Mısır Haşlama Süresi
05 Temmuz 2024

Mısır Haşlama Süresi


Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin sıkça merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Mısır alırken ve pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Öncelikle, mısır alırken iri taneli olanların tercih edilmesi gereklidir. Ayrıca, mısırın tanelerinin buruşuk olmamasına dikkat edilmelidir.

Taze Mısır Nasıl Anlaşılır?

Eğer mısır tanesine tırnak ile bastırıldığında hemen parçalanıyorsa, bu mısır taze bir mısırdır. Eğer mısır tanesine bastırdığınız zaman çok sert ise, bu mısır çok taze değildir ve pişmesi oldukça zor olacaktır.

Mısırın Haşlanması

Mısır normal bir tencerede haşlanabilir. Tencerede yavaş yavaş pişen mısır oldukça lezzetli olacaktır. Ancak, mısır tencerede uzun bir sürede haşlanmaktadır.

Düdüklü Tencerede Mısır Haşlama

Mısırı haşlamanın en kolay yolu, düdüklü tencere yardımı ile haşlamaktır. Mısır haşlanırken kaynatılacak olan suyun içine kesinlikle tuz konulmaması gerekmektedir. Çünkü, mısır haşlanacak olan suyun içine tuz konulması, mısır tanelerinin sert olmasına ve dolayısıyla mısırın geç pişmesine neden olacaktır. Düdüklü tencere yardımı ile haşlanan mısır, düdüklü tencerede ses çıkana kadar piştikten sonra düdük indirilir ve ardından 20 dakika daha pişirilmesi gerekmektedir.

Süt Mısırı ve Haşlama Süresi

Eğer pişirilen mısır süt mısırı ise ve taze bir mısır ise, haşlamak için sadece 20 dakika yeterli olacaktır. Bu süreyi aşmamak önemlidir. Mısır haşlandıktan sonra ocağın altı kapatılarak servis edilebilir.

Ekstra Bilgiler

Mısır haşlarken dikkat edilmesi gereken diğer noktalar şunlardır:

  • Mısırın daha lezzetli olması için haşlama suyuna bir miktar süt eklenebilir.
  • Haşlanan mısırı daha lezzetli hale getirmek için haşlama işlemi bittikten sonra tereyağı ile servis edebilirsiniz.
  • Mısır haşlama süresi, mısırın tazeliğine ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.

Sonuç olarak, mısır haşlama süresi ve yöntemi, mısırın türüne ve tazeliğine bağlı olarak değişmektedir. Dikkat edilmesi gereken noktaları göz önünde bulundurarak, lezzetli ve doğru kıvamda haşlanmış mısır elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Buğday Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Karides Nasıl Haşlanır?

Karides Nasıl Haşlanır?

Havuç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Güncel

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Haşlama

Düdüklüde Et Haşlama

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış Tavuk Kalori

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Mısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Mısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri