haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Kuşbaşı Et Haşlama

Kuşbaşı et haşlama nasıl yapılır, bunu anlatmadan önce yemeğe katılacak etin ilk önce pişirilmesi gerekmektedir. Yemek malzemelerinin pişme süresi ile etin pişme süresi aynı değildir. Kuşbaşı et haşlamanın yumuşaklığı nedeniyle yemeklerde doğrudan kullanılır.

Yumuşak kuşbaşı et haşlamanın bazı yöntemleri vardır. Etlerin içinde kendilerine ait bir miktar, et suyu dediğimiz bir miktar su vardır. Et eğer bu suyu bırakırsa daha sonra tekrar içine alması mümkün olmadığından et piştikçe kurumaya devam eder ve kesinlikle et yumuşak olmaz.

Etlerin kuru olmaması için öncelikle yapılması gerekenler dana eti, kuzu eti veya tavuk eti fark etmez, etler doğrandıktan sonra, tencerenin içerisine bir miktar yağ ekleyip, yada yanmaz yapışmaz bir tavada pişiriyorsanız hiç yağ koymadan tavayı ilk önce güzelce ısıtıyoruz. Tavayı güzelce ısıttıktan sonra bir tane et attığınızda ses duymanız gerekir. Cızz diye bir ses geldiğinde tava veya tencere artık istenildiği kadar ısınmıştır. Bütün etler kabın içerisine atıldıktan sonra yüksek ateşte etlerin rengi dönünceye kadar pişirerek karıştırıyoruz. Bu işlemin adı mühürlemedir. Yani etlerin dışındaki renk hızla değiştiğinde suyu içine hapseder ve sonrasında asla bu suyu bırakmaz. İşte bu aşamada kesinlikle tuz kullanmamalısınız. Tuz eğer ete tam bu aşamada değerse yine etin suyunu bırakmasına sebep olacaktır. Lokum gibi kuşbaşı et haşlama bu yapılanlarla mümkün olmaktadır.

Kuşbaşı et haşlamada kullanılan malzemeler;
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı dolusu soğuk su
  • Karabiber
  • Tuz
Kuşbaşı et haşlamanın pişirme yöntemi; 

Bir çelik tencerenin içine kuşbaşı eti koyun. Etlerin rengi değişene kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Daha sonra üzerine iki su bardağı soğuk suyu ilave etikten sonra, bir tutam karabiber ekleyin ve tencereyi ocakta büyük gözün üzerine koyarak, orta ateşte pişirmeye başlayın. Tencere kaynamaya başlayınca etin üzerindeki köpüğü bir kaşık yardımı ile alın ve tencerenin kapağını kapatın. Daha sonra ocağın altını iyice kısın ve istenildiği kadar tuz ekleyin. Yaklaşık bir saat 15 dakika pişirdikten sonra ocağın altını tamamen kapatın. Et çok çok güzel pişmiş olacak ve tüm yemeklerinizde rahatlıkla kullanabileceksiniz.

Yayınlanma Tarihi : 12.11.2016 15:47:55

Kuşbaşı Et Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuşbaşı Et Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlanmış Patates

Haşlanmış patates, oldukça sevilen ve hayatımızda çok fazla tüketilen bir besindir. Ancak bulunduğumuz çağın en büyük sorunları arasında aşırı kilo sebebiyle hangi besin daha az kilo yapar diye araştırmalar yapılmaktadır. Ülkemizd...

Haşlama Tavuk

Haşlama tavuk: hafif ve vücuda ağırlık vermeyen bir yemektir. Bir çok kişinin severek ve beğenerek yediği, sık sık sofralarda yer alan bir yemektir.besin değeri oldukça yüksektir. Haşlama olduğu için çok daha sağlıklı bir yemek ol...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Et Nasıl Haşlanır

Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmedi...

Piliç Haşlama

Piliç Haşlama: Pilici bütün olarak haşlama öbür et haşlama çeşitlerine göre daha iyi ve sağlıklıdır. Bunun sebebi tabi ki beyaz et olmasıdır. Bütün insanlar tarafından bilindiği üzere dünyada beyaz et çok daha fazla oranda tüketil...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Tavuk Budu Haşlama

Tavuk budu haşlama, Et kadar tavuk hatta tavuk etten daha çok seviliyor ve daha çok tüketiliyor. Bunun nedeni hem çok lezzetli olması hemde ete göre biraz daha ucuz olmasıdır. Böyle olunca herkes rahatlıkla tavuk alıp arzu ettiği...

Kuzu Et Haşlama

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yeme...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017