Popüler İçerikler

Kemikli Et Haşlama

Kemikli et haşlama, oldukça lezzetli bir yemek olan kemikli et haşlama tercihe göre bazı sebzeler ile pişirilerek harika ve besleyici bir yemek elde edilebilir. Akşam yemeği olarak tercih edilebilecek kemikli et haşlamanın yapılışı oldukça kolay ve pratiktik. Kemik oldukça yağlı olduğundan yemeğe ekstra yağ ilavesi yapılmamalıdı...

Haşlanmış Patates Kaç Kalori

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 kalori içermektedir. 100 gram haşlanmış patates 11.85 gram karbonhidrat, 1.63 gram protein ve 0.09 gram yağ içerir.Haşlanmış patates patatesin en çok tercih edilen...

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve marketşerden temin edilerek yemek sofralarını süsleyebilmektedir. Enginar yaprakları idrar söktürücü, böbrekleri çalıştırıcı ve safra akışını arttırmak için Avrupa'da alternatif tıp ...

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bunlardan ilki mısır alınırken mısırların iri taneli olanlarının alınması tercih edilmelidir. Ayrıca mısırın tanelerinin buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Eğ...

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Lif bakımından zengin bir içeriğe sahip olan kereviz sağlık için de çok faydalıdır. K vitamini bakımından en iyi kaynaklardan biri olan kereviz, antioksidan bakımın...

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, nişasta, çinko, mineral, fosfor, potasyum ve lif bakımından çok iyi bir kaynaktır. Tüm bu vitamin ve minerallerin yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı bir besin kaynağıdı...

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda ve haşlama yöntemi ile tüketilen yumurtanın birçok haşlama yöntemi vardır. Yumurtanın protein değerini düşürmemek için pişirme yöntemine çok dikkat emek gerekir. Yumurtanın haşlan...

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar,tırnaklar ve kemikler proteine ihtiyaç duyarlar. Küçük yaştaki çocuklarında proteine ihtiyacı vardır. Bedensel ve zihinsel gelişim açısından da protein oldukça önemlidir. Hem sağlıklı b...

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. Yemeklerin direkt olarak yapılmasında, yemeklerde katkı malzemesi olarak, böreklerde, salatalarda, pürelerde patates kullanılır. Patates haşlama yapılarak kullanılacaksa, bunun h...

Tavuk Haşlama Kaç Kalori

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde, hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle gelişmekte olan çocukların, yetişkinlerin mutlaka tüketmesi tavsiye edilir. Tavuk eti çeşitli şekillerde pişirilerek tüketilebilir. Izgara yapılarak, kızartma yapılarak ya da haşlam...

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı yada but veya kanadından mı yapacağımıza karar vermeliyiz. Yapılacak olan ete karar verdikten sonra, içerisine koyacağımız havucu hazırlamaya başlayabiliriz. havuçları tertemiz yıkadıktan sonra...

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpacık soğan veya havuç ilavesi de yapabilirsiniz. Tavuk suyu soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon hastalıklarına da iyi gelmektedir. Bunun için patatesli tavuk haşlama yemeğini kış m...

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içermektedir. Tok tutucu özelliği olduğu için alınan kalori göz ardı edilmelidir. Ancak yalnızca yumurta tüketerek zayıflamak mümkün değildir. Zayıflamak isteyen kişiler vücut yapısı...

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı olan aminoasitleri de içerisinde barındırır. Ayrıca A, D, B1, B2, B6, B12, E ve K vitaminlerini içerir. Tek bir yumurtanın içerisinde beş altı gram ham protein bulunmaktadır. Protein bak...

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M.Ö 5 yy' da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu getirilerek yetiştirme yaygınlaşmıştır. Dünyada üretilen yaş sebzeler arasında 6. sırayı almaktadır. Patlıcan tropik bölgelerde çok yıllık bir bitki özelliği taşırken, ılık...

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencere yardımı ile ya da normal tencere yardımı ile haşlanılacak olan tavuk ve piliç direk olarak pişirilmeye çalışıldığı zaman pişmez ve çiğ kalır. Kaba etlerde kan toplaması ve pişmemesi du...

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave edilen sebzeler, et haşlamanın lezzetine farklı ve daha hafif olmasını sağlayan bir aroma katmaktadır. Özellikle Kurban Bayramlarında yapacağınız et haşlamasını sebzeli yaparak lezzetine ...

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Kuru fasulye yemeğini yapmak isteyen kişilerin bu yemeği yaparken çabuk bir şekilde pişmesi için ilk olarak kuru fasulye ıslatılır. Fasulyenin ıslatılma...

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de yapılır, çeşitli yemeklere katılarak da kullanılır. Etin ızgara, haşlama veya tavası yapılarak tüketilecek olan etleri işleme sokmadan önce, aroma ve lezzet katmak, yumuşaklığı...

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas kütleleri arasında küreğin ön üst kenarında yer alan iki yanlı parça, etin en lezzetli olduğu bölgedir. Özellikle kuzu gerdanı çok yumuşak ve lezzetli olur. Kırmızı et olmasına...

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama diğer et türlerinde olduğu gibi, tavuk etinin kalorisini de azaltır. Çünkü tavuk etindeki yağ oranı haşlama sırasında gider. Tavuk etinin içindeki yağ haşlama suyunun içine çözün...

Patates Kaç Dakikada Haşlanır

Patates kaç dakikada haşlanır, patates dört mevsim mutfaklarımızda eksik olmayan bir sebzedir. Patates ile birden çok yemek yapılmakta ve yemeklerin yanında eşlik etmekte ve garnitürü olarak da yenilir. Kök sebze çeşitlerinde biri olan patatesin nişasta değeri oldukça yüksektir. Potasyum, folik asit, fosfor ve l...

Lahana Haşlaması

Tavuk kaç dakikada haşlanır; sorusu bu yemeği yapan kişilerin ve yapmak isteyen kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencere yardımı ile ya da normal tencere yardımı ile haşlanılacak olan tavuk ve pi...

Yumurta Haşlama

Yumurta haşlama, yumurta herkesin vazgeçemediği protein kaynaklarından en önemlisidir. Hem ucuz maliyeti, hem de lezzeti yumurtayı eşsiz bir besin maddesi haline getirmiştir. Sabah kahvaltılarının en önemli ayrıntısı olarak masanın baş köşesinde yerini alır. Özellikle gelişme çağında olan çocuklarımıza, gebe kadınlara, emzirenle...

Kestane Haşlama

Kestane haşlama, kış geldiğinde kestane yemeyi seven kişilerin tercih ettiği yöntemlerden biridir. Kimi mangalda pişirmeyi, kimi ocağın üzerinde saçta pişirmeyi tercih ederken, kimileri de kestane haşlamayı seçer. Her birinin verdiği haz birbirinden farklıdır. Özellikle kestanenin kabuklarını soymayı sevmeyenler için haşlama mük...

Kemik Haşlama

Kemik haşlama, kemikli et protein değeri yüksek bir besin kaynağıdır. Kemikli etin kendisi kadar suyu da çok faydalıdır. Sağlık alanında kırık olan kemiklerin tedavisinde et suyunun ve kemik iliğinin tedavi edici olduğu bilinmektedir.Kış aylarında nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde de kemik haşlama ...

Kuzu Boyun Haşlama

Kuzu Boyun Haşlama, pratik ve bir o kadarda sağlıklı bir tariftir. Sulu bir yemek olduğu için sindirimi çok kolaydır. Aynı zamanda bu tarifi sindirim sorunu yaşayanlar yapıp tüketebilirler. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifte kullanılan sebzeler sayesinde bol lifli bir öğün yaşanmış olur. Dileyenler yanına bulgur veya pirinç pilavı yap...

Brokoli Haşlama

Brokoli Haşlama, Kış sebzelerinden brokoli artık hemen mutfağa girmekte. Kansere olan faydasıyla bilenen brokolinin daha bir çok yararı vardır. Kolesterin düşmesini sağlayan brokoli düzenli tüketildiği takdirde iltahabın çözülmesine de yardımcı olmaktadır. Bunların yanı sıra kabızlığa iyi geldiği en bilinen faydaları arasındadır. Ç...

Mantı Haşlama

Mantı Haşlama, bilindiği gibi Türk toplumu olarak mantıya ayrı bir ilgimiz ve düşkünlüğümüz vardır. Yöresel olarak hazırlanan mantının farklı yörelere göre hazırlanma ve pişirilme şekilleri vardır. Ancak mantı denilince ilk akla gelen kıyma ile minik bohçalar şeklinde hazırlanan mantının genellikle herkesin damak tadına hitap e...

Tavuk Baget Haşlama

Tavuk Baget Haşlama, özellikle yaz aylarında hafif olduğu için önerilir. Diğer pişirme yöntemlerine nazaran daha sağlıklı olan bu tarifi, kolesterolü yüksek olan kişilere tavsiye ediyoruz. Sağlıklı beslenmeyi tercih edenler bu haşlamayı kısa süre içerisinde hazırlayıp, keyifle tüketebilirler. Özel günlerde hazırladığınız sofralara bu tarifi ...

Tavuk Haşlama

Tavuk haşlama, tavuğun hemen hemen her parçasıyla hazırlanabilir. Bunu dilediğiniz sebzelerle zenginleştirerek, tavuğun suyundan, etinden ve içine koyduğunuz sebzelerin yararlı etkilerinden faydalanabilirsiniz. Tavuk eti oldukça yararlı ve besleyici özelliktedir. Üstelik fiyatı uygun olduğundan, hemen hemen tüm mutfaklarda yer v...

Kuzu Gerdan Haşlama

Kuzu Gerdan Haşlama, zahmetsiz bir ana yemek yapmak isteyenler için doğru bir tarif seçimidir. İçerisinde kullanılacak olan sebzeler sayesinde vitaminleri de artan bu tarifi misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. Farklı baharat ilaveleri yaparak, lezzetine lezzet katabilirsiniz. Aynı zamanda çok faydalı bir et olan kuzu eti sayesinde sağlı...

Karides Haşlama

Karides Haşlama, Kabuklu deniz ürünlerinden karidesin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok. D vitamini açısından oldukça zengin olan karides kemiklerin ve dişlerin güçlenmesine katkı sağlar. Çocuklarda beyin gelişimine ve kan hücrelerinin gelişimine yardımcı olur. En önemlisi de kansere neden olan hücrelerin etkisiz hale gelmesi...

Ispanak Haşlama

Ispanak Haşlama, Türk mutfağında et yemekleri kadar sebze yemekleri de çok önem taşır. Sebze yemekleri vitamin, protein ve kalori açısından en çok tüketilen yiyeceklerdir. Sebze yemekleri çok çeşitlidir. Bunlardan bir tanesi de ıspanak yemekleridir. Ispanak yemekleri yurdumuzda fazlaca tüketilen bir sebze yemeğidir. Ispanak yapraklarında yük...

Nohut Haşlama

Nohut haşlama, nohut yemeklerde na malzeme olarak kullanıldığı gibi, yemeklerin içinde katkı maddesi olarak ta değerlendirilebilir. Yemek olarak yapıldığında, yöresel olarak etli ve etsiz çeşitleri bulunur. Nohutlun kullanıldığı yemekler ekmek, börek, işkembe, çorba, bulgur pilavı, salata, bamya, humus, yahni, falafel, ezme gibi...

Sosis Haşlama

Sosis Haşlama, sosisi seven çocuklar için en doğru pişirme seçeneğidir. Bol su içerisinde kaynayarak pişirilen sosislerin içerisinde bulunma olasılığı yüksek bakteriler kaybolurlar. Tarifi her türlü sote ve pilavın yanında tüketebilirsiniz. Arzu edenler bu tarifi kahvaltı sofralarına dahil edebilirler. Pratik ve kısa zamanda pişirildiği için...

Sebzeli Tavuk Haşlama

Sebzeli Tavuk Haşlama, Besin oldukça zengin olan tavuğun yanında bir de birbirinden taze mevsim sebzeleri, çocuklarımız için çok faydalı bir yemek olacaktır. Vereceğimiz tarifle lezzet bulacak bu yemek evinizde bulunan mevsim sebzeleri ile çeşitlendirilerek de damak tadınıza uygun hale getirilebilir. <...

Haşlama Patates

Haşlama Patates, sağlık açısından doğru bir seçim olacaktır. Her mevsim bulunabilen bu tarifi çok farklı sunumlarda kullanabilirsiniz. Örneğin, et sote sunumlarında yatak olarak, içerisine tereyağı ve süt koyup püre yaparak daha birçok ana yemek yanında kullanılabilir.Et yemeklerinin yanında çok iyi giden patatesin faydaları ise azımsanamaya...

Makarna Haşlama

Makarna haşlama, makarna yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. her insanın damak tadı farklıdır. Makarna yapmaya karar verirken ilk önce hangi makarna türü servis edilecekse, o makarna seçilmelidir. Makarna seçildikten sonra sade mi, salça soslu mu, domates soslu mu yada peynirli mi yapılacağına karar verilmeli. Karar verildikte...

Sebze Haşlama

Sebze Haşlama, kolayca yapılan bir garnitür seçeneğidir. Sağlıklı yaşamayı prensip edinenler bu tarifi uygulayabilirler. Oldukça kolay olan bu tarif çok kısa zaman içerisinde hazırlanır ve pişirilir. Ana yemek yanına yakışacak bir seçenektir. Kilo fazlası olanlar bu tarifi yapabilirler. Kalorisi çok düşük olan bu tarif aynı zamanda sindirim ...

Patatesli Et Haşlama

Patatesli Et Haşlama, isteğe bağlı olarak kemiksiz lop et veya kemikli et kullanılarak hazırlanabilir. Örneğin kuzu incik, kuzu kol, kuzu gerdan, kuzu but veya dana eti tercih edilerek hazırlanabilir. Besleyici değeri oldukça yüksek ve mükemmel bir lezzete sahip olan patatesli et haşlama yemeği ile sizlerde çocuklarınız ve sevdi...

Patates Haşlama

Patates Haşlama, patates mutfaklarımızda sürekli bulunan yararlı sebzelerdendir. Çeşitli yemeklerinin yapılması ile beraber çoğu yemeklerin yapımında da katkı malzemesi olarak kullanılır. Ayrıca bir çok yemeğin yanında garnitür olarak da servis edilebilir. Patates, mutfaklarımızda haşlanmış şeklini elde etmek için pek çok yöntemle pişir...

Hindi Haşlama

Hindi Haşlama, düşük kalorili bir tariftir. Yağ oranı çok düşük olan hindi etinin kalp ve davar sistemine faydalı olduğu bilinmektedir. Hindinin vücudunda bulunan siyah etlerinde yüklü miktarlarda demir bulunmaktadır. Mineral bakımından zengin olan hindi etinde çinko bulunduğu için, bağışık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. Hindi eti, e...

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli tavuk haşlama, yağsız, protein değeri oldukça yüksek ve liflerin kısa olmasından dolayı çiğnemesi sindirimi oldukça kolay bir gıdadır. Tavuk fiyatları uygun olduğundan her mevsim protein alabileceğimiz bir gıdadır. Bir bütün tavuğun her bir parçasında çeşitli özellikte vitamin vardır. Tavukta yağ değeri düşük olan bö...

Tavuk But Haşlama

Tavuk But Haşlama diğer et haşlama çeşitlerine göre daha sağlıklı bir haşlama türüdür. Bunun sebebi beyaz et olmasıdır. Sağlıklı bir yaşam için tavuk but haşlama sık sık sofralarınızda yer alabilir. Tavuk ile yapılan haşlama yemeklerinde dikkat edilmesi gereken husus tavuğu derin dondurucudan çıkarıp direk ocağın üstüne yani ha...

Tavuklu Patates Haşlama

Tavuklu Patates Haşlama, diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal bir yiyecektir. Her mevsim yapılabilen bu haşlama türünü, dileyenler pirinç pilavı eşliğinde tüketebilirler. İçerisine konulacak olan farklı baharatlar ile harika bir garnitür olur. Hafif olduğu için isteyenler istediği öğünde korkmadan tüketebilirler. K...

Karnıbahar Haşlama

Karnabahar Haşlama, sağlık açısından çok doğru bir seçimdir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında yetişen bu sebzenin sayısız faydaları bulunmaktadır. Vitamin ve mineral açısından zengin olan bu sebzede, B1, B2, A ve C vitaminleri fazlaca bulunmaktadır. Kalsiyum, potasyum, fosfor ve fosfat bakımından zengin olan bu sebze, haşlanarak tüketildi...

Mısır Haşlama

Mısır Haşlama, bilindiği üzere mısır yetişme zamanında su isteyen bir tahıl ürünüdür. Yurdumuzda yaygın yetişen bir tarım ürünüdür.Su imkanları olan bölgelerde ve yörelerde yetişmektedir.Genellikle Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde çok yetişen bir tahıl ürünüdür.Karadeniz bölgesinde buğday tahılının yerini mısır ürünü almıştı...

Kuzu Haşlama

Kuzu Haşlama, et yemeklerinin bir çeşididir. Türk mutfağında kırmızı et tartışılmaz bir öneme sahiptir. Tüm yemeklerin içerisinde kullanılan etin sağlığa zararları olduğu kadar yararları da bulunmaktadır. Özellikle sindirimi kolay olan kuzu etinin kilo alımına etkisi azdır. Kuzu etinde diğer etlere oranla daha fazla oksitler bulunur. Kuzu...

Kuzu Eti Haşlama

Kuzu Eti Haşlama, Türk milleti kendi tarihi gibi kendine özgü en eski ve köklü mutfağını renkli kişiliğiyle yoğurmuş ve Türk mutfağının farkını ortaya koymuştur. Türk mutfağında önemle yer tutan et yemekleri besin ve protein değerlerine göre hazırlanması, pişirilmesi ve saklanması protein değerinin ve lezzetinin korunmasına yardım...

Haşlanmış Yumurta Salatası

Haşlanmış yumurta salatası, kahvaltı sofralarında gün içinde gerekli olan bütün vitamin ve mineralleri içinde barındıran çok besleyici ve bir o kadar da lezzetli bir salata çeşididir. Çocuklarına yumurta gibi çok faydalı bir besini yedirmekte zorlanan annelerin, bir de bu şekilde denemelerini öneririz. Severek yiyeceklerinden hiç şüpheniz ol...

İncik Haşlama

İncik Haşlama, bir çok yörede yapılan ve sevilerek yenen bir yemek türüdür. Bu yemek için tavuk, kuzu ve dana inciği kullanılabilmektedir. Ayrıca haşlama olduğu için çok sağlıklı bir öğündür. Çocuklarımız sevmezse de ara sıra haşlama et yemekleri yedirmekte fayda vardır. Kuzu incik haşlama için malzemeler;

İçli Köfte Haşlama

İçli Köfte Haşlama, özellikle Doğu Bölgesi'ne ait olan enfes lezzetlerden biridir. Doğu Mutfağının tercihe bağlı olarak bol salçalı ve kıymalı olarak hazırladıkları İçli köfte haşlamanın içeriğindeki pek çok baharat ve bakliyat ürünleri sağlıklı nitelikte olduğunu vurgulamaktadır. Özellikle kıymetli misafirleriniz için evde yapılan Y...

Düdüklüde Et Haşlama

Düdüklüde Et Haşlama, et pişirmek çok uzun zaman alabilen bir iştir. Hayatımıza düdüklü tencereler girdiğinden beri, bu sıkıntı artık yok denecek kadar azaldı. Et haşlama işlemi bir çok kişinin yaptığı gibi, suya at pişir şeklinde olduğu zaman et kendi lezzetinden uzaklaşmaktadır. Bu tarif ile sizde lezzetli bir şekilde mümkün olabilen en kı...

Dana Haşlama

Dana Haşlama, sağlık açısından oldukça faydalı olan yemek çeşitlerinden bir tanesi de dana haşlama yemeğidir. Çocukların özellikle gelişim dönemlerinde haftada 2 veya 3 kere dana haşlama yapılıp hem suyundan hem de etinden faydalanması gerekiyor. Mineral ve vitamin deposu olan dana haşlamayı ister kemikli et ile isterseniz sade kop et...

Brokoli Nasıl Haşlanır

Brokoli nasıl haşlanır, mucizevi bir besin olarak görülen brokoli üzerinde bilimsel alanda en çok araştırma yapılan besinler arasında yer almaktadır. Brokoli çok güçlü bir antioksidan olmak ile birlikte içeriğinde bulunan klorofil, mineraller ve vitaminler sayesinde tam bir sağlık deposu olarak bilinen besinler arasında yer almaktadır. Ayrı...

Boyun Haşlama

Boyun Haşlama, diğer bir adı da gerdan haşlama olarak bilinir. Bun et yemeğinde kuzu, koyun ve dana boyun eti fark etmez hepsinin de lezzetinin kendine özel farkı vardır. Boyun haşlama yemeğinde kullanılacak boyun etinin yanı sıra havuç, patates ve kuru soğan ile basınçlı tencerede haşlanır. Haşlanarak pişirilen yemek arzu edil...

But Haşlama

But Haşlama, beyaz et sevenler için güzel bir but tarifi vermek istiyoruz. Bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz çünkü sebzelerle bütünleşerek oldukça besleyici bir tariftir. Bu yemeği yaparken ailenizin ihtiyacına göre istediğiniz sayıda tavuk but kullanabilirsiniz. But sayısının yemeğin pişme süresinde ve su miktarında bir etkisi olma...

Dana İncik Haşlama

Dana İncik Haşlama; Dana incik haşlama evimizde yapabileceğimiz lezzetli et yemeklerinden biridir. Bu leziz yemeği hem ailemiz hem de misafirlerimiz için gönül rahatlığıyla hazırlayabiliriz. Ayrıca hazırlayacağımız bu yemekle besin değeri yüksek sağlıklı bir öğün hazırlamış olacaksınız.Malzemeler 6 Kişil...

Dil Haşlama

Dil haşlama, diğer haşlama yemeklerine oranla biraz farklılık göstermektedir. Bir sakatat yemeği olduğu için tartışmalara konu olan bir yemektir. İnsanlar sakatatlar konusunda malum ikiye ayrılmaktadır. Bazıları sakatatı aşırı severken bazıları da ağzına bile sürmemektedir. Dil haşlama sakatat sevenler için tabi ki çok lezzetli bir sa...

Haşlama

Haşlama, genel olarak bir et yemeğidir. Etin yanı sıra tavuk, balık ve sebze gibi birçok yiyecek haşlama yöntemi ile hazırlanabilir. Bazı yörelerde bu yönteme kaynatma denildiği de bilinmektedir. Kısık ateş tercih edildiği sürece çok faydalı bir yemektir. Yüksek sıcaklık besinlerin değerini öldürebilir bu nedenle kısık ateş ter...

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori, mısır en çok yaz aylarında haşlanmış, közlenmiş ve patlamış şekillerde tüketilebilen bir besindir. Mısır içeriğinde bir çok vitamin bulunduran lif deposu sebzelerden biridir. Aynı zamanda karbonhidrat kaynağı olan mısır, kilo vermeyi düşünenler için sınırsız olarak tüketilecek besinlerden değildir. Özellikle...

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama

Düdüklü tencerede tavuk haşlama, kış aylarında bol bol tükettiğimiz bir yemektir. Tavuk haşlamada sebze ve tavukların bütün vitamin suyu bırakır özellikle su ile tüketilmesi çok önemlidir. Çocukların ve yaşlıların tüketmesi gereken bir yemektir. Besin ve protein değeri oldukça yüksektir. Kızartılmış ve fırınlanmış tavuk gibi ...

Dana Eti Haşlama

Dana eti haşlama, oldukça kolay bir şekilde hazırlayacağınız bir tariftir. Demir açısından zengin bir besin olan dana eti, özellikle gelişme çağındaki çocuklara, gebelere ve doğurganlık çağında olan kadınlara çok yararlı etkiler yapacaktır. Doyurucu olduğu kadar, protein açısından da çok besleyicidir. Eğer sağlıklı beslenmek ist...

Et Haşlama

Et haşlama, etlerin ve sebzelerin su oranı yüksek derin bir tencerede kaynama noktası yakın bir sıcaklıkta pişirilmesine denir. Haşlama yöntemi ile pişiren et kızartılmış ve fırınlanmış etlere göre daha yumuşak daha sulu olur. Hazımsızlık çeken, çiğnemede zorluk çeken çocuk ve yaşlılar için oldukça uygun besin değeri yüksek bi...

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Haşlama İçli Köfte Tarifi, öncelikle içli köfte geleneksel ve yöresel lezzetlerimizden biridir. Çoğunlukla doğu Anadolu bölgemizde sık yapılan içli köfte kızartma ve haşlama olarak yapılabilir. Aynı zamanda kızartıldığı zaman daha bir kalorili olduğu gibi haşlaması da kalori bakımından daha azdır. Bu nedenden dolayı kilo problemi yaşa...

Bütün Tavuk Haşlama

Bütün tavuk haşlama diğer et haşlamalara göre daha sağlıklıdır. Bunun nedeni tabi ki beyaz ettir. Herkes tarafından bilineceği üzere dünyada beyaz et daha çok tüketilmektedir. Bütün tavuk haşlama ise yüzlerce çeşit beyaz et yemeğinden sadece biridir. Yemek hazırlarken mutlaka sağlığınıza dikkat edin.Bütün Tav...

Beyin Haşlama

Beyin haşlama, çoğu kişinin severek yediği salatalar arasında yer almaktadır. İster koyun beyniyle, isterse dana beyniyle bunu hazırlayabilirsiniz. Beyin oldukça yumuşak bir besin olduğundan bunu fazla haşlamamak gerekiyor. En önemlisi haşladıktan sonra, vakit geçirmeden buzlu suyun içine konulmalıdır. Böylece beyin kendisini to...

Haşlama Nasıl Yapılır

Haşlama Nasıl yapılır, Haşlama bir et yemeğidir. Etin yanı sıra sebzede içermektedir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir yemek olan haşlama birçok doktorunda tavsiyesi arasındadır. Peki haşlama nasıl yapılır birlikte öğrenelim.Haşlama İçin Gerekli Malzemeler1 kilogram kemikli et3 adet p...

Haşlanmış Nohut

Haşlanmış nohut; yemeklerde malzeme olarak kullanıldığı gibi, yemeklerin içinde ekstradan konulan bir besin olarak da değerlendirilebilir. Yemek olarak yapıldığında, yöresel olarak etli ve etsiz bir çok çeşidi bulunmaktadır. Nohutun kullanıldığı yemekler arasında ekmek, börek, bulgur pilavı, bamya, humus, ezme, salata gibi çeşitler yer ...

Hindi Boynu Haşlama

Hindi boynu haşlama, tarifi vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir yemek tarifidir. Hindi eti üstelik bağışıklık sistemini de güçlendirdiği bilinmektedir. Hindi eti diğer yerlere kıyasla daha az yağ içermektedir. Uzmanlar bu yüzden diyet yapanlar için hindi eti önermektedir. Kalori bakımından da oldukça düşük ve hafif bir yemek tari...

Haşlama Diyeti

Haşlama Diyeti, Sadece haşlama diyeti ile bir haftada beş kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte size o muhteşem diyetin küçük ip uçları ile birlikte tam listesi. Haşlama diyetinin en önemli besin kaynağı patatestir. Patatesi haşlayarak hem vücuda kilo yapacak etkilerden uzaklaştırmış olursunuz hemde sizi tok tutarak acıkmayı geciktirm...

Kuzu Kol Haşlama

Kuzu kol haşlama, et suyu yetişkinler ve çocuklar için kemik gelişimi ve sağlığı açısından mutlaka tüketilmesi gereken bir gıdadır. Özellikle kışın soğuk günlerinde vücut direncini artırmak ve bağışıklığı kuvvetlendirmek için mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir. Kuzu kol haşlama yaptığımızda hem etinden hem de suyundan fayd...

Düdüklü Tencerede Patates Haşlama

Düdüklü tencerede patates haşlama; patateslerin haşlanma süresini kısaltır. Düdüklü tencerenizi uygun pişirme prosedürüne ve güvenlik kontrollerini yaptığınızı iyice kontrol etmelisiniz.Patates, ülkemizde patates üretimi oldukça yaygındır ve bir çok bölgemizde yetiştirilmektedir. Patates en çok İç Anadolu Bölge...

Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Haşlama biber turşusu nasıl yapılır, Değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli bir karışım içinde suda belli bir süre bekleyerek yemeğe hazır bir duruma gelmesine turşu deriz. Kış hazırlıklarının başında özellikle turşu gelir. Özellikle Türkler olarak bizler çok severiz ve yapımı çok yaygındır. Haşlama biber turşusu nasıl yapılır diyecek ...

Et Haşlama Kaç Kalori

Haşlama Et Kaç Kalori, 1 Porsiyon (100 Gram) Haşlama Et, yaklaşık olarak 89 (kcal) kaloridir. Haşlama et; içerisinde bulunan yağlı kısımlar ayrı olarak yenildiği zaman sağlıklı bir et yemeğidir. Patates katılarak yapılan haşlama et yemeğinde, 1 küçük boy patates 1 dilim ekmeğe eşittir. Tükettiğiniz zaman ekmek yeme hakkınızdan azaltmanız öne...

Haşlanmış Patatesli Yumurta

Haşlanmış patatesli yumurta, çok lezzetli bir yiyecektir. Lezzetli olmasının yanında ayrıca sağlıklıdır. Haşlanmış patatesli yumurta kolay ve pratik bir yiyecektir. Özellikle kahvaltı masalarını süsler. Patates ve yumurta ayrı ayrı çok sağlıklı ve yararlıdır. Patates içermiş olduğu mineral ve vitaminler bakımından zengin bir besindir. Patate...

Haşlama Tavuk

Haşlama tavuk: hafif ve vücuda ağırlık vermeyen bir yemektir. Bir çok kişinin severek ve beğenerek yediği, sık sık sofralarda yer alan bir yemektir.besin değeri oldukça yüksektir. Haşlama olduğu için çok daha sağlıklı bir yemek olan haşlama tavuk pratik ve kolay yapımı ile de zaman almadan sofralarda yer almaktadır. Özellikle ilerlemiş yaş g...

Haşlanmış Patates Köftesi

Haşlanmış patates köftesi, tarifi annemin yıllar öncesinden bizim için yaptığı köftenin tarifidir. Ben bu tarifi şimdi oğlumun beslenmesine patates haşlaması günleri için hazırlıyorum. Oğlum severek tüketiyor. Hem haşlanmış patatesin yavanlığı kalmıyor hem de besin değeri de artıyor. Bekleyen haşlanmış patatesleri dahi bu tarifle değerl...

Haşlama Et

Haşlama et, Haşlama et tarifi herkesin mutlaka yapıp yemesi gereken bir yemek tarifidir. Özellikle çocuklara ve hamilelik dönem veya emziren kadınların yemesi gereken bir tariftir. İçinde bulunan vitamin ve mineral açısından oldukça zengin gıdalar olduğu için bebek ve çocuklar için önemli bir besin kaynağıdır. Büyüme ve gelişme sürecinin hız...

Kuru Fasulye Haşlama

Kuru fasulye haşlama, kuru fasulye özellikle soğuk kış aylarının vazgeçilmez sıcak yemeklerinden biridir. Başka bir ilave olmadan da enfes bir yemek olduğu gibi kemikli ve kemiksiz et, sucuk veya pastırma ilavesiyle güzel et kokan bir kuru fasulyede pişirilebilir.Kuru fasulye ıslatma Kuru fasulye haşlamak oldukça basi...

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori; Nohutun haşlanmış hali kaç kalori ettiği fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin merak konusu iken aynı zamanda nohut ile yapılan yemekleri seven ve nohutu kuruyemiş olarak da tüketen insanların merak ettiği sualler arasında yer almaktadır. Haşlanmış nohut kaç kalori; Haşl...

Tavuk Pirzola Haşlama

Tavuk pirzola haşlama: Tavuk pirzola yemeği sağlığa faydalı bir yemektir. Doyurucu besleyici ve oldukça lezzetlidir. Sık sık sofralarda yer almaktadır. Tavuk pirzola haşlama olarak sofralarda yer aldığında çok daha sağlıklı olmaktadır. Haşlama yemekleri kızartma yemeklerine göre daha az kalori vücuda vermektedir. Bunun için haşlama yemekleri...

Palamut Haşlama

Palamut haşlama; Balık hemen hemen herkesin severek yediği ve omega 3 yönünden oldukça zengin bir besindir. Hafızanın kuvvetlenmesi için yardımcı bir besindir.. Özellikle gelişim çağında olan çocukların hem boy hemde zeka gelişimine çok faydalıdır. Balık en az haftada iki defa tüketilmelidir. Balık çeşitlerinin içerisinde palamut omaga 3 yön...

Haşlanmış Patates Salatası

Haşlanmış patates salatası; Patates hemen hemen her mutfağın baş tacı bir sebzesidir. Önceliklik kızartması olarak her çeşitti sevilerek tüketilmektedir. Patatesin en sağlıklı şekli ise haşlanmış halidir. Haşlanmış patatesten çeşitli garnitürler elde edebiliriz. Örneğin patates püresi, baharatlı patates topları veya haşlanmış patates sala...

Haşlanmış Patates Kalori

Haşlanmış Patates Kalori: Patates günlük yaşamda en çok tüketilen besin maddelerinden birisidir. Orta irilikte haşlanmış 1 adet patates ortalama olarak 70 kalori içermektedir. 100 gram haşlanmış patates 1.63 gram protein, 11.85 gram karbonhidrat ve 0.09 gram yağ içermektedir. Haşlanmış patates, patatesin yemekleri arasında en çok tercih...

Haşlanmış Sebze

Haşlanmış sebze, oldukça sağlıklı besin değeri oldukça yüksek ve kalorisi bir okadar da düşük olan kolay ve pratik bir yemek tarifidir. Az zahmetle hazırlanan bu garnitür çeşidi, ana yemeklerin yanında çok yakışan bir yemektir. Aynı zamanda bu tarif diyet yapanlar içinde çok güzel bir tercih olacaktır. Uzmanların önerdiği bu tarif kolestero...

Haşlama Dana Eti

Haşlama dana eti: Haşlama dana eti kızartma yemeklerinin yağlı yapısından uzak durmak isteyenler için ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Eşsiz bir lezzete sahip olan haşlama dana eti görünümü ile de iştah kabartıcı bir yemektir. Genellikle sofralarda ana yemek olarak sunumu yapılan bir yemektir. İlerleyen yaşlarda hafif yemek terc...

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır; Kırmızı pancarın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Çok sağlıklı bir sebzedir. Başta günümüzde bilinen kansızlık olmak üzere birçok sağlık sorununa iyi gelir. Bunlardan bazıları; Güçlü bir iltihap engelleyicidir, kansere karşı etkilidir, Detoks etkisi vardır. Daha bir çok şey sayabiliriz faydalarından. Bir kişi ...

Balık Haşlama Nasıl Yapılır

Balık haşlama nasıl yapılır? Diyorsanız cevabı yazımızda. Bir ön bilginin ardından balık haşlamanın tarifine geçelim. Balık haşlama kırlangıç, kefal ve levrek balıklarından yapılır. İki çeşit balık haşlama vardır. Suda ve buğuda haşlama. Haşlanacak balık taze olmalıdır. İyice temizlendikten sonra o gün yada fazla bekletmeden bir iki gün için...

Süt Mısır Nasıl Haşlanır

Süt Mısır Nasıl Haşlanır, Merhabalar, süt mısır haşlamanın da tarifi olur mu? Demeyin. Ben ne zaman pazardan süt mısır alıp eve getirip haşlasam sahilde kocaman kazanlarda satılanların mısırın tadınıbir türlü yakalayamıyorum diyenler için. Bu sebeple süt mısır haşlama tarifi de olur.Malzemeler:...

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Düdüklüde tavuk baget haşlama: Ağızda dağılan eşsiz lezzete sahip olan bir yemektir. Hemen hemen herkes tarafından sevilen bir yemektir. Besin değeri yüksektir ve vücuda ağırlık vermez. Doyurucu, besleyici ve hafif bir yemek olan düdüklüde tavuk baget haşlama görünümü ile de iştah kabartmaktadır. Kızartma yemeklerine göre kalorisi çok daha d...

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Düdüklü Tencerede Et Haşlama, Et pişirmek oldukça uzun zaman alan bir işlemdir. Hayatımıza düdüklü tencereler girdiğinden bu yana bu sorun nerede ise yok denecek kadar azalmıştır. Et haşlama işi çoğu kişinin yapmış olduğu gibi suya at pişer biçiminde olduğu an et kendine has o lezzetini kaybetmektedir bu tarif sayesinde artık sizde çok le...

Lahana Nasıl Haşlanır

Lahana Nasıl Haşlanır; Evlerimizde çok severek tükettiğimiz ve öğünlerimize ayrı bir lezzet veren bir sebze de lahanadır. Pek çok çeşitte yemeği yapılmaktadır. Kimi zaman salatası, kimi zaman dolması, kimi zaman ise kapuskası yapılarak tüketilen bir sebzedir. Ancak lahana dolmasında yapıldığı gibi lahanaların genel olarak haşlanması gerekmek...

Tavuk Haşlama Yemeği

Tavuk haşlama yemeği, Bu yemek tarifi sağlıklı olduğu kadar bir o kadarda lezzetli ve de kolayca hazırlanan pratik bir yemek tarifidir. Bu tarifin içine eğer arzu ederseniz normal soğan yerine arpacık soğan da ekleyip daha görseli güzel bir hale getirebilirsiniz. Aynı şekilde havuç da ekleyerek lezzetine lezzet katın. Tavuk suyu ve tavuk suy...

Diyette Haşlanmış Patates Yenir Mi

Diyette Haşlanmış Patates Yenir Mi, Patates vücut için gerekli olan karbonhidratların bitkilerin içinde depolanmış olan nişastayı yüksek oranda içinde bulunduran bir bitki türüdür. Patates içinde çok fazla nişasta bulundurması nedeni ile aşırı tüketilmesi durumunda kilo almaya neden olabilir. Aynı zamanda haşlanmış patates yemek de dikk...

Yumurta Nasıl Haşlanır

Yumurta Nasıl Haşlanır; Zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudumuzun temel ihtiyacı olan aminoasitleri de içerisinde barındırır. Ayrıca A, D, B1, B2, B6, B12, E ve K vitaminlerini içerir. Bir tane yumurtanın içerisinde beş altı gram ham protein bulunmaktadır. Protein b...

Sade Tavuk Haşlama

Sade tavuk haşlama: oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan kolaylıkla sofralarda yer almaktadır. Sade tavuk haşlama hemen hemen herkes tarafından sevilerek ve benimsenerek tüketilmektedir. Pilav eşliğinde eşsiz bir lezzete kavuşan sade tavuk haşlama yüksek protein içermektedir. Özellikle yeni ameliyat olanlara hastalık yaşayanlara grip ve...

Haşlama Et Yemeği

Haşlama Et Yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Vitamin değeri de oldukça yüksek olan haşlama et yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Et ve sebze sevenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yemekler arasında yer almaktadır. İçerinde sebzenin bulunması nedeniyle annelerin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği bir y...

Piliç Haşlama

Piliç Haşlama: Pilici bütün olarak haşlama öbür et haşlama çeşitlerine göre daha iyi ve sağlıklıdır. Bunun sebebi tabi ki beyaz et olmasıdır. Bütün insanlar tarafından bilindiği üzere dünyada beyaz et çok daha fazla oranda tüketilmektedir. Bütün olarak haşlanan piliç ise yüzlerce beyaz et yemeği çeşitlerinden yalnızca bir tanesidir. Ye...

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır

Kuru mısır nasıl haşlanır: Öncelikle pazardan, manavdan veya bahçeden toplanan mısırların püsküllerini ve kabuklarını ayıklayın. Daha sonra büyük olan mısırları ikiye bölün. Daha sonra mısırları bol su ile yıkayın. Düdüklü tencere içerisine hazırlanan taze mısırları koyarak üzerine su ekleyin. Mısırın haşlandıktan sonra aromasının ve mısır k...

Haşlanmış Patates Kızartması

Haşlanmış patates kızartması, Hafta içi geçiştirilerek yapılan hatta bazı sabahlar hiç yapılmayan bir çoğumuzun en sevdiği öğünlerden biri olan kahvaltı maalesef zaman bulunamadığından dolayı ertelenen bir öğündür. Bunu telafi etmek için hepimiz hafta sonu geldiğinde pratik ve lezzetli sofralar hazırlayıp uzun sohbetli kahvaltılarda s...

Haşlanmış Mısır Salatası

Haşlanmış mısır salatası: Salatada taze mısır kullanılması salataya ayrıcalıklı bir lezzet vermektedir. Üstelik görünüm olarak da iştah kabartıcı bir görünüm oluşmaktadır. Ana yemek yanlarında tamamlayıcı lezzet olarak yer alan haşlanmış mısır salatası herkesin sevebileceği salata çeşitleri arasındadır. Besin değeri oldukça yüksektir. Bol ma...

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori; Günlük hayatımızda oldukça fazla tükettiğimiz haşlanmış yumurta sofralarımızın vazgeçilmezi arasında yer almaktadır. 1 Adet (50 Gram) Haşlanmış Yumurta, yaklaşık olarak 75 (kcal) kaloridir. Haşlanmış yumurta içerisinde protein, fosfor, folik asit, demir ve çinko barındırmaktadır. Aynı zamanda sağlık bakımından o...

Et Haşlama Yemeği

Et haşlama yemeği, Et protein açısından oldukça zengin bir besindir. Vejetaryenler hariç hemen hemen herkes eti severek tüketmektedir. Kimimiz eti ızgarada kimimiz kavurma şeklinde severken kimimizde haşlama olarak severiz. Özellikle diyet yapanlar için et haşlama yemeği ideal bir yemektir. Hazırlanışı oldukça kolay olmasına rağmen ço...

Patates Nasıl Haşlanır

Patates Nasıl Haşlanır, herkesin bildiği gibi genel olarak, normal tencerede yada düdüklü tencerede su ile haşlanır. Patates seneler boyunca mutfaklarımızda bulunuyor ve hada bulunmaya devam ediyor. Patates ile türlü yemekler hazırlanırken bununla beraber çoğu yemeklerin yapımında da katkı malzemesi olarak kullanılmaktadır. Ayrıyeten birçok ...

Karides Nasıl Haşlanır

Karides Nasıl Haşlanır, öncelikle karides kabuklular grubundan bir canlıdır ve balık değildir. Karidesin dış tabakası kalsiyum karbonat kaplı kabukla kaplıdır. Kuyruk kısmı geniş yüzgeci andırırken kuyruğunu ileri geri sallayarak yüzer. Karides bünyesinde barındırdığı selenyum bakımından oldukça zengindir ve selenyum minerali ise başta kanse...

Havuç Haşlama

Havuç haşlama, haşlanarak pişirilen sebzeler içinde en kolay pişenlerden biridir. Eğer doğru şekilde haşlanabilirse bu yolla çok lezzetli havuçlar elde edilmesi de mümkündür.Havuç haşlama yapmak gerçekten kolay bir iştir. Bu sebepten fazla bir hazırlık yapılmasına gerek yoktur. İşe, diğer sebzelerde olduğu gibi, ha...

Haşlanmış Patates

Haşlanmış patates, oldukça sevilen ve hayatımızda çok fazla tüketilen bir besindir. Ancak bulunduğumuz çağın en büyük sorunları arasında aşırı kilo sebebiyle hangi besin daha az kilo yapar diye araştırmalar yapılmaktadır. Ülkemizde patates en çok tüketilen besinler arasında üst sıralarda yer almaktadır, fakat patates içerisindeki nişast...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçalanırsa taze süt mısırıdır. Süt mısırından başka orta sertlikte taneli olanlar ve çok sert taneli olanlar vardı...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir. Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür. Her biri birbirinden lezzetlidir ama haşlama kestane tadı bambaşka bir tatdır. Özellikle kestanenin kabuklarını...

Buğday Nasıl Haşlanır

Buğday nasıl haşlanır, buğday gerek çorbalarda, gerek aşurede, gerekse yemeklerde çokça tercih edilen bir ürün türüdür. Haliyle her çeşitte de farklı bir şekilde haşlama şekli mevcuttur.Buğday ne kadar sürede haşlanmalıdır?Haşlama için kullanıla...

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış Mısır Besin Değeri; 100 gram haşlanmış mısır, 96 kaloridir. Mısır tahıl grubunda yer alan bir besindir. Mısır, folik asit, potasyum, B grubu vitaminler, magnezyum, fosfor, lif ve demir açısından oldukça zengin bir besindir. Yarım orta boy kadar haşlanmış mısır ya da 1 su bardağı miktarında yağ bulunmayan patlamış mısır bir dilim ek...

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyoruz fakat haşlanmış kestaneyi görebilmemiz pek mümkün olmaya biliyor bu yüzden haşlama kestane yeme keyfiniz eksi...

Haşlama Yemeği

Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Bir çok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan sofralarda yarım saat içerisinde yer alan yemekler arasındadır. Besin değeri oldukça yüksektir. Doyurucu ve besle...

Biftek Haşlama

Biftek Haşlama, Biftek hemen hemen herkesin severek yediği bir yemeğidir. Biftek Haşlama olarak pişirildiğinde ayrı bir lezzete bürünmektedir. Kimsenin reddedemeyeceği lezzetler arasında yer almaktadır. Özel günlerde genelde tercih edilmektedir. Misafir alımlarında sofrayı süsleyen biftek haşlama sosla beraber de servis yapılmaktadır. Sizde ...

Haşlanmış Patates Diyeti

Haşlanmış Patates Diyeti, Patates diyeti tarifleri kalorisi düşük bir diyet türüdür. Haşlanmış patates haricinden fazla besin çeşidi kullanılmadığından dolayı diyetisyenler tarafından fazla önerilmemektedir. Ancak haşlanmış patates diyeti kilo vermenin üzerinde oldukça etkili olduğu için hızlı kilo vermek isteyenlerin tercih ettikleri...

Düdüklüde Tavuk Göğsü Haşlama

Düdüklüde tavuk göğsü haşlama: Oldukça pratik ve kolay bir yapımı olan düdüklüde tavuk göğsü haşlama kalorisi olmayan besin değeri yüksek bir besindir. Özellikle pilav eşliğinde herkes tarafından sevilen ve beğenilerek yenen tavuk göğsü haşlama düdüklüde yapıldığı zaman çok daha yumuşak ve lezzetli olduğu bilinmektedir. Düdüklü tavuk göğsü h...

Tavuk İncik Haşlama

Tavuk incik haşlama, bu tarif çok amaçlı yapılan bir yemektir. Hem suyunu yemeklerde ve çorbaların içine koyarak kullanabilirsiniz. Hemde tavuk incik haşlamayı yağda kızartarak veya yanında güzel bir pilav eşliğinde yeyip tüketebilirsiniz. Üstelik tavuğun içinde bulunan vitamin ve minerallerde vücudumuzun eksik olduğu besin değerlerini de ka...

Et Haşlama Sosu

Et haşlama sosu: Et yemekleri ülkemizde oldukça sevilmektedir. Fakat sosla beraber pişen et yemeklerinin yeri apayrıdır. Et haşlama sosu et yemeklerine lezzet veren, daha yumuşak ve ağızda dağılan bir kıvama gelmesine fayda sağlayan sostur. Çeşitli şekillerde hazırlanabilen et haşlama sosları ile yapılan et yemeklerinde var ola...

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori, Türkiye'de oldukça büyük bir tahıl bitkisi olan mısır yurdumuzda da çok sık bir şekilde yenilen bir bitki türüdür. Mısır denince akla yazın yetişmekte olan püsküllü ve uzun boylu çok hoş duran bir tahıl çeşidi gelmektedir. Mısırın farklı çekirdek kısımlarından yağ bile üretilmektedir. Mısır içermiş old...

Haşlanmış Yumurta

Haşlanmış yumurta, protein ve besin değerleri bakımından çiğ yumurtayla aynıdır. Pişme işlemi gören ve kimyasal değişime uğrayan yumurta içeriğindeki besin değerlerini kaybetmez. Yumurtanın pişirilme şekli ne olursa olsun ister haşlayarak ister tavada kızartarak vücudumuz için ve gelişim çağındaki çocuklar için son derece faydalıdır. Ayrıca ...

Haşlanmış Yumurta Diyeti

Haşlanmış Yumurta Diyeti: Haşlanmış Yumurta yemek aşırı kilo aldırır ve diyeti bozar gibi söylemler pekte inandırıcı olmamakla beraber, yumurta diyeti son günlerde tüm dünyada epeyce yaygın bir hal almış durumdadır. Bunun nedeni ise yerli ve yabancı birçok tanınmış insanların haşlanmış yumurta tüketerek zayıflamayı tercih etmesinden k...

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Haşlanmış yumurta besin değeri, vücudumuz için gerekli olan birçok vitamin ve mineralleri içermektedir. Özellikle vücut geliştirme sporu yapanların günde neredeyse 5 yumurta yedikleri olmaktadır. Ancak onlar beyaz kısmını daha çok tercih etmektedir. Yumurta günlük besin ihtiyaçlarımızın neredeyse bir çoğunu karşılayabilir. Kızartma yapmak ko...

Düdüklüde Tavuk Haşlama

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama, özellikle de kış mevsiminde çok sık yenilen bir yemek türüdür. Tavuk haşlamada sebze ile tavuk lezzetini suya bırakmaktadır. Bu yüzden dolayıda özellikle de haşlama suyunun içilmesi gerekir. Yaşlı ve gelişim çağında olan çocukların tüketmesi gereken bir yemek türüdür. Düdüklü tencerede tavuk protein ve...

1 Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori

1 haşlanmış yumurta kaç kalori, sofraların baş tacı, kahvaltının vazgeçilmezi, pastanın, kekin ve hamur işlerinin bir numaralı elemanıdır. Yumurtayı mutfaklarımız da birçok yemeğin içine kullanmaktayız. Yumurtanın kalori değeri için pişirilme şekli, beyazı ve sarısı kullanıldıkları alana göre çok önemlidir. Sağlık açısından tüketmemiz ...

Düdüklüde Mısır Haşlama

Düdüklüde mısır haşlama, Taze mısır hemen hemen herkes tarafından sevilen bir atıştırmalık besindir. Sağlığa oldukça faydalıdır. Her ne kadar pişim aşaması uzun sürse de kolay ve pratik bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. Düdüklüde mısır haşlama özellikle çocukların hayır diyemediği bir alternatif yiyecektir. Hem doyurucu hem besleyici öze...

Düdüklüde Patates Haşlama

Düdüklüde Patates Haşlama, Patates dört mevsim mutfaklarda eksik edilmeyen herkes tarafından bayılarak yenilen bir sebze türüdür. Patates ile çeşitli birçok yemek yapılır ve yemeklerin yanına enfes garnitür olarak da hazırlanır. Kök sebze çeşitlerinden birisi olan patatesin nişasta oranı oldukça fazladır. Patates lif, potasyum...

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır

Aşurelik buğday nasıl haşlanır, aşurelik buğday ülkemizde Konya, İzmir, Gaziantep ve Şanlıurfa illerimizde üretilmektedir. Makarnalık sert durum buğdayı işlenerek aşurelik buğday halini almaktadır. Aşurelik buğday mutfaklarımızda sıklıkla yer alıp çorbalarda, aşure tatlısında bazı yemek ve salataların yapımında kullanılmaktadır....

Haşlanmış Tavuk Göğsü

Haşlanmış tavuk göğsü: Hemen hemen herkes tarafından sevilen bir lezzettir. Diyette olanlar, yaşı ilerlemiş insanlar, bir kaç gün önce ameliyat olmuş insanlar için en ideal yemek seçenekleri arasında yer almaktadır. Ayrıca az bir kaloriye sahiptir. Fazla kilo sorunu yaşayanların diyet listesinde yer alan seçenekler arasındadır. Haşlanmış ...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi ile yemeğe hazır hale gelmesine denir. Kışlık turşular genellikle kış mevsiminin başında yapılmaya başlanır ve bütün bi...

Haşlama Terbiyesi

Haşlama Terbiyesi, Besin değerini kaybetmeden vitamin ve mineral dengesini koruyarak besinleri tüketmenin tek yolu haşlama yöntemidir. Haşlama terbiyesi ile besinlerin vücuda faydası daha fazla artmaktadır. Bu nedenle özellikle gelişim çağında olan çocukların haftada en az bir kez haşlama terbiyesi yemeleri tavsiye edilir. Ayrıca sporcu olan...

Haşlanmış Yumurta Protein

Haşlanmış Yumurta Protein, Bir adet haşlanmış olan yumurta da yaklaşık olarak 6 gram protein bulunmaktadır. Buda çocukların sağlıklı gelişimleri ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesini büyük ölçüde etkilemektedir. Yumurtanın içinde bulunan proteinin yaklaşık olarak %55' i beyazında %45' i ise yumurtanın sarısında bulunmaktadır. Bilindiği gi...

Et Nasıl Haşlanır

Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmediğinden zararlı bir hal alabileceği gibi, süresinden fazla haşlamanız ise besleyiciliğini kaybetmesine sebe...

Tavuk Budu Haşlama

Tavuk budu haşlama, Et kadar tavuk hatta tavuk etten daha çok seviliyor ve daha çok tüketiliyor. Bunun nedeni hem çok lezzetli olması hemde ete göre biraz daha ucuz olmasıdır. Böyle olunca herkes rahatlıkla tavuk alıp arzu ettiği yemeği yapabilir. Tavuk her yemeğe yakışan bir yiyecek. Tavuk ile çeşit çeşit yemekler yapılabilir. Pilav, çorba,...

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır, bir tencere içerisinde su ile haşlanır. Yeşil mercimek içinde bulundurduğu vitaminler sayesinde çok zengin bir yapıya sahip olan bir besin olmaktadır. Özellikle folik asit bakımından önemli bir besin zenginliğine sahip olan bu baklagil, herkesin kesinlikle tüketmesi gerekli olan bir besindir. Bu sebeple de en a...

Tavuk Patates Haşlama

Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır, hem lezzet verir hemde vitamininden yararlanmış olursunuz. Sağlıklı ve bol vitaminli olan patatesli tavuk haşlamasını sofralarımızda sık sık yer vermeliyiz.

Pancar Nasıl Haşlanır

Pancar nasıl haşlanır, Pancar haşlamak zaman almaktadır.bunun için düdüklü tencere kullanmak en uygun olanıdır. Böylece çok daha kısa sürede haşlayabilirsiniz. Öncelikle pancarı bol su ile yıkayarak iyice temizleyin. Pancarın kabuklarını gerekirse fırçalayarak yıkamakta fayda vardır. Böylece daha çok temizlenmiş olur ve topraklardan iyice ar...

Kuşbaşı Et Haşlama

Kuşbaşı et haşlama nasıl yapılır, bunu anlatmadan önce yemeğe katılacak etin ilk önce pişirilmesi gerekmektedir. Yemek malzemelerinin pişme süresi ile etin pişme süresi aynı değildir. Kuşbaşı et haşlamanın yumuşaklığı nedeniyle yemeklerde doğrudan kullanılır. Yumuşak kuşbaşı et haşlamanın bazı yön...

Kuzu Et Haşlama

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yemekleri masanızdan eksik etmemeniz çok önemlidir. Kuzu et haşlama ve yanında beyaz bir pilavla muhteşe...

Nohut Nasıl Haşlanır

Nohut nasıl haşlanır, Yaklaşık on bin yıllık geçmişe sahip olan nohut, çok önemli besin kaynakları arasında yer almaktadır. Yılda yalnızca bir kere ürün verir ve 60 santimetreye kadar boyu ulaşmaktadır. Ülkemizdeki kırsal bölgelerde nohut yetiştirilmektedir. Nohut yetiştirilen yerlerde bol suya ihtiyaç vardır. Daha çoğunlukla kurutulmuş olar...

1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori

1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden bir tanesidir. Birbirinden farklı şekillerde hazırlanarak tüketilebilir. İster haşlama, fırında yada kızartma olarak hazırlanabilir. Aralarında en düşük kaloriye sahip olan ve sağlıklı şekli haşlama olanıdır. İster ana yemek olarak ister ara öğün ...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makarna haşlamak için gerekli malzemeler Bir paket makarna<...

 

Tavuk Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Mantı Haşlama
Brokoli Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Kemik Haşlama
Kestane Haşlama
Yumurta Haşlama
Lahana Haşlaması
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kalori
Gerdan Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Patlıcan Haşlama
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Patatesli Tavuk Haşlama
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kabak Haşlama
Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein,...
Kereviz Haşlama
Kereviz Haşlama
Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir be...
Mısır Haşlama Süresi
Mısır Haşlama Süresi
Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duru...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve ma...
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 7...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Haşlama Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Haşlama Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018