Sebzeli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Sebzeli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli et haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden biridir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave edilen sebzeler, et haşlamanın lezzetine farklı ve daha hafif olmasını sağlayan bir aroma katar. Özellikle Kurban Bayramlarında yapacağınız et haşlamasını sebzeli yaparak lezzetine lezzet katabilirsiniz.


Sebzeli Et Haşlama Malzemeleri

  • 2 kilo kemikli dana veya kuzu eti
  • Bir kase arpacık soğan
  • 2 adet orta büyüklükte patates
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1.5 litre kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Sebzeli Et Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle kemikli etleri, geniş bir kabın içerisinde en az 2 saat bekletiyoruz. Daha sonra suyunu süzüp bol su ile kanı tamamen çıkıncaya kadar yıkıyoruz. Ardından bir süzgecin üzerine alıp fazla suyunu atmasını sağlıyoruz.

Etleri pişireceğimiz tencerenin içine, kalın kemikli ve yağlı kısımları altına gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte yarım saat kadar susuz bir şekilde pişiriyoruz. Eti susuz olarak pişirmemizin nedeni, etin yağlı kısımlarının tamamen erimesi ve kendi suyu ile pişmesini sağlamaktır. Yarım saatin sonunda ocağın altını kapatıp, kapağını açıyoruz. Bir süre de kapağı açık vaziyette, suyunu tamamen çekip, biraz kendi yağında kızarıncaya kadar kısık ateşte bırakıyoruz. Daha sonra üzerine kaynar suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatıyoruz. Bu şekilde etler kemiklerinden ayrılmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz.

Etler pişerken biz de patatesleri soyup iri bir şekilde küp küp doğruyoruz. Soğanları da soyarak hazır hale getiriyoruz. Etler istenilen kıvama geldiğinde hazırladığımız sebzeleri, tuzunu ve pul biberini tencereye ilave ediyoruz. Eğer suyu azalmış ise bir miktar daha kaynar su ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Sosis Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sosis Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır?

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır?

Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlama Et Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Et Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Diyeti Listesi

Haşlama Diyeti Listesi

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır?

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır?

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri