Balık Haşlama Nasıl Yapılır?
26 Haziran 2024

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?


Balık haşlama, sağlıklı ve lezzetli bir yemek seçeneğidir. Bu yazıda, balık haşlamanın nasıl yapıldığını adım adım anlatacağız. Balık haşlama genellikle kırlangıç, kefal ve levrek gibi balıklardan yapılır. İki temel haşlama yöntemi vardır: suda haşlama ve buğuda haşlama. Haşlanacak balığın taze olması önemlidir. İyice temizlendikten sonra, balık o gün ya da en fazla bir iki gün içinde pişirilmelidir. Balık, çabuk bozulabilen bir yiyecek olduğu için, beklemesi gerekiyorsa dondurucuda muhafaza edilmelidir. Şimdi, balık haşlamanın detaylarını öğrenelim.

Balık Haşlama İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1000 gram balık
  • 4 adet orta boy soğan
  • 5 büyük boy patates
  • Bir demet maydanoz
  • Tercihe göre kereviz (3 orta boy)
  • 4 adet havuç
  • 4-5 adet sarımsak
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Birkaç damla limon suyu
  • 5 su bardağı su
  • Tuz

Öncelikle balıkları iyice temizleyip yıkıyoruz. Diğer taraftan bir tencereye 5 su bardağı suyu, soyulup irice doğranmış 5 adet patatesi, 4 adet soğanı, yine irice doğranmış kerevizi ve havucu koyuyoruz. Bir çay bardağı zeytinyağını, sarımsağı ve tuzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık yarım saat haşlıyoruz. Sebzeler yumuşar duruma gelince, iyice temizlenmiş ve halkalara bölünmüş balıkları, bir demet maydanoz ve limon suyu ile tencereye koyuyoruz.

Kaynadıkça tencere üzerinde biriken köpüğü almanızı tavsiye ederiz. Balıklar piştikten sonra, tencereden çıkarıp kılçıklarını temizliyoruz. Kılçıklarından ayrılmış balıkları tekrar tencereye atıyoruz. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Kapattıktan 5 dakika sonra, sıcak olarak sebzeleri ve suyu ile bir arada servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Balık haşlamanın lezzetini artırmak için çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz. Defne yaprağı, tane karabiber ve taze nane bu yemeğe ayrı bir aroma katacaktır. Ayrıca, haşlama suyunu daha lezzetli hale getirmek için birkaç damla elma sirkesi de ekleyebilirsiniz. Bu tarif, düşük kalorili bir yemek olması nedeniyle diyet programlarına da uygundur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır?

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk kaç dakikada haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır?