Mısır haşlamanın bu kadar basit ve pratik bir yöntemle yapılabildiğini öğrenince çok sevindim. Özellikle yaz aylarında taze mısırın lezzetli bir atıştırmalık olarak sofralarda yer alması harika. Mısır koçanını seçerken nelere dikkat etmem gerektiği konusunda verdiğiniz ipuçları çok faydalı oldu. Özellikle dış kabuğun sağlam olması ve içindeki tanelerin dolgun olması gerektiğini bilmek, doğru seçimi yapmamda yardımcı olacak. Haşlama işlemi sırasında mısırın pişme süresinin tazeliğine bağlı olarak değişebileceğini belirtmeniz de oldukça önemli bir detay. Tereyağı ve tuzla klasik bir lezzet elde etmenin yanı sıra baharatlı soslarla farklı tatlar yaratmak da çok ilginç. Sizce en sevdiğiniz mısır haşlama tarifi hangisi?
Mısır haşlamanın bu kadar basit ve pratik bir yöntemle yapılabildiğini öğrenince çok sevindim. Özellikle yaz aylarında taze mısırın lezzetli bir atıştırmalık olarak sofralarda yer alması harika. Mısır koçanını seçerken nelere dikkat etmem gerektiği konusunda verdiğiniz ipuçları çok faydalı oldu. Özellikle dış kabuğun sağlam olması ve içindeki tanelerin dolgun olması gerektiğini bilmek, doğru seçimi yapmamda yardımcı olacak. Haşlama işlemi sırasında mısırın pişme süresinin tazeliğine bağlı olarak değişebileceğini belirtmeniz de oldukça önemli bir detay. Tereyağı ve tuzla klasik bir lezzet elde etmenin yanı sıra baharatlı soslarla farklı tatlar yaratmak da çok ilginç. Sizce en sevdiğiniz mısır haşlama tarifi hangisi?
Cevap yaz