Haşlama kırmızı biber turşusunu ilk yapmaya başladığımda tarifteki malzemeleri hazırlamakta zorlandım. Hangi sirkenin daha iyi olacağı konusunda kararsızdım ama elma sirkesinin tadı gerçekten harika oldu. Biberleri haşlarken süreyi takip etmek çok önemli, ben biraz fazla beklettim ve biberlerim yumuşak oldu. Ama turşunun lezzeti yine de harikaydı. Özellikle sarımsak eklemeyi unutmamanızı tavsiye ederim, çünkü o ekstra tat zenginliği sağlıyor. Kavanoz kapatma aşamasında sıkı kapatmayı unutursanız, turşunuz bozulabilir. Bir hafta bekleme süresini sabırla beklemek gerekiyor ama sonunda kendi yaptığınız turşunun tadı, marketten aldıklarınızdan çok daha iyi! Denemeye değer bir tarif kesinlikle.
Haşlama kırmızı biber turşusunu ilk yapmaya başladığımda tarifteki malzemeleri hazırlamakta zorlandım. Hangi sirkenin daha iyi olacağı konusunda kararsızdım ama elma sirkesinin tadı gerçekten harika oldu. Biberleri haşlarken süreyi takip etmek çok önemli, ben biraz fazla beklettim ve biberlerim yumuşak oldu. Ama turşunun lezzeti yine de harikaydı. Özellikle sarımsak eklemeyi unutmamanızı tavsiye ederim, çünkü o ekstra tat zenginliği sağlıyor. Kavanoz kapatma aşamasında sıkı kapatmayı unutursanız, turşunuz bozulabilir. Bir hafta bekleme süresini sabırla beklemek gerekiyor ama sonunda kendi yaptığınız turşunun tadı, marketten aldıklarınızdan çok daha iyi! Denemeye değer bir tarif kesinlikle.
Cevap yaz