Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan mantı, çeşitli pişirme yöntemleriyle farklı tatlar sunar. Mantı, kıyma ile minik bohçalar şeklinde hazırlanarak haşlanır ve genellikle herkesin damak tadına hitap eder. Mantının hazırlanışı kadar haşlama yöntemi de oldukça önemlidir. Bu makalede, mantının haşlama yöntemlerini ve püf noktalarını ele alacağız.

Mantı Haşlama İçin Gerekli Malzemeler
  • 400 gr hazırlanmış mantı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 litre kaynar su
  • 1 orta boy kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
Mantı Haşlama Üzeri İçin
  • Arzuya bağlı olarak sumak, kırmızı pul biber, karabiber ve kuru nane
Mantı Haşlama Nasıl Yapılır?

Mantı haşlamak için ilk olarak uygun bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ilave edin. Tencereyi ocağa koyarak kısık ateşte yağları eritin. Ardından eriyen yağların üzerine domates salçası ve biber salçasını ilave ederek karıştırın ve kokuları çıkana kadar kavurun.

Kavrulan salçaların üzerine kaynar suyu ilave edin ve yeteri kadar tuz ekleyin. Ocağın altını açarak suyun kaynamasını sağlayın. Kaynamakta olan salçalı suyun içine 400 gr mantıyı ekleyin ve 1-2 kez karıştırarak 10-12 dakika kadar haşlanmaya bırakın.

Haşlama süresi sonunda mantı tenceresini ocaktan alın. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis tabaklarına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Mantının lezzetini artırmak için üzerine isteğe göre sumak, karabiber, kırmızı pul biber ve kuru nane serpiştirerek servis yapın.

Alternatif Haşlama Yöntemleri

Başka bir haşlama yöntemi ise mantıyı bol kaynar suya ekleyip 10-12 dakika kadar haşladıktan sonra, tıpkı makarnada olduğu gibi haşlama suyunu süzerek üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağda kavrulmuş salça gezdirerek servis yapmaktır.

Her iki pişirme yöntemi de mantıyı lezzetli hale getirir. Tercih tamamen size kalmıştır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dil Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dil Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patatesli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patatesli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Süresi

Patates Haşlama Süresi

Haşlama Et Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Et Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Güncel

Haşlama Et Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Et Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Nasıl Haşlanır?

Lahana Nasıl Haşlanır?

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama

Tavuklu Patates Haşlama

Tavuklu Patates Haşlama