Tavuk Göğsü Haşlama

Düdüklüde tavuk göğsü haşlama: Oldukça pratik ve kolay bir yapımı olan düdüklüde tavuk göğsü haşlama kalorisi olmayan besin değeri yüksek bir besindir. Özellikle pilav eşliğinde herkes tarafından sevilen ve beğenilerek yenen tavuk göğsü haşlam...

Buğday Nasıl Haşlanır

Buğday nasıl haşlanır, buğday gerek çorbalarda, gerek aşurede, gerekse yemeklerde çokça tercih edilen bir ürün türüdür. Haliyle her çeşitte de farklı bir şekilde haşlama şekli mevcuttur.

Diyette Haşlanmış Patates Yenir Mi

Diyette Haşlanmış Patates Yenir Mi, Patates vücut için gerekli olan karbonhidratların bitkilerin içinde depolanmış olan nişastayı yüksek oranda içinde bulunduran bir bitki türüdür. Patates içinde çok fazla nişasta bulundurması nedeni ile ...

 

Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Kemikli Et Haşlama
Brokoli Haşlama
Düdüklüde Et Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Düdüklü Tencerede Patates Haşlama
Kuşbaşı Et Haşlama
Brokoli Nasıl Haşlanır
1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Sade Tavuk Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Kuru Fasulye Haşlama
Sebze Haşlama
Bütün Tavuk Haşlama
Patates Haşlama Süresi
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk But Haşlama
Patates Haşlama
Dana Haşlama
Karnıbahar Haşlama
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Sosis Haşlama
Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama
Mantı Haşlama
Kestane Haşlama
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır
Popüler İçerik
Kuru Fasulye Haşlama
Kuru fasulye haşlama, kuru fasulye özellikle soğuk kış aylarının vazgeçilmez sıcak yemeklerinden biridir. Başka bir ilave olmadan da enfes bir yemek o...
Sebze Haşlama
Sebze Haşlama, kolayca yapılan bir garnitür seçeneğidir. Sağlıklı yaşamayı prensip edinenler bu tarifi uygulayabilirler. Oldukça kolay olan bu tarif ç...
Bütün Tavuk Haşlama
Bütün tavuk haşlama diğer et haşlamalara göre daha sağlıklıdır. Bunun nedeni tabi ki beyaz ettir. Herkes tarafından bilineceği üzere dünyada beyaz et ...
Patates Haşlama Süresi
Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır...
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori iç...
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular ar...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Kemikli Et Haşlama
Brokoli Haşlama
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Haşlama Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Haşlama Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018