Havuç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Havuç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Haşlama

Havuç haşlama, haşlanarak pişirilen sebzeler arasında en kolay hazırlananlardan biridir. Eğer doğru şekilde haşlanabilirse bu yöntemle çok lezzetli havuçlar elde edilmesi mümkündür.

Havuç Haşlama Nasıl Yapılır?

Havuç haşlama yapmak gerçekten kolay bir iştir. Bu sebepten fazla bir hazırlık yapılmasına gerek yoktur. İşe, diğer sebzelerde olduğu gibi, havuçları ılık suda yıkayarak başlamak gereklidir. Yüzeyinde kalabilecek tüm kimyasallardan ve kirden arındığına emin oluncaya dek yıkanır. Havuçların tadı ve vitamini kabuğuna yakın bir yerde olduğundan soymamakta fayda vardır. Böylece havucun tadı daha fazla alınabilir. Ancak havucu soymak gerekiyorsa, sebze soyucu kullanılmalı ve sadece ince bir katman soyulmalıdır.

Havuçları kesme sırasında dikkat edilecek birkaç husus vardır. Havuçlar haşlanırken besin ve tat kaybına uğrarlar. Eğer havuçlar kesilirse bu kayıp çok daha fazla olur. Bu yüzden, havuçlar ne kadar iri haşlanırsa o derece vitaminli ve lezzetli olur. Ayrıca havuç haşlandıktan sonra da doğranabilir.

Havuçların kıtır kalmasını istiyorsanız, bu işlem fazla zaman almayacaktır. Ancak yumuşak havuçlar isteniyorsa, havuçları bütün haşlamak daha iyi olacaktır. Haşlamaya başlamadan önce havucun baş ve uç kısmı bıçakla kesilmelidir. Bu işlemden sonra havuçlar tencereye alınır ve üzerlerini kaplayacak şekilde su eklenir. İstenirse tuz da ilave edilebilir.

Zeytinyağlı Havuç Haşlaması

  • Yarım kilo havuç
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 250 gram yoğurt
  • 1 demet maydanoz
  • 1 limon
  • 5 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Zeytinyağlı Havuç Haşlama Nasıl Yapılır?

Havuçlar iyice yıkanıp temizlendikten sonra ince daire biçiminde doğranır. Tencerede haşlandıktan sonra iyice süzdürülüp düz bir kaba alınır. Öte yanda sarımsaklar dövülür ve sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Bir fincan zeytinyağı havuçların üzerine dökülür, tuz ilave edilerek bir miktar pişirilir. Bu işlem kızartma değildir; havuçların zeytinyağını emmesi için yapılan bir işlemdir. Bu işlemden sonra havuçlar düz bir kaba alınır ve üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Maydanozla süslenerek servis edilir.

Havuç haşlama, kolay hazırlanması ve lezzetli olması dışında gerçek bir vitamin deposudur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Haşlama

Düdüklüde Et Haşlama

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Haşlama Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Haşlama Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

1 Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

1 Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Diyeti Listesi

Haşlama Diyeti Listesi

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Et Nasıl Haşlanır?

Et Nasıl Haşlanır?