Dana haşlama düdüklüde pişirirken sürelerin değişiklik göstermesi oldukça ilginç değil mi? Özellikle etin türü ve büyüklüğü bu süreyi nasıl etkiliyor? 1,5-2 kg'lık etler için 30-35 dakika yeterli olurken, 3-4 kg'lık etler için 40-45 dakika gerektiği yazıyor. Bu durumda, düdüklü tencerenin baskı seviyesinin de önemli bir faktör olduğunu belirtmek önemli. Peki, yemeğin daha yumuşak olmasını istiyorsak, ek 5-10 dakika daha pişirmek yeterli mi? Bu süreler arasında biraz daha esneklik sağlamak mümkün mü? Ayrıca, sebzeleri ve baharatları eklemenin lezzet üzerindeki etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Dana haşlama düdüklüde pişirirken sürelerin değişiklik göstermesi oldukça ilginç değil mi? Özellikle etin türü ve büyüklüğü bu süreyi nasıl etkiliyor? 1,5-2 kg'lık etler için 30-35 dakika yeterli olurken, 3-4 kg'lık etler için 40-45 dakika gerektiği yazıyor. Bu durumda, düdüklü tencerenin baskı seviyesinin de önemli bir faktör olduğunu belirtmek önemli. Peki, yemeğin daha yumuşak olmasını istiyorsak, ek 5-10 dakika daha pişirmek yeterli mi? Bu süreler arasında biraz daha esneklik sağlamak mümkün mü? Ayrıca, sebzeleri ve baharatları eklemenin lezzet üzerindeki etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevap yaz