Düdüklüde Et Haşlama
26 Haziran 2024

Düdüklüde Et Haşlama


Et pişirmek, genellikle uzun zaman alan ve sabır gerektiren bir işlemdir. Ancak düdüklü tencereler sayesinde bu süreç artık çok daha kısa ve pratik hale gelmiştir. Geleneksel yöntemlerle et haşlamak, etin lezzetini kaybetmesine neden olabilir. Bu makalede, en lezzetli ve kısa sürede et haşlama yöntemini paylaşacağız.

Düdüklüde Et Haşlama Malzemeleri

  • 2 kilo kemikli dana veya koyun eti
  • 1.5 litre kaynar su
  • 1 çorba kaşığı tuz

Düdüklüde Et Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle, etin kan kalıntılarının suya geçip rengini ve tadını bozmaması için, birkaç saat boyunca soğuk su içinde bekletiyoruz. Daha sonra suyunu süzüp, bol su ile kan tamamen arınana kadar yıkıyoruz. Ardından etleri bir süzgece alarak suyunun iyice süzülmesini sağlıyoruz.

Düdüklü tencereye etleri gelişi güzel doldurup, kapağını kapattıktan sonra susuz bir şekilde ocağa alıyoruz. Orta ateşte, et suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Et ateşi gördüğünde sulanacağı için yanmayacaktır. Bu işlem yaklaşık 20 dakika kadar sürecektir. Daha sonra düdüklünün altını kapatıp, buharı çıktıktan sonra kapağını açıyoruz. Tekrar ocağın altını açarak, etlerin bir miktar daha kendi yağında kızarmasını sağlıyoruz. Ardından kaynar suyu ekleyip, yeteri kadar tuz ilave ederek, kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat orta ateşte kaynatıyoruz.

Düdüklüde et haşlamanın süresi, etin tazeliğine, düdüklü tencerenin hacmine veya kalitesine göre farklılık gösterebilir. Örneğin, hacmi küçük olan düdüklü tencereler, büyük hacimli düdüklü tencerelere göre daha kısa sürede pişirmektedir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Eğer koyun eti pişirecekseniz, buruk kokusunu engellemek için içerisine birkaç tane defne yaprağı veya kabuğu soyulmuş bir baş soğan atabilirsiniz. Ayrıca, et haşlama işlemine sebzeler ekleyerek yemeğin besin değerini artırabilirsiniz. Özellikle havuç, patates ve kereviz gibi sebzeler etin lezzetini zenginleştirir.

Sonuç

Düdüklü tencere kullanarak et haşlama, hem zaman kazandıran hem de lezzetli sonuçlar veren bir yöntemdir. Doğru teknikler ve malzemelerle, etinizin en iyi şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haşlanmış Yumurta Salatası

Haşlanmış Yumurta Salatası

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Nasıl Haşlanır?

Lahana Nasıl Haşlanır?

Tavuklu Patates Haşlama

Tavuklu Patates Haşlama

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Haşlanmış Yumurta Protein

Haşlanmış Yumurta Protein

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış Tavuk Kalori

Sade Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri