Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Haşlama

Sebze haşlama, kolayca yapılan ve sağlıklı bir garnitür seçeneğidir. Sağlıklı yaşamayı prensip edinenler ve kilo kontrolü yapanlar bu tarifi uygulayabilirler. Oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede hazırlanır ve pişirilir. Ana yemeklerin yanında lezzetli bir seçenek oluşturur. Kalorisi düşük olan bu tarif aynı zamanda sindirim sistemi için de faydalıdır. İçerisinde çeşitli sebzeler bulunduğu için besin değerleri oldukça yüksektir. Kolesterol sorunu yaşayan kişiler bu tarif ile kolesterol düzeylerini dengeleyebilirler. Gelişim çağındaki çocuklar ve hamile kadınlar için de önerilmektedir.

Sebze Haşlama Malzemeleri

  • 100 gr brokoli
  • 50 gr Brüksel lahanası
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 10 dal maydanoz
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sebze Haşlama Nasıl Yapılır?

Yeşilliklerin tamamını sirkeli suda 5 dakika bekletin ve iyice yıkayın. Patates, havuç ve kuru soğanı soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Haşlama tenceresine suyu koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra içerisine tuz ve karabiber ekleyin ve ilk olarak havuç ve patatesi ilave edin. Bu iki sebzeyi 6 dakika önce ekleyin ki, diğer sebzelerle aynı sürede pişmiş olsunlar. Süre sona erdiğinde tencereye brokoli, Brüksel lahanası ve kuru soğanı ilave edin. Sebzeleri 10 dakika pişirdikten sonra tencereye kıyılmış maydanozları da ekleyin ve pişirme işlemini sonlandırın. Sebzeleri süzgeç yardımıyla süzüp servis yapacağınız kaba koyun. Küçük bir tavada tereyağını eritip, içerisine pul biberi ekleyin. Biberler rengini yağa verdiğinde, servis kabına aldığınız sebzelerin üzerine dökün. Sebze haşlama sunuma hazırdır. Dileyen sarımsaklı yoğurt veya süzme yoğurt ile servis edebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lahana Nasıl Haşlanır?

Lahana Nasıl Haşlanır?

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Haşlanmış Mısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Mısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Yumurta Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Et Nasıl Haşlanır?

Et Nasıl Haşlanır?

Haşlama Dana Eti Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Dana Eti Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karides Nasıl Haşlanır?

Karides Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Nohut Nasıl Haşlanır?

Nohut Nasıl Haşlanır?

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır?

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Patates Kalori

Haşlanmış Patates Kalori

Düdüklüde Et Haşlama

Düdüklüde Et Haşlama

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır?

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır?

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi