Kemikli et haşlama yapma sürecinde en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, etin pişme süresi değil mi? 1.5 - 2 saat boyunca yavaşça pişirmek, etin lezzetini ve dokusunu nasıl etkiliyor? Ayrıca, etin yumuşaklığını çatal ile kontrol etmenin pratik bir yöntem olduğunu düşünüyorum; peki, bu kontrolü sık sık yapmak yerine belirli bir aşamada mı yapmak daha mantıklı? Su seviyesini kontrol etmek de önemli, ama pişirirken su eklemek gerektiğinde, sıcak su kullanmak neden bu kadar önemli? Son olarak, haşlama suyu kalınca bu suyu kullanmanın farklı yemeklerde nasıl bir katkı sağladığını merak ediyorum.
Kemikli et haşlama yapma sürecinde en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, etin pişme süresi değil mi? 1.5 - 2 saat boyunca yavaşça pişirmek, etin lezzetini ve dokusunu nasıl etkiliyor? Ayrıca, etin yumuşaklığını çatal ile kontrol etmenin pratik bir yöntem olduğunu düşünüyorum; peki, bu kontrolü sık sık yapmak yerine belirli bir aşamada mı yapmak daha mantıklı? Su seviyesini kontrol etmek de önemli, ama pişirirken su eklemek gerektiğinde, sıcak su kullanmak neden bu kadar önemli? Son olarak, haşlama suyu kalınca bu suyu kullanmanın farklı yemeklerde nasıl bir katkı sağladığını merak ediyorum.
Cevap yaz