Sade et haşlama yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları benim için oldukça önemli. Öncelikle, etin haşlama süresi cinsine göre değişiyor. Bu yüzden pişirme süresini iyi takip etmek gerekiyor. Ayrıca kaynayan suyun kaynamaya devam etmesi gerektiğini okumak beni uyardı; kaynadıktan sonra ateşi kısmanın lezzeti artıracağını fark ettim. Özellikle etin üstündeki köpükleri almakta çok dikkatli olmak lazım, çünkü bu durum yemeğin lezzetini etkiliyor. Sebzelerin etle birlikte pişmesi gerektiğini de bilmek güzel bir detay. Ben de sade et haşlama yapmaya karar verirsem bu noktalara dikkat edeceğim!
Sade et haşlama yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları benim için oldukça önemli. Öncelikle, etin haşlama süresi cinsine göre değişiyor. Bu yüzden pişirme süresini iyi takip etmek gerekiyor. Ayrıca kaynayan suyun kaynamaya devam etmesi gerektiğini okumak beni uyardı; kaynadıktan sonra ateşi kısmanın lezzeti artıracağını fark ettim. Özellikle etin üstündeki köpükleri almakta çok dikkatli olmak lazım, çünkü bu durum yemeğin lezzetini etkiliyor. Sebzelerin etle birlikte pişmesi gerektiğini de bilmek güzel bir detay. Ben de sade et haşlama yapmaya karar verirsem bu noktalara dikkat edeceğim!
Cevap yaz