haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas kütleleri arasında küreğin ön üst kenarında yer alan iki yanlı parça, etin en lezzetli olduğu bölgedir. Özellikle kuzu gerdanı çok yumuşak ve lezzetli olur. Kırmızı et olmasına rağmen oldukça hafif bir yemek çeşididir. Haşlama olmasından dolayı da oldukça hafif ve sağlıklı bir yemek çeşididir.  

Gerdan Haşlama Yapmak İçin Malzemeler:

  • 4 dilim kuzu gerdan eti
  • 4 adet orta boy patates
  • 4 tane havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet soğan veya 4-5 adet arpacık soğan 
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz ve karabiber

Arzuya göre taze kekik, biberiye veya maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:

Öncelikle bütün sebzelerin kabuklarını soyalım, pişirmeye hazırlayalım. Düdüklü tenceresine önce biraz sıvıyağ koyup etimizi hafif mühürleyelim, her iki tarafını da çevirerek sonra üzerlerine elma dilimi şeklinde patatesleri kesip ilave edelim. Onun üzerine soğanı bütün olarak havuçları da patateslere yakın olması için parmak şeklinde, sarımsakları da diş diş ilave edelim üzerine suyunu da döküp tencerenin kapağını kapatalım. Düdüklü tencere öttükten sonra 30-35 dakika kısık ateşte pişirelim. Düdüklümüzün kapağını açıp etlerin üzerine tuz ve karabiber serpelim. Limon suyunu da ilave edelim. Sonra etler tuzunu, karabiberini ve limonun suyunu içine alması için düdüklünün kapağını kapatmadan 5 dakika daha ocakta pişirip alalım. Bu gerdan haşlama sıcak olarak yenirse daha lezzetli olur. Gerdan HaşlamaSıcak servis yapın. Servis yaparken tabaklara 1 adet gerdan, 2-3 dilim patates ve 2-3 dilim havuç eğer yaparken soğan yerine arpacık koydunuz ise 2 adet de arpacık soğan koyun. Tabaktaki eti servise sunmadan önce üzerini süslemek için ister taze kekik, ister maydanoz ve ister biberiye kullanarak süslerseniz görüntüyü daha çok göze hitap etmiş olursunuz. Lezzetiyle de damağa ve mideye hitap etmiş olursunuz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 28.05.2015 23:30:34

Gerdan Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gerdan Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlanmış Patates

Haşlanmış patates, oldukça sevilen ve hayatımızda çok fazla tüketilen bir besindir. Ancak bulunduğumuz çağın en büyük sorunları arasında aşırı kilo sebebiyle hangi besin daha az kilo yapar diye araştırmalar yapılmaktadır. Ülkemizd...

Haşlama Tavuk

Haşlama tavuk: hafif ve vücuda ağırlık vermeyen bir yemektir. Bir çok kişinin severek ve beğenerek yediği, sık sık sofralarda yer alan bir yemektir.besin değeri oldukça yüksektir. Haşlama olduğu için çok daha sağlıklı bir yemek ol...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Et Nasıl Haşlanır

Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmedi...

Piliç Haşlama

Piliç Haşlama: Pilici bütün olarak haşlama öbür et haşlama çeşitlerine göre daha iyi ve sağlıklıdır. Bunun sebebi tabi ki beyaz et olmasıdır. Bütün insanlar tarafından bilindiği üzere dünyada beyaz et çok daha fazla oranda tüketil...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Tavuk Budu Haşlama

Tavuk budu haşlama, Et kadar tavuk hatta tavuk etten daha çok seviliyor ve daha çok tüketiliyor. Bunun nedeni hem çok lezzetli olması hemde ete göre biraz daha ucuz olmasıdır. Böyle olunca herkes rahatlıkla tavuk alıp arzu ettiği...

Kuzu Et Haşlama

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yeme...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017