Kabak Haşlamanın Faydaları Kabak, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olup sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1 ve C vitaminleri, protein, nişasta, çinko, mineral, fosfor, potasyum ve lif bakımından zengin bir kaynaktır. Tüm bu vitamin ve minerallerin yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Kabak, idrar söktürücü etkisiyle bilinir ve kabızlığa karşı iyi gelir. Mide ve bağırsak hareketlerini rahatlatır. Mesane ve böbrek iltihabına karşı faydalıdır. Kan yapıcı, cinsel gücü arttırıcı, tansiyon ve kan şekerini düşürücü etkisi vardır. Doğurganlığı arttırır, kan yapar, öksürüğe iyi gelir ve göğsü yumuşatır. Kabağın sağlık açısından pek çok faydası vardır. Kabak haşlama, oldukça basit ve hafif bir yemek olduğu için herkes kolaylıkla yapabilir. Özellikle diyet yapanlar kabak haşlamayı diyet listelerine ekleyebilir. Kabak Haşlama İçin Gerekli Malzemeler
Kabak Haşlama Nasıl Yapılır? Kabak, tıpkı makarna gibi kaynar suda haşlanabileceği gibi fırında da haşlanabilir. Fırın yöntemi ile daha sağlıklı olacağı için tarifimizde fırında haşlama yöntemine yer vereceğiz. Kabakların kabukları bıçak ile kazınarak bol su ile yıkanır. Ardından halka şeklinde iri iri doğranır. Fırın kabına doğranan kabaklar sıralanır. Üzerine 1 su bardağı kadar su ilave edilerek 200 derecede ısınmış fırına verilir. Fırında yaklaşık 20 dakika kadar haşlanır. İyice yumuşayan kabaklar fırından alınarak üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilerek hafif karıştırılır. Ardından haşlanan kabaklar servis tabağına alınır. 1 kâse yoğurda 3 diş sarımsak rendelenerek eklenir. Bir miktar tuz ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt, servis tabağına alınan kabağın üzerine dökülür. 1 yemek kaşığı tereyağı ufak bir cezvede eritilerek üzerine kırmızı pul biber eklenir. Hazırlanan tereyağı sosu 1 kaşık yardımı ile sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirilir. Haşlama kabak servis için hazır. Ekstra Bilgiler Kabak, düşük kalorili olması sebebiyle diyetlerde sıkça tercih edilen bir sebzedir. Ayrıca, yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi düzenler ve uzun süre tok kalmayı sağlar. Kabak haşlama, sade haliyle tüketilebileceği gibi üzerine çeşitli baharatlar eklenerek de lezzetlendirilebilir. Kabak, aynı zamanda antioksidan özellikleri sayesinde vücutta serbest radikallerle savaşır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Afiyet olsun. |