Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan, ilk olarak M.Ö. 5. yüzyılda Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika, Doğu Akdeniz ve Avrupa'ya tohumu getirilerek yetiştirilmesi yaygınlaşmıştır. Dünyada üretilen yaş sebzeler arasında 6. sırayı almaktadır. Patlıcan, tropik bölgelerde çok yıllık bir bitki özelliği taşırken, ılıman iklimlerde tek yıllık bir kültür bitkisidir. İçeriğinde düşük oranda nikotin bulunmasından dolayı patlıcanı tüketen tek canlı türü insandır. Türkiye'de imam bayıldı, karnıyarık gibi yemekleri ve kızartması, haşlaması ve ayrıca salatası yapılarak tüketilen bir sebzedir.

Patlıcan Haşlama İçin Malzemeler
  • 2 adet patlıcan
  • Çeyrek limon
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
Patlıcan Haşlama Üzeri İçin
  • 10 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Patlıcan Haşlama Nasıl Yapılır?

1. Patlıcanları Hazırlama
Çekirdeksiz patlıcanları alacalı olarak soyun ve yıkayın. Patlıcanları uzunlamasına 4'e bölün. Her bir patlıcan dilimini küp şekerden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar halinde doğrayın.

2. İlk Haşlama
Bir tencereye 5 su bardağı suyu koyun ve ocağa koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine patlıcanları atın ve 20 dakika kadar haşlayın. 20 dakika sonunda süzün ve aynı tencereye tekrar su koyup içine de çeyrek limonu ekleyin. Su kaynayınca patlıcanları tekrar suya koyup 15-20 dakika daha haşlayın.

3. Soğutma ve Yoğurtlama
Patlıcanlar iyice piştikten sonra süzün. Süzülen patlıcanları bir tabağa alarak soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt döküp karıştırın.

4. Üzeri İçin Sos Hazırlama
Erimiş tereyağını tavada kızdırın ve içine pul biberi ilave edin. Bu karışımı yoğurdun üzerine gezdirin. Ardından karabiberi de serpip servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Haşlama

Tavuklu Patates Haşlama

Dana Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Baget Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Haşlama Dana Eti Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Dana Eti Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Salatası

Haşlanmış Yumurta Salatası

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Yumurta Protein

Haşlanmış Yumurta Protein

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Piliç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri