Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Haşlama

Gerdan, vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölümüne verilen addır. Büyükbaş hayvanlarda ise omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas kütleleri arasında, küreğin ön üst kenarında yer alan iki yanında bulunan etin en lezzetli olduğu bölgedir. Özellikle kuzu gerdanı çok yumuşak ve lezzetlidir. Kırmızı et olmasına rağmen oldukça hafif bir yemek çeşididir. Haşlama yöntemiyle pişirildiği için oldukça hafif ve sağlıklı bir yemek türüdür.

Gerdan Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 dilim kuzu gerdan eti
  • 4 adet orta boy patates
  • 4 adet havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet soğan veya 4-5 adet arpacık soğan
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz ve karabiber
Arzuya göre taze kekik, biberiye veya maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Gerdan Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle bütün sebzelerin kabuklarını soyalım ve pişirmeye hazırlayalım. Düdüklü tenceresine önce biraz sıvı yağ koyup etimizi hafif mühürleyelim, her iki tarafını da çevirerek mühürledikten sonra üzerine elma dilimi şeklinde doğradığımız patatesleri ekleyelim. Ardından soğanı bütün olarak, havuçları ise parmak şeklinde doğrayıp patateslerin üzerine ilave edelim. Sarımsakları da diş diş ekledikten sonra suyunu döküp tencerenin kapağını kapatalım. Düdüklü tencere öttükten sonra 30-35 dakika kısık ateşte pişirelim.

Düdüklü tencerenin kapağını açıp etlerin üzerine tuz ve karabiber serpelim. Limon suyunu da ilave edelim. Sonrasında etlerin tuzunu, karabiberini ve limon suyunu içine alması için düdüklü tencerenin kapağını kapatmadan 5 dakika daha ocakta pişirelim. Bu gerdan haşlama sıcak olarak yenirse daha lezzetli olur. Sıcak servis yapınız.

Servis yaparken tabaklara 1 adet gerdan, 2-3 dilim patates ve 2-3 dilim havuç koyun. Eğer soğan yerine arpacık soğan kullandıysanız, 2 adet arpacık soğan ekleyin. Tabaktaki eti servise sunmadan önce üzerini süslemek için taze kekik, maydanoz veya biberiye kullanarak görselliği artırabilirsiniz. Bu sayede hem lezzetiyle damaklara hitap eder hem de görünümüyle gözleri tatmin eder.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk kaç dakikada haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır?

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Güncel

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Güncel

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Güncel

Kestane Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Süresi

Patates Haşlama Süresi

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri