Bakla haslama işlemiyle ilgili gerçekten çok faydalı bilgiler paylaşılmış. Özellikle doğru bakla seçiminin ne kadar önemli olduğu vurgulanmış. Taze ve sağlıklı baklalar kullanmak, lezzetli bir sonuç almak için mutlaka dikkat edilmesi gereken bir nokta. Peki, bir de baklaların haşlama sırasında tuz eklememek gerektiği bilgisi var. Bu durumu denemek isterseniz, tuz eklemeden yapılan haşlamanın tadında bir farklılık hissediyor musunuz? Bunun dışında, haşlama suyuna limon suyu eklemenin renk koruyucu etkisi de oldukça ilginç. Dışarıdan bakıldığında baklaların rengi daha canlı görünüyor mu? Yani bu püf noktalarını uygulamak, gerçekten tat ve görünüm açısından fark yaratıyor mu?
Bakla haslama işlemiyle ilgili gerçekten çok faydalı bilgiler paylaşılmış. Özellikle doğru bakla seçiminin ne kadar önemli olduğu vurgulanmış. Taze ve sağlıklı baklalar kullanmak, lezzetli bir sonuç almak için mutlaka dikkat edilmesi gereken bir nokta. Peki, bir de baklaların haşlama sırasında tuz eklememek gerektiği bilgisi var. Bu durumu denemek isterseniz, tuz eklemeden yapılan haşlamanın tadında bir farklılık hissediyor musunuz? Bunun dışında, haşlama suyuna limon suyu eklemenin renk koruyucu etkisi de oldukça ilginç. Dışarıdan bakıldığında baklaların rengi daha canlı görünüyor mu? Yani bu püf noktalarını uygulamak, gerçekten tat ve görünüm açısından fark yaratıyor mu?
Cevap yaz