Tavuk Nasıl Haşlanır?
21 Haziran 2024

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk haşlama yaparken ilk adım, hangi tavuk etini kullanacağınıza karar vermektir. Tavuk etini göğüs, pirzola, but veya kanat gibi farklı bölümlerden seçebilirsiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra, yemeğe lezzet katacak sebzeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz. Öncelikle havuçları yıkayıp halka şeklinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğramak da bir alternatiftir. Havuçlar hazır olduktan sonra, patatesleri de kişisel zevkinize göre doğrayabilirsiniz. Patatesleri soyduktan sonra doğrayın ve hazır hale getirin. Patateslerin nasıl doğranacağı tamamen sizin tercihinize bağlıdır.

Patatesleri küp küp doğrayabilir veya sadece dörde bölerek büyük dilimler halinde servis edebilirsiniz. Daha sonra haşlama için gerekli olan tuz ve pul biberi hazırlayın. Ayrıca, yemeğe lezzet katması için büyük bir soğan ve bir adet limon da kullanabilirsiniz. Soğanı kullanacaksanız, doğrayarak hazır hale getirin ve tavuk haşlamayı yapmaya başlayabilirsiniz.

Tavuk etlerini tencereye yerleştirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin. Tavuk etlerini ekledikten sonra, tat vermesi için soğanı da tencereye koyun. Küp küp veya halka şeklinde doğradığınız havuçları tencereye ekledikten sonra, orta ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Patatesleri eklemeden önce, doğradığınız soğanları çıkartabilirsiniz.

Eğer kullanılan soğan büyük bir soğan değil de arpacık soğanıysa, onu çıkartmayabilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız patatesleri suyun içerisine bırakın. Tavuk eti, havuç ve patatese tat vermesi için tuz ve pul biber ekleyin. Yemeğin pişmesini beklerken, patateslerin pişip pişmediğini kontrol ederek yemeğin hazır olup olmadığına karar verebilirsiniz. Patatesler yumuşayana kadar pişirin ve yemeği ocaktan alın. Hazır hale gelen tavuk haşlama yemeğiniz servis edilmeye hazırdır.

Sonraki aşama, yemeği hazırlayan ve ikram eden kişinin maharetine kalmıştır. Hazırlanan yemek tabaklara konulduktan sonra, üzerine hafif karabiber ve limon ekleyerek servis edilebilir. Hazırlanan yemek masada yerini alır ve ikram edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Nohut Nasıl Haşlanır?

Nohut Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Güncel

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Diyeti Listesi

Haşlama Diyeti Listesi

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?